Kruidvat Originals Rozenwater review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat originals rozenwater review

Als je denkt dat je na het reinigen van je gezicht of verwijderen van make-up met een reinigingsproduct klaar bent met je routine en je gezicht helemaal, dan kom je van een koude kermis thuis. Daarna heb je namelijk nog een specifiek product nodig die de restanten van je reinigingsproduct en make-up verwijdert. Ik ga deze keer weer eens voor een budgetproof variant uit de Kruidvat Originals lijn. De lijn heeft me eigenlijk nog niet eerder teleurgesteld, dus de lat ligt hoog! Je leest hier de Kruidvat Originals Rozenwater review uit de Rose lijn.

De verpakking is een flesje met een draaidop. Het doet me zelf denken aan zo’n ouderwetse apothekersfles en past daarom ook helemaal bij de look en feel van de lijn.

kruidvat originals rozenwater ingredienten review

Op de afbeelding hierboven vind je de hele ingrediëntenlijst en ik pluis wat ingrediënten uit. Na Aqua komt Propylene Glycol en dat is een minerale olie dat snel in de huid trekt en de vochtbalans van de huid op peil houdt. Alcohol Denat (nummer 3) dood de bacteriën, maar werkt ook uitdrogend voor de huid. Daarom is het jammer dat dit ingrediënt zo hoog in de lijst staat. Rosa Centifolia Flower Extract (nummer 4), ook wel rozenwater, heeft antibacteriële, verfrissende en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt als geurstof gebruikt. Parfum staat als twee na laatste ingrediënt in de lijst. Jammer dat het erin zit, omdat het een uitdrogende werking heeft, maar gelukkig staat het ver onderaan.

kruidvat originals rozenwater review-1

Review Kruidvat Originals Rozenwater

Het rozenwater zou geschikt zijn voor alle huidtypen. Let er alleen wel op dat als je een hele gevoelige huid hebt, er twee uitdrogende bestanddelen in het water zitten. De geur is subtiel en de textuur vergelijkbaar met normaal water. Ik gebruikte het water ’s ochtends voor mijn skincare en ’s avonds na het verwijderen van mijn make-up. Zowel ’s avonds, maar ook zeker ’s ochtends is het watje verbazingwekkend vuil. Bizar hoeveel vuiligheid er nog van je huid komt als je net je gezicht gereinigd hebt of als je net uit bed komt. Ondanks de uitdrogende ingrediënten, vind ik mijn huid verre van droog aanvoelen. Juist lekker zacht eigenlijk. Kruidvat Originals heeft me weer niet teleurgesteld!

Het Kruidvat Originals Rozenwater is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,29 | 300 ml. Het is dermatologisch goedgekeurd. Benieuwd naar de reviews van andere Kruidvat Originals producten? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie