Kruidvat Originals Charcoal Wasgel review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat-originals-charcoal-wasgel-review

Ik heb in een andere review al eens vijf producten uit de Kruidvat Originals lijn getest. Die bevielen erg goed en daarom ga ik vandaag een nieuw product uit deze lijn testen, namelijk de Kruidvat Originals Charcoal Wasgel.

kruidvat-originals-charcoal-wasgel-review-1

De producten uit de Kruidvat Originals lijn hebben ieder hun eigen kenmerkende ingrediënt, zoals tea tree, aloë vera of granaatappel. Deze wasgel heeft houtskool als kenmerkend ingrediënt. Dat staat bekend om het absorberend vermogen en zuiverende eigenschappen. Daarom is het volgens Kruidvat geschikt voor de normale en gecombineerde huid.

De flacon is gemaakt van glas en heeft een makkelijk pompje. Die kun je trouwens ook op slot draaien, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen in je toilettas. De look van het product is gelijk met de andere producten uit deze lijn. Het doet me zelf denken aan zo’n ouderwetse apothekersfles.

kruidvat-originals-charcoal-wasgel-review-2

Review Kruidvat Originals Charcoal Wasgel

Volgens Kruidvat reinigt deze wasgel met houtskool de huid intensief en laat het weer stralen. Het is geschikt voor de dagelijkse reiniging. Dit product is trouwens niet geschikt voor je ogen, dus blijf daar bij uit de buurt! Wel is dit product dermatologisch goedgekeurd!

Door de diep reinigende werking van de houtskoolpoeder, kan het zijn dat je een tintelend gevoel en wat roodheid krijgt aan het gezicht als je een (zeer) gevoelige huid hebt. Ik heb zelf geen hele gevoelige huid en had er daarom gelukkig ook geen last van.

De wasgel voelt als dikke, sticky gel en het ruikt heerlijk fris. Als de wasgel in contact komt met water wordt het wat dunner en gaat het product schuimen. Zodra je een draaiende beweging maakt over het gezicht, dan week je de gezichtsmake-up eraf en verwijdert het heel makkelijk. Het resultaat is een schoon en fris gezicht. Je hoeft het trouwens niet te gebruiken als make-up reiniger. De wasgel is namelijk ook heerlijk om ’s ochtends te gebruiken voor je de dagverzorging en make-up aan gaat brengen. Ik gebruik per keer zo’n twee pompjes, dus je kan er best een periode mee doen!

kruidvat-originals-charcoal-wasgel-review

Je hebt onwijs veel product (300 ml) voor een heel zacht prijsje. Dat maakt het nog eens extra aantrekkelijk om nog andere producten uit de lijn te proberen! Gebruik jij regelmatig een wasgel voor je gezicht?

De Kruidvat Originals Charcoal wasgel is te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Tessa 27 juni 2019 - 17:19

die verpakking blijf ik echt geweldig vinden. helaas is dit product niet geschikt voor mijn droge en gevoelige huid

Reply

Plaats een reactie