Krachtige parfums van Yves Saint Laurent

door Daphne - verdraaid mooi
yves saint laurent parfum modemerk damesgeur vrouwengeur krachtige vrouw

Veel designer items zijn qua budget voor mij vaak veel te hoog gegrepen. Alleen als het gaat om parfums, dan is het een ander verhaal en kan ik me toch wanen in luxe. Daar geniet ik dan ook extra van en neem ik alle tijd voor om dé perfecte geur te vinden. Yves Saint Laurent is zo’n merk waarbij ik me met liefde zit te verlekkeren voor een etalage of online scroll door de (fantastische!) tassen en accessoires, maar waarbij ik het qua prijs houd op make-up en parfum. In dit artikel laat ik je drie geuren zien uit mijn collectie van het modemerk Yves Saint Laurent waar jij je als krachtige vrouw (ja, dat ben je!) mee kan identificeren.

Yves Saint Laurent Cinéma Eau de Parfum

Cinéma is voor hartstochtelijke vrouwen die dol zijn op aandacht met hun charme en elegantie. Het is een eerbetoon aan elke vrouw die vol vertrouwen de hoofdrol in haar levensverhaal op zich durft te nemen. Licht op als een ster en laad je omgeving op met een lach met positieve energie.

yves saint laurent cinema eau de parfum modemerk vrouwen dames geur

Topnoten: cyclamen, clementine, amandelen
Hartnoten: amaryllis, jasmijn, pioenroos
Basisnoten: amber, muskus, vanille

yves saint laurent cinema eau de parfum modemerk vrouwen dames geur luxe flacon

Cinéma heeft een verfijnde, oriëntaals bloemige geur. De geur opent met de bloemige cyclamen en fruitige clementine gecombineerd met de warme notengeur van amandelen. De warme, bloemige geur wordt bij de hartnoten versterkt dankzij de amaryllis, jasmijn en pioenroos, dat ook zorgt voor een poederig accent. Het bloemige verdwijnt bij de basisnoten iets naar de achtergrond en deze vrouwen parfum wordt warmer dankzij de vanille. Tegelijkertijd krijgt het iets sensueels dankzij de muskus.

Yves Saint Laurent Mon Paris Eau de Parfum

Mon Paris laat jou een gepassioneerde en memorabele reis naar Parijs beleven wanneer jij dat wilt. Het belichaamt dan ook een gepassioneerde liefdesaffaire en symboliseert vrouwelijke tederheid, gratie en schoonheid. Ook versterkt het je persoonlijke charme en geeft je stijl.

yves saint laurent mon paris eau de parfum modemerk rijke sensuele damesgeur vrouwengeur

Topnoten: aardbei, framboos, peer, sinaasappel, bergamot
Hartnoten: doornappel, pioenroos, jasmijn
Basisnoten: patchouli, witte muskus, vanille, ceder 

Yves Saint Laurent Mon Paris heeft een delicate aroma dat bijzonder geschikt is voor overdag. De geur opent met de geurnoten van zacht rood fruit gecombineerd met een vleugje citrus van de sinaasappel. Het delicate wordt bij de hartnoten spannender dankzij de bloemensensatie. Dat blijf je ook bij de basisnoten ruiken dankzij de sensuele witte muskus. Al wordt de parfum daar wel wat warmer en zelfs een tikkeltje houtig. 

Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum

Libre heb ik afgelopen zomer al uitgebreid behandeld in een artikel. Het is een geur met een mannelijke structuur en een vrouwelijk hart. Libre zegt in jouw plaats dat jij iemand bent die nee kan zeggen. Oftewel iemand die zelf beslist wat voor haar het beste is. Daarom bewaar ik deze geur voor speciale avondgelegenheden.

yves saint laurent libre eau de parfum modemerk vrouwengeur

Topnoten: mandarijn, neroli
Hartnoten: lavendel uit Frankrijk, oranjebloesem uit Marokko, jasmijn
Basisnoten: tonkaboon, muskus, vanille, ambergris

Waarom ik een zwak heb voor designer geuren ten opzichte van huismerkgeuren? De geur van bijvoorbeeld Yves Saint Laurent is vol, speciaal, uniek en heeft een lange houdbaarheid. Daarbij staan veel parfums op mijn make-up kast (ja, ik weet dat je geuren eigenlijk donker moet bewaren😉). De meeste voordelige geuren hebben simpele flacons, terwijl luxe geuren speciale flacons hebben met vaak een betekenis. En dat staat gewoon net wat leuker. Zowel Cinema als Libre hebben dan wel een vrij basic vorm, maar dankzij de toegevoegde details springen ze er ineens uit. Dat is de kracht van zo’n merk. En de zwak van mij dus… 😅 

Heb jij er ook een zwak voor?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Tanja 12 juni 2024 - 12:05

Ik heb er zeker een zwak voor!!
Als ik een parfum ga zoeken/ruiken ga ik altijd als eerste op de “mooie” flesjes af…🫣

Reply

Plaats een reactie