Kruidvat 6 Silk Sensation scheerapparaat review | met tools

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat scheeer onthaar review

Dat een goed scheerapparaat niet duur hoeft te zijn, bewees mijn vriend al wel toen hij voor mij het Kruidvat For Men Six Pro scheerapparaat reviewde. Hij gebruikt het inmiddels al een aantal jaar, nadat hij overgestapt was van een duur A-merk. Of ik dat over dit scheerapparaat voor vrouwen ook kan zeggen, ga ik proberen en test gelijk wat bijpassende tools. Daarom lees je hier de Kruidvat 6 Silk Sensation scheerapparaat review met de Kruidvat Sensitive scheergel en de Kruidvat verzorgende olie.

Over ontharing gesproken: ik gebruik al heel lang de Kruidvat Ontharingsstrips voor het gezicht en die zijn ook echt heel goed. Mijn huid reageert er goed op en de strips laten alle haren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik overdrijf dan ook niet als ik zeg dat ik het aantal verpakkingen die ik verslonden heb, niet meer op één hand kan tellen.

Kruidvat Sensitive scheergel review | € 1,99

Ik scheer nooit ‘droog’, maar gebruik altijd een scheergel of douchegel om mijn benen te scheren. Een scheergel is er natuurlijk voor gemaakt en daarom ook de beste keuze om een scheergel te gebruiken die voldoet aan je wensen. Deze gel is speciaal voor de gevoelige huid en is daarom ook ideaal voor het scheren van je oksels en bikinilijn. Met de scheergel voorkom je stoppeltjes of rode vlekjes, omdat de kalmerende en verzachtende formule met aloë vera huidirritatie tegengaat. Daarnaast maakt de scheergel de huid extra glad voor een streelzacht scheerresultaat.

kruidvat sensitive scheergel review

Je gebruikt de scheergel op een natte huid. Masseer het zacht in de huid, zodat er een romig schuim ontstaat. Spoel het product na het scheren van je lichaam. Het ruikt onwijs zacht en fris en komt echt als een gel uit de flacon. Dat vind ik zelf veel prettiger en gebruiksvriendelijker dan een scheerschuim. Verder doet de scheergel wat je ervan hoort te verwachten, prima dus! Wel een kleine side note: ik heb geen gevoelige huid en heb vrij weinig huidirritatie wanneer ik mijn benen scheer.

kruidvat sensitive scheergel review-1

Kruidvat verzorgende olie review | € 3,15

Deze olie verzorgt en verzacht de huid na het scheren of ontharen. Het is verrijkt met honingextract, katoenzaadolie en amandelolie. Breng de olie direct na het ontharen aan met ronddraaiende bewegingen op je huid.

kruidvat verzorgende olie review

De sprayflacon zorgt voor een prettig gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je de olie gemakkelijk kunt doseren. Je moet er alleen op letten dat de olie je niet teveel in de ruimte nevelt, omdat het dan erg glad kan worden. Op dat gebied heb ik liever een normale tube in plaats van een spray. De nevel is fijn en krachtig en de olie voelt droog aan. Dus het plakt niet en blijft niet uren op je huid liggen. Daarnaast verzorgt het absoluut mijn huid en voelt het prettig aan.

kruidvat verzorgende olie review-1

Review Kruidvat 6 Silk Sensation scheerapparaat | € 6,99

Het scheerapparaat, met zes mesjes, heeft een flexibel scheersysteem dat de mesjes moeiteloos over je huid laat glijden en ervoor zorgt dat de scheermesjes extra dicht bij je haaraanzet komen. De beweegbare kop volgt gemakkelijk de contouren van je lichaam. Je huid voelt daarna heerlijk zacht aan door de dubbele lubrastrips die verrijkt zijn met lavendelolie, aloë vera en vitamine E. Die strips zorgen er ook voor dat de mesjes beter over je huid glijden en er minimale irritatie zal optreden.

Kruidvat 6 silk sensation scheerapparaat review-1

De handgreep is ergonomisch vormgegeven en zorgt door de rubberen feel, voor een goede grip. In de verpakking zit een bewaardoosje voor de scheermesjes. Hierdoor kun je het ook veilig opbergen in een toilettas voor onderweg, zonder dat je je vingers openhaalt. De vorm van de beweegbare kop, vind ik ideaal werken. Zo kun je zelfs je knieën makkelijk en snel ontharen. Ik vind de mesjes wel wat minder makkelijk over mijn huid glijden, dan mijn reguliere Wilkinson Intuition Complete. Er zit ook een behoorlijk prijsverschil tussen, dus misschien ben ik toch net wat te verwend.

Kruidvat 6 silk sensation scheerapparaat review-2

Het Kruidvat scheerapparaat en de bijbehorende tools zijn verkrijgbaar op kruidvat.nl.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 5 januari 2021 - 08:41

Ik scheer al jaren met de roze wegwerpmesjes van Gilette en die bevallen mij heel goed. Verder gebruik ik de L’Occitane amandel doucheolie om mee te scheren en sinds ik dat gebruik heb ik veel minder last van irritatie na het scheren.

Reply
Deb 5 januari 2021 - 21:29

Lijkt me een fijn scheermesje. De scheergel van Kruidvat gebruik ik zelf niet meer nadat ik ontdekte dat ze er parabenen in verwerken. Vind ik toch een iets minder prettig idee.

Reply

Plaats een reactie