Kruidvat Beauty Drinks collageen & hyaluron ampullen

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat beauty drinks review

We smeren allerlei crèmes op om die ouder wordende huid tegen te gaan en af te remmen. Alleen is je innerlijke ik net zo belangrijk en bepalend hoe jouw huid eruit ziet. Je kunt natuurlijk supplementen en tabletten innemen, maar Kruidvat komt met wat makkelijkers: beauty drinks. Ik was aanwezig op het online event en ontdekte daar alle ins and outs. Daarom lees je in dit artikel alles over de Kruidvat Beauty Drinks met collageen en hyaluron en beantwoord ik de meest gestelde vragen.

Kruidvat Collageen Beauty Drink

kruidvat collageen beauty drink review

Collageen (een eiwit)  is een belangrijk component van de huid die een zichtbaar jongere huid bevordert, de huidelasticiteit ondersteunt en daarom nieuwe rimpels en fijne lijntjes vermindert. Wanneer je deze beautydrink met sinaasappelsmaak dagelijks inneemt, ondersteun je dus zo de huidelasticiteit en bevordert dat een zichtbaar jongere huid. Daarnaast helpt het om je haar en nagels mooi te houden.

kruidvat beauty drink collageen review ingredienten werking

In de Collageen Beauty Drink is gebruik gemaakt van gehydrolyseerd collageen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat dit beter werkt en opgenomen wordt door het lichaam dan gewoon collageen. Het is namelijk opgeknipt in kleine stukjes (peptideketens) dat dus makkelijker verwerkt kan worden.

Kruidvat Hyaluron Beauty Drink

kruidvat hyaluron beauty drink review

Hyaluronzuur (een glycosaminoglycaan) is een natuurlijke stof die in zowel de huid als het bindweefsel van ons lichaam aanwezig is en helpt de elasticiteit van de huid te behouden. Het werkt vochtinbrengend, doordat het een hygroscopisch ingrediënt is: het trekt spontaan water aan. 

Wanneer je deze beautydrink met perzik smaak dagelijks inneemt, heeft dat dus een gunstige invloed op het vochtgehalte van de huid (het hydrateert) en geeft het een jeugdige uitstraling aan de huid. Daarnaast bevat het biotien dat de natuurlijke groei van het haar ondersteunt. 

kruidvat beauty drink hyaluron review ingredienten werking

FAQ’s Kruidvat Beauty Drinks 

Waarom zou ik kiezen voor zo’n ampul in plaats van een tablet of capsule?

Een vloeibaar product (de ampul) is beter opneembaar dan een tablet. Bij een tablet duurt het ook langer voordat het afgebroken wordt door het lichaam en zo de vitamines op te nemen in de huid.

Daarnaast is het voor veel mensen vaak een stap om een tablet in te nemen in verband met de grootte. Ook is het vrij onhandig om een tablet mee te nemen door het formaat van het potje.

Wanneer neem je de ampullen in en mag je ze naast elkaar gebruiken?

De vraag die ik altijd het meest gesteld krijg als het gaat om ampullen, vitamines en bijvoorbeeld de eerder geteste Kruidvat Oh My Gummies: mag je ze naast elkaar gebruiken. In het geval van de beautydrinks is dat antwoord gelukkig JA!

Neem dagelijks één ampul in (of twee als je beide varianten naast elkaar gebruikt, dus één collageen en één hyaluron ampul) bij voorkeur bij of na het ontbijt. 

Waarom is het belangrijk voor mijn huid om collageen in te nemen?

Je lichaam maakt collageen aan voor het vernieuwingsproces van je lichaam. Alleen de productie ervan neemt na je 25e helaas af. Vanaf eind de 20 verlies je zelfs zo’n 1% collageen per jaar. Hierdoor wordt je huid slapper en krijgen de effecten van buitenaf meer invloed op je huid. Het wordt slapper en dunner. Na je 50e maakt je lichaam zelfs praktisch helemaal geen collageen meer aan. 

Behalve uit de Kruidvat Beauty Drink, kun je ook collageen halen uit voeding met veel proteïnen, oliën, vetzuren, vezels en groente en fruit. Denk aan zalm, bonen, linzen, bladgroenten en bessen. Ook crèmes kunnen collageen bevatten, maar het molecuul is vaak te groot om goed in de huid door te kunnen dringen. Het gebruik van een crème met collageen is wel goed om de hydratatie van je huid op peil te houden. 

Wanneer kan ik effect merken van het gebruik van de Kruidvat Collageen Beauty Drink?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je verandering kunt merken na vier tot zes weken. De eerste tekenen voel je al dat je huid zachter wordt en prettig aanvoelt. Toch kan het bij jou langer duren voor je effect merkt. Dat ligt aan je genen en je lichaam. Na ongeveer vier weken neemt het collageen in de huid met zo’n 60% toe. Tip van Kruidvat: neem naast deze beautydrink ook vitamine C in. Dit bevordert namelijk de aanmaak van collageen. 

Waarom is het belangrijk voor mijn huid om hyaluronzuur in te nemen?

50% van al het hyaluronzuur in ons lichaam bevindt zich in de huid. Naarmate we ouder worden, verliezen we meer vocht en daalt de hyaluronzuurpeil. Daarom is het belangrijk om dat bij te vullen tegen huidveroudering. Wil je checken hoe het met jouw huidelasticiteit zit? Knijp dan in de huid aan de bovenzijde van je hand. Blijft dat wat staan? Dan bevat jouw huid weinig vocht. Veert het mooi terug? Dan is de vochtbalans in de huid op peil.

Wanneer kan ik effect merken van het gebruik van de Kruidvat Hyaluron Beauty Drink?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je na circa 40 dagen tot 26% minder rimpels krijgt, 13% tot meer huidelasticiteit krijgt en tot 24% meer hydratatie van de huid krijgt.

Welke goede stofjes vind ik nog in beide ampullen?

Vitamine B6, biotine en zink. Vitamine B6 gebruik je bij vermoeidheid en futloosheid. Het activeert namelijk de natuurlijke energie in je lichaam. Daarom is het gunstig voor de eiwit- en glycogeenstofwisseling. Biotine en zink ondersteunen het herstellend vermogen van de huid, voedt het ook van binnenuit en houdt je haren glanzend en sterk. Ook werkt het positief voor je nagels.

Wat is mijn mening over de Beauty Drinks?

Ik schreef al in een eerder artikel over vitamines dat ik daar heel trouw in ben. Ik start dus ook niet vanaf nul en kan dus ook geen eerlijk oordeel geven. Sinds dat ik überhaupt dit soort supplementen ben gaan gebruiken, merk ik wel degelijk verschil. En dan met name aan mijn nagels. Dus of deze beautydrinks echt doen wat ze beloven bij mij, kan ik niet eerlijk zeggen. Wel valt me de smaak enorm mee! Voor mij is het juist een stap om dit soort drankjes te nemen in plaats van tabletten om de smaak. Alleen daar hoef je de Beauty Drinks echt niet voor te laten staan.

De Kruidvat Beauty Drinks zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en op kruidvat.nl voor € 12,99 | 14 ampullen, 25 ml per ampul.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 22 juli 2021 - 12:29

Ik heb de supplementen van Swisse nu in gebruik (huid haar nagels) en daarmee merk ik wel echt verschil in mijn nagels. Helaas niet echt aan mijn haar. Ach, soms is het ook wel moeilijk te bepalen natuurlijk, want misschien had mijn haar er wel anders uitgezien als ik de supplementen niet zou gebruiken. Wie zal het zeggen;-)

Reply

Plaats een reactie