Kruidvat make-up review | glamour ooglook

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat make-up review glamlook kerst budget goedkoop

Een van de leukste dingen aan de feestdagen vind ik toch wel het spelen met make-up looks. Niks is te gek, te glamourous of te glitterig. Ik houd ervan! Zo’n look hoeft natuurlijk niet duur te zijn, maar krijg je dan wel hetzelfde wow-effect? Ik heb de afgelopen tijd gespeeld met het Kruidvat Glam Like This eyeshadow palette (what’s in the name) en ik kan je alvast vertellen dat ik me echt verbaasde om de kwaliteit en het pigment. Helaas kon ik dat niet zeggen over de mascara, maar niet alles kan bij je passen natuurlijk. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Kruidvat make-up review met het Glam Like This eyeshadow palette, Full & Care Volume Balm mascara en de Kruidvat Make Me Last Refreshing prime & setting spray.

Kruidvat Glam Like This eyeshadow palette | € 5,99

Dit oogschaduwpalette bevat een selectie van rijk gepigmenteerde matte en parelmoer-metallic oogschaduwtinten om opvallende glamourlooks mee te creëren. De intensiteit van de kleuren kun je opbouwen, waardoor je het palette ook kunt gebruiken voor een alledaagse look.

kruidvat glam like this eyeshadow palette review

Op onderstaande afbeelding vind je de swatches. De tinten hebben geen naam en daarom nummer ik ze van 1 t/m 9 van links naar rechts en van boven naar beneden.

kruidvat glam like this eyeshadow palette swatch review

Nummer 1 was direct een verrassing, want het lijkt in eerste opzicht een matte tint, maar eigenlijk is het een mooie, zachte shimmertint met direct een rijk pigment. Ook de andere tinten swatchen goed en geven een mooi pigment af. Hieronder vind je de uiteindelijke look met het palette.

kruidvat glam like this eyeshadow palette review

Tint 1 gebruik ik op het wenkbrauwbot onder de wenkbrauwen en tint 2 is perfect als transitiekleur. Verder heb ik in de buitenste ooghoek zowel tint 4 als 8 gebruikt en het langzaam geblend naar het midden van het ooglid met tint 9. In de binnenste ooghoek vind je tint 5 terug.

Review Kruidvat Glam Like This eyeshadow palette

kruidvat glam like this eyeshadow palette swatch look review

Kruidvat laat maar weer eens zien dat goede oogschaduw niet duur hoeft te zijn. Het pigment is goed; ook van de shimmers. Als je die trouwens extra wil laten knallen voor een glamourous look, dan raad ik je aan om ze aan te brengen met je vingers of een vochtig penseel. Let wel op dat de pigmenten wat fall-out hebben. Tik daarom je penselen goed af voor je het aanbrengt op de oogleden. Ik heb al in eerdere reviews aangegeven dat dit voor mij geen afknapper is, zolang de tint maar goed werkt op de oogleden. Verder blenden alle tinten goed, maar heb je bij tint 4 net wat langer de tijd nodig. Daarom heb ik het bij mijn look gemengd met tint 8 en dat werkte wel. Kortom: je kunt met dit palette zeker een glamourous look creëren voor de feestdagen.

Kruidvat Full & Care Volume Balm mascara | € 6,49

Deze mascara geeft je wimpers meer volume en verzorgt ze tegelijkertijd. De formule bestaat voor 92% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waaronder een krachtige, plantaardige wax en oliën die je wimpers voeden, hydrateren en verzorgen.

kruidvat full care volume balm mascara review

Het zandlopervormige veelborsteltje volgt de natuurlijke oogvorm en omhult moeiteloos elk haartje met een flexibel laagje mascara. Hierdoor krijg je vollere wimpers met een opvallend volume die alsnog natuurlijk zacht en soepel aanvoelen. Ik houd persoonlijk meer van een elastomeren borsteltje, dus ik ben erg benieuwd of het voor mij werkt.

kruidvat full care volume balm mascara borsteltje review

Review Kruidvat Full & Care Volume Balm mascara

Ik moest wel even lachen toen ik deze mascara voor het eerst PROBEERDE te gaan gebruiken. Er staat op de huls ‘click’. Alleen ik ga geen mascara bestuderen voor ik hem probeer. Dus ik bleef maar draaien en kwam er toen achter dat je hem met een simpele klik los krijgt. 😅

kruidvat full care volume balm mascara resultaat effect ervaring review

Deze mascara heeft plus en minpunten: Dankzij de buigzame formule blijven de wimpers soepel aanvoelen en lijkt het bij één laagje zelfs net of je voor je gevoel geen mascara op hebt. Ook separeert het de wimpers mooi en dat had ik met dit borsteltje eerlijk gezegd niet verwacht. Alleen de mascara gaat al vrij snel hangen; ook als ik maar twee laagjes aangebracht heb. Op de foto lijkt het resultaat nog mooi, maar niet lang daarna had ik weer rechte wimpers. Heel jammer; zeker omdat hij wel prettig aanvoelt.

Kruidvat Make Me Last Refreshing prime & setting spray | € 4,99

Je kunt deze spray op twee manieren gebruiken, namelijk als primer of als setting spray, waardoor je make-up langer blijft zitten. Verder is het verfrissend.

kruidvat make me last refreshing prime setting spray review

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De formule is dermatologisch goedgekeurd.

kruidvat make me last refreshing prime setting spray ingredienten review

  1. Aqua
  2. Methylpropanediol verbetert de opname van andere ingrediënten, hydrateert en maakt de huid glad. 
  3. Amp-Acrylates /Allyl Methacrylate Copolymer is een filmvormend middel.
  4. Rosa Damascena Flower Water, oftewel rozenwater, is heel puur, zacht en mild. Het werkt reinigend, verzorgend en kalmerend. Ook helpt het de huid te regenereren.
  5. Aloe Barbadensis Leaf Juice, oftewel aloë vera gel, is rijk aan vitamines en werkt hydraterend en ontstekingsremmend. Daarnaast vormt het een verkoelende en beschermende laag op de huid dat helpt bij de onzuivere, geïrriteerde of droge huid. 
  6. Cucumis Sativus Juice verzacht en houdt de huid in goede conditie.
  7. Phenoxyethanol is een conserveermiddel.
  8. Betaine is een vochtinbrenger.

Review Kruidvat Make Me Last Refreshing prime & setting spray

Ik vind het vaak moeilijk om te beoordelen of een spray er echt voor zorgt dat make-up langer blijft zitten, omdat dat met meerdere factoren samenhangt. Denk aan de kwaliteit van je make-up, je activiteiten en je huidtype. Wel kan ik zeggen dat ik hem erg fijn vind. De nevel is heel zacht, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor dikke druppels. Verder word ik ook blij van de ingrediëntenlijst, want anders dan bij vrij veel setting sprays zit er geen alcohol in. Dus het is ook nog zacht voor je huid.

kruidvat make me last refreshing prime setting spray ervaring review

Je shopt alles bij Kruidvat en op kruidvat.nl. Lees ook de andere Kruidvat reviews. Alle producten zijn vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie