Kruidvat Originals Dead Sea Minerals kleimasker review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat originals dead sea minerals kleimasker review

Nadat ik de afgelopen tijd vooral sheet masks heb getest, vond ik het hoog tijd om weer eens een hydraterend maskertje aan te brengen uit een tube. Je leest hier de Kruidvat Originals Dead Sea Minerals kleimasker review.

De Kruidvat Originals maskers zijn niet onbekend in mijn beautyroutine. Ik testte namelijk al eens eerder het Kruidvat Originals Dragon Fruit peel-off masker. Daar stond alcohol vrij hoog in de ingrediëntenlijst, omdat het masker als peel-off variant natuurlijk moest opdrogen op de huid. In dit masker zit nog steeds alcohol, maar veel verder in de lijst en daarom in veel mindere mate. Dat werkt beter voor mijn huid en maakt het minder droog.

kruidvat originals dead sea minerals kleimasker review-3

Dit masker bevat dode zee mineralen, die bekend zijn om de hydraterende en ontspannende eigenschappen. Daarnaast reinigt en activeert het masker intensief voor een schone en stralende huid. Door die reinigende werking is het geschikt voor de vette en gecombineerde huid.

Review Kruidvat Originals Dead Sea Minerals kleimasker

Je brengt het masker royaal aan op de huid (vermijd de huid rondom de ogen) en laat het zo’n 10 tot 15 minuten inwerken. Daarna spoel je het af met lauw warm water.

kruidvat originals dead sea minerals kleimasker review-2

Door de tube kun je het masker goed doseren. De look van de voorkant is het herkenbare ‘Kruidvat Originals’ look, waarbij iedere kleur en icoon een andere lijn uit dit merk representeert. Lichtblauw is dus hier de Dead Sea Minerals lijn.

kruidvat originals dead sea minerals kleimasker review-1

Het masker heeft een crèmige textuur en smeert goed uit op de huid. Hoe snel het intrekt en wat ‘opdroogt’ op de huid ligt aan de dikte van de laag die je erop smeert. Nadat ik het masker verwijderd heb, voelt mijn huid wat droog en trekkerig aan, maar is wel zacht. Een fijne, voedende crème heeft het dus wel nodig, zoals de vitamine C lijn.

De Kruidvat Originals Dead Sea Minerals kleimasker is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,49 – 125 ml. Het is dermatologisch goedgekeurd en geschikt voor alle huidtypen.

Benieuwd naar de reviews van andere Kruidvat Originals producten? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Tessa 22 juni 2020 - 17:18

Zo te lezen kan ik dit masker beter overslaan met mijn gevoelige huid

Reply
nicole 22 juni 2020 - 22:56

Ik had het peel off masker hier van. Het eerste wat ik rook was een sterke alcohol luncht
En nu lees ik dit weer, toch een merk wat ik over sla

Reply
bychristiana 23 juni 2020 - 08:50

Ik gebruik eigenlijk nooit kleimaskers, omdat ze meestal toch te uitdrogend zijn voor mijn huid. Ik pak er liever een hydraterend masker of een overnight maskertje bij.

Reply
Lonneke Van Knijff 20 november 2020 - 16:20

Ik gebruik dit masker met veel plezier en succes. Heb een gecombineerde huid en na dit masker voelt mijn gezicht gehydrateerd en zacht aan. De sterke alcoholgeur herken ik niet in dit masker/tubevorm.

Reply

Plaats een reactie