Kruidvat Originals gezichtsverzorging review

door Daphne - verdraaid mooi
Kruidvat-originals-review

Kruidvat Originals is een verzorgingslijn voor het gezicht en lichaam van de gelijknamige drogist. Ik ga vijf producten uit de gezichtsverzorgingslijn testen. De lijn is er al sinds 1975 en bestaat uit (intensief) verzorgende en reinigende producten.  Deze zijn zo op elkaar afgestemd, dat je ze in combinatie met elkaar kunt gebruiken.

De producten uit de Kruidvat Originals lijn hebben ieder hun eigen kenmerkende ingrediënt, zoals tea tree, aloë vera of granaatappel. Welk kenmerkend ingrediënt bij de producten zit die ik heb getest, laat ik je zien per product.

Kruidvat Originals neusstrips review

Ik ben gezegend met een vrij zuivere huid. Alleen mee-eters zijn nog altijd te vinden op mijn neus. Ik ben benieuwd of de Kruidvat Originals neusstrips hardnekkig genoeg zijn om de strijd aan te gaan met deze mee-eters. In de neusstrips zit als kenmerkend ingrediënt houtskoolpoeder. Dit poeder is bekend om het absorberend vermogen en zuiverende eigenschappen en is daarom geschikt voor de onzuivere huid.

Volgens Kruidvat verwijdert de neusstrip met houtskoolpoeder opgehoopt vuil, vet en mee-eters uit de neusporiën. De neus zou na gebruik direct gladder aanvoelen en er fris en schoon uitzien. Na veelvuldig gebruik zouden de poriën zelfs in grootte afnemen. Dat klinkt goed!Kruidvat-originals-neusstrips-reviewVoor gebruik moet je je gezicht eerst grondig reinigen en de neus vochtig maken. Daarna breng je de plakstrip aan op de vochtige neus. Dit laat je zo’n 10 tot 15 minuten drogen voor je het voorzichtig en langzaam verwijdert. Het klinkt makkelijk en dat is het ook! De strip blijft goed op zijn plek zitten en voel je langzaamaan droger worden, doordat je op den duur een trekkerig gevoel krijgt. Het verwijderen ervan is gevoelig, maar niet pijnlijk. Ik ga je de na-foto niet laten zien, maar de strip heeft duidelijk zijn werk gedaan! Onzuiverheden zijn duidelijk te zien op de strip en de neus voelt inderdaad zachter aan! De hardnekkige, zwarte mee-eters blijven voorlopig nog wel zitten. Bij langer gebruik van de neusstrips verwacht ik hier wel wat meer van. Laat ik het zo zeggen: de strip was goed gevuld na gebruik…

De Kruidvat Originals neusstrip is te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Kruidvat Originals peel-off masker dragon fruit review

Het Kruidvat Originals peel-off masker met drakenfruit zou de dode huidcellen verwijderen en de huid intensief verfrissen voor een schone en gladde huid. In het peel-off masker zit als kenmerkend ingrediënt drakenfruit. Dit is bekend om de verzorgende en huidconditionerende eigenschappen. Ook handig om te weten: het masker is geschikt voor alle huidtypen.Kruidvat-originals-peel-off-masker-reviewJe moet het peel-off masker gelijkmatig op de huid aanbrengen en zo’n 15 tot 20 minuten laten inwerken. Het masker zit in een tube, zodat je het gedoseerd en op een hygiënische manier uit de verpakking kunt halen. De vloeistof is vloeibaar, maar voelt tegelijkertijd wat sticky aan. Door de lichtroze kleur valt het masker totaal niet op, maar wordt wel meer zichtbaar als het droogt op de huid. Ik heb het masker met mijn vingers aangebracht, zodat ik het mooi en egaal kan aanbrengen. Let wel op dat je het overal even dik aanbrengt. Anders heb je de kans dat sommige plekken eerder droog zijn of juist nog nat zijn als je het masker eraf wilt halen. De geur is wat fruitig. Kruidvat-originals-peel-off-masker-review-1Mijn huid is na het masker glad en voelt schoon aan. Wel is mijn huid wat trekkerig. Daarom vind ik het fijn om mijn huid direct daarna in te smeren om mijn huid te hydrateren. Ik sta hier niet van te kijken, omdat het tweede ingrediënt op de lijst ‘alcohol’ is. Ik vind het absoluut een masker om in mijn beauty routine te houden!

Het Kruidvat Originals peel-off masker dragon fruit is te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Kruidvat Originals zwarte gezichtsreinigingsdoekjes review

Net als in de Kruidvat Originals neusstrips, zit ook in de Kruidvat Originals zwarte gezichtsreinigingsdoekjes houtskoolpoeder. Behalve dat dit ingrediënt een absorberend vermogen en zuiverende eigenschappen heeft, verwijdert het ook nog eens make-up grondig. Zelfs waterproof make-up zou je met deze reinigingsdoekjes moeten kunnen verwijderen. Dat laatste kan ik niet testen, want ik heb zelf geen waterproof make-up. Of het gewone make-up goed verwijdert, kan ik natuurlijk wel uitproberen!Kruidvat-originals-zwarte-reinigingsdoekjes-review

De gezichtsreinigingsdoekjes ruiken lekker fris. Het is best gek om een zwart reinigingsdoekje in mijn handen te hebben, aangezien alle doekjes waar ik normaal mijn gezicht mee reinig, wit zijn. Het heeft ook een voordeel, aangezien je het vuil er niet zo op ziet.

Ik ben eerlijk gezegd enorm verbaasd door de werking van deze doekjes. Het verwijdert enorm makkelijk mijn make-up met slechts één doekje. Het heeft wel meer moeite met mijn dikke laag mascara. Vooral bij de aanzet merk ik dat niet alle mascara weg is. Daar geef ik toch de voorkeur aan een milk of micellair water. Verder zijn deze doekjes echt ideaal en duurzaam in gebruik.Kruidvat-originals-zwarte-reinigingsdoekjes-review-1Deze gezichtsreinigingsdoekjes zijn geschikt voor de normale en gecombineerde huid én bevatten geen alcohol. De Kruidvat Originals zwarte gezichtsreinigingsdoekjes zijn te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Kruidvat Originals scrubcrème review

De Kruidvat Originals scrubcrème tea tree zou de huid intensief reinigen en dode huidcellen verwijderen voor een frisse en gladde huid. In de scrubcrème zit als kenmerkend ingrediënt tea tree olie. Deze olie is bekend om de antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Daarom is dit product geschikt voor de onzuivere huid.Kruidvat-originals-scrubcreme-review-1Ik gaf al eerder aan dat ik gezegend ben met een vrij zuivere huid. Alleen heb je bij iedere huid, hoe zuiver ook, toch onzuiverheden die je niet in de huid wilt hebben. Daarom vind ik het alsnog heerlijk om deze scrubcrème te testen. Je masseert de scrubcrème zacht in, op een vochtig gezicht. Daarna kun je het gezicht afspoelen. Het product ruikt naar muntthee. Kruidvat-originals-scrubcreme-reviewDe Kruidvat Originals scrubcrème zit in een pot. De meest hygiënische manier om het product uit de pot te halen, is met een spatel. Heb je dit niet, dan kun je altijd bijvoorbeeld een klein lepeltje gebruiken. Het voelt aan als een dikke pasta met véél scrubdeeltjes. Yes! Als ik ergens een hekel aan heb is het wel dat je de scrubdeeltjes bijna moet gaan zoeken. Ik vind het zelf het prettigst om de huid vochtig te maken met lauwwarm water, want dan gaan de poriën altijd beter open staan dan met koud water. Na het gebruik van deze scrubcrème voelt mijn huid zo zacht aan. Ik heb echt een heel schoon gevoel. Ik word hier erg blij van! Kruidvat-originals-scrubcreme-review-2De Kruidvat Originals scrubcrème tea tree is te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Kruidvat Originals behandelingsolie review

Net als de Kruidvat Originals scrubcrème, zit ook in de Kruidvat Originals behandelingsolie tea tree olie. Die olie zou voor een anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking zorgen. Deze behandelingsolie zou helpen om puistjes en mee-eters effectief te bestrijden. Daarom is het zeker geschikt voor de onzuivere huid.Kruidvat-originals-behandelingsolie-reviewJe brengt de Kruidvat Originals behandelingsolie direct aan op de onzuiverheden. Daarna laat je de olie inwerken. Door het pipetje kun je het product goed doseren en gemakkelijk op de huid druppelen. Ik breng de olie aan op de neus en kin. Aangezien de huid op deze zones al wat vetter is dan de rest van mijn huid, lijkt de olie er lang over te doen tot het is ingewerkt. Daarom is het goed om dit product vooral ’s nachts zijn werk te laten doen. Dit product ruikt ook naar muntthee en is daarom lekker fris.

Ik vind het moeilijk en oneerlijk om dit product te beoordelen. Ik heb geen last van puistjes waarop ik het goed kan testen om écht een oordeel te vellen. Wel heb ik mee-eters waarop ik het getest heb. Alleen vind ik deze vaak veel lastiger te verwijderen met een bepaald product dan puistjes. Echt verschil bij de mee-eters merk ik namelijk niet. Wel lees ik bij andere reviews dat diverse mensen erg blij zijn met deze olie voor de puistjes. Als je hier last van hebt, zou ik het toch zeker proberen. Kruidvat-originals-behandelingsolie-review-2De Kruidvat Originals behandelingsolie is te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Kruidvat Originals gezichtsproducten review

Deze lijn heeft me echt verrast! De producten zijn niet alleen fijn en prettig in gebruik, ze zijn ook nog eens enorm goedkoop! Deze lijn houdt rekening met alle soorten huidtypes, zodat er voor iedereen wel iets is wat zou moeten werken. Ik gebruik het liefst ook een mengelmoes van producten, omdat mijn neus met mee-eters iets anders nodig heeft dan bijvoorbeeld mijn wangen en voorhoofd. Als ik een keuze tussen deze vijf producten zou moeten maken, dan zou ik voor de scrubcrème gaan. Dit product vind ik zó enorm prettig!

Naar welk product ben jij het meest benieuwd naar?

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

9 reacties

Tessa 4 april 2019 - 11:25

Ik heb uit deze lijn de abrikoos scrub. die is echt heerlijk. mijn huid word er lekker zacht van, heeft een aangename geur en mijn huid reageerd er goed op.

Reply
Henk 4 april 2019 - 13:43

Als je deze producten zou moeten vergelijken met de producten die je normaal gebruikt, hoe springen deze er dan uit?

Reply
An 4 april 2019 - 16:26

Ik verbaas me erover hoeveel producten Kruidvat heeft. Het is de tweede blog die ik lees in een kwartier tijd

Reply
Sonja 4 april 2019 - 19:42

Die scrub is erg fijn! Gebruikte vroeger al de oudere versie!

Reply
Eva 5 april 2019 - 13:15

Lijken me heel fijne producten! Ik heb wel eens last van puistjes, dus de scrub en behandelingsolie lijken me wel wat 🙂

Reply
Inge 5 april 2019 - 15:07

Ik ben fan van Kruidvat Originals! Gebruik al tijden de huid en oogcremes van dit merk. Ga zelf ook de scrub uitproberen

Reply
Angela | ilovebudgetmakeup.nl 6 april 2019 - 09:54

De doekjes vond ik al heel fijn! Maar ben ook nog benieuwd naar het peeloff masker.
Die mee-eterpatches voor op de neus is vooral mijn vriend blij mee.. xD

Reply
Janet 6 april 2019 - 18:12

Handig zeg. Zo’n neusstrip wil ik altijd nog eens proberen.. ik ben benieuwd hoe dat is!

Reply
Aleyna 24 april 2021 - 22:55

Bedankt voor de info! ik heb vandaag de reinigingswater en dag en nacht crème gekocht. Ik ga het zo uitproberen de huidolie had ik al eerder gekocht en is erg fijn en werkt goed tegen puisten.

Reply

Plaats een reactie