Kruidvat Originals vitamine C review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat-originals-vitamine-c-review

Ik testte al eerder diverse producten uit de Kruidvat Originals verzorgingslijn. Behalve de spotprijsjes, vond ik de producten ook écht heel goed. Daarom was ik opgetogen toen ik zag dat de lijn uitgebreid was met drie nieuwe producten voor de verzorging van het gezicht met vitamine C als het voornaamste bestanddeel. Je leest hier de Kruidvat Originals vitamine C review met de booster en de dag- en nachtcrème.

kruidvat-originals-vitamine-c-review-4

Vitamine C is een van de sterkste antioxidanten. Je kunt het niet zelf aanmaken, maar wel binnenkrijgen via voeding en op de huid smeren in de vorm van een crème of serum. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen, dat de huid stevig blijft en niet verslapt. Daarnaast vermindert dit vitamine de hyperpigmentatie en verheldert de structuur van de huid. De booster en de dag- en nachtcrème zijn niet alleen verrijkt met vitamine C, maar ook roze grapefruit. Dat helpt de celvernieuwing van de oppervlakkige laag van de huid te verbeteren.

Volgens Kruidvat werken de producten verkwikkend, vitalisering en geven de huid een natuurlijke glow voor een gladde, egalere en stralende huid. Ze geven daarnaast niet alleen een energieboost, maar de dagcrème biedt ook dagelijkse verzorging en de nachtcrème ondersteunt het herstellend vermogen. Alle drie de items ruiken friszoet en hebben qua geur wat weg van sinaasappels.

kruidvat-originals-vitamine-c-review-1

De Kruidvat Originals Vitamine C Booster kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken op een gereinigde huid. Je kunt ze puur aanbrengen of gemengd met je dag- en nachtcrème. Ik ben er zelf voorstander van om de Booster eerst puur aan te brengen en daarna mijn dag- of nachtcrème eroverheen aan te brengen. Het is een redelijk dunne vloeistof, wat normaal is bij een soort serum en smeert daarom makkelijk uit. Daarbij kun je het goed doseren doos het pipetje. Zo werk je ook nog eens hygiënisch. De booster laat de huid zacht aanvoelen, geeft een lichte glow en voelt gehydrateerd.

kruidvat-originals-vitamine-c-review-2

De dagcrème is redelijk vloeibaar, maar daarom ook zuinig in gebruik en makkelijk uit te smeren. Het hydrateert de huid goed en werkt goed in combinatie met mijn foundation. Het rult namelijk niet, maar geeft juist een prima basis zonder de huid snel droog aan te laten voelen. De nachtcrème is een stuk voller en trekt ook wat minder snel in. Dat zoek ik graag in een nachtcrème, omdat het toch alle tijd krijgt om in te trekken en zijn werk te doen. Alle producten zorgen voor een mooie glow en daarom een stralende huid en geven de huid de voeding die het nodig heeft.

kruidvat-originals-vitamine-c-review-3

Alle drie de producten kosten € 2,29 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat. De producten zijn geschikt voor alle huidtypen en dermatologisch goedgekeurd.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

12 reacties

Tessa 10 december 2019 - 09:10

de huid booster lijkt mij erg fijn. die ga ik binnenkort halen!

Reply
Judith 11 januari 2020 - 00:40

Booster is top! Trekt snel in, en je krijgt inderdaad een glow. Viel me op voordat ik het gelezen had. Én bijkomend voordeel het ruikt ook nog een lekker. Ik ben fan.

Reply
Donna 10 december 2019 - 13:28

Ik ben ook wel benieuwd naar de booster. Mijn huid is gevoelig en probeer ( uit eerdere minder fijne ervaringen) niet snel wat anders of iets anders er bij. Maar ja vitamine A,B en C zijn wel de paradepaardjes voor je huid. Voor de prijs is het bijna te mooi om waar te zijn. Hoe bewaar je de booster? En hoelang blijft deze goed, Vitamine C schrijft niet zo stabiel te zijn, toch?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 10 december 2019 - 17:42

Ik de bewaar alle producten op een donkere en koele plaats. Alle producten zijn na openen nog twaalf maanden houdbaar. Vitamine C staat er inderdaad bekend om dat het gevoelig is wanneer het in contact komt met licht en lucht. In hoeverre het bij deze producten vervliegt, durf ik je eigenlijk niet te zeggen.

Reply
Mariska 10 december 2019 - 19:59

De booster prikt enorm op mijn huid dus die gebruik ik niet meer. Mijn huid is daar te gevoelig voor denk ik.

Reply
Sonja 11 december 2019 - 09:56

Ik vind de verpakking alleen al top! Heerlijk naturel… ik gebruikte vroeger altijd Kruidvat huismerk.

Reply
Nicolet 7 februari 2020 - 13:48

Hoeveel procent Vitamine C zit erin?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 10 februari 2020 - 11:18

Hi NIcolet, Ik heb het voor je nagekeken, maar helaas staat het aantal procenten niet op de verpakking. Fijne dag!

Reply
Jolien 15 mei 2020 - 18:16

Hey! Kan je mij de ingrediënten vertellen van het vitamine c serum?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 16 mei 2020 - 18:54

Hi Jolien, op de afbeelding zie je alle ingrediënten:
Bestanddelen Kruidvat Vitamine C booster

Reply
Wil B 15 januari 2021 - 18:41

Ik gebruik al jaren de gewone hydraterende creme, bijna zelfde potjes. Het bleek later bovenstaande creme te zijn.Na 2 dagen gebruik, sneert heerlijk…ging mn gezicht vreselijk jeuken en heb ik nu al 2 dagen opgezette oogleden .Ik heb een gevoelige huid, maar dit had ik niet voorzien. Voor mij maar weer de gewone hydraterende creme met vitamine E.

Reply
Benthe 5 september 2022 - 22:48

Iemand enig idee of dit invloed heeft op je sproeten??

Reply

Plaats een reactie