Kokosolie | echt een alleskunner?

door Daphne - verdraaid mooi
kokosolie alleskunner voordelen zo gebruik je het

Kokosolie. De een gebruikt het in de keuken, de ander in de badkamer. Je kunt ermee koken, maar het werkt ook goed als gezichts- en haarmasker, massage- en scheerolie en als make-up remover. Ondanks dat ik er al veel over heb gehoord, heb ik het nog niet eerder ergens voor gebruikt. Ik ben benieuwd of ik ook overweg kan met deze alleskunner. In de badkamer dan hè… Niet in de keuken. 😉 In dit artikel kom ik erachter of kokosolie echt een alleskunner is.

Voor dit artikel heb ik de Soaphoria Organic en Purity Vision BIO kokosolie gebruikt; beide pure varianten.

In het kort: wat is kokosolie & wat zit erin?

Kokosolie komt uit het witte vruchtvlees van de kokosnoot. In de potjes die ik je in dit artikel laat zien, is de olie vrij hard en daarom wordt het ook wel kokosvet genoemd. Het smeltpunt ligt rond de 25 graden.

kokosolie alleskunner textuur in badkamer bodycare skincare smeltpunt

Kokosolie is onder meer verrijkt met laurinezuur, caprylzuur, proteïnen, antioxidanten, vitamine E, huidverzorgende vetzuren en vitamine B complexen. Laurinezuur komt het meest voor en heeft antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen. Verder beschermen de antioxidanten je tegen vrije radicalen en zowel vitamine E als proteïnen verjongen en kalmeren de huid. Ook legt het een beschermende film op de huid, werkt het huidherstellend en zorgt het ervoor dat de droge huid goed gehydrateerd blijft.

Zo heb ik het gebruikt

kokosolie alleskunner textuur zo gebruik je het

…als make-up reiniger

Als je het fijn vindt om je make-up te verwijderen met een cleansing balm, dan weet ik zeker dat dit ook echt iets voor jou is. Je bent zo niet alleen je gezicht aan het reinigen, maar ook aan het hydrateren. Het voelt onwijs zacht aan en je make-up smelt als het ware van je huid. Ook mascara is niet bestand tegen de kracht van kokosolie. Eigenlijk voelt het als een luxueus gezichtsserum. Leuk feitje: kokosolie wordt ook gebruikt als wimperserum. Ondanks dat het niet wetenschappelijk bewezen is, zweren veel mensen hierbij.

…als hand- en nagelverzorging

Tijdens het testen van de kokosolie op mijn handen en nagelriemen ontdekte ik dat ik tóch al eens eerder kokosolie gebruikt heb, namelijk die van Palmer’s. Alleen was dat geen pure vorm. Door het inmasseren en de warmte van je handen smelt de olie onder je vingers vandaan en kun je het gemakkelijk aanbrengen rond de nagelriemen en onder de nagel. Persoonlijk vind het erg fijn om een flinke laag aan te brengen op mijn handen en dan tijdens het slapen handschoenen te dragen. Zo kan de olie de hele nacht zijn werk doen én zit niet heel je beddengoed onder de kokosolie. De volgende ochtend is de huid intens gehydrateerd en gevoed. Hetzelfde trucje kun je ook doen met je voeten!

…als haarverzorging

Ik heb af en toe last van droge haarpunten en daarom bracht ik het ook daar aan. Mijn haarpunten slurpen de olie op en zien er ook zeker niet droog meer uit. Alleen persoonlijk vind ik het prettiger om een regulier product te gebruiken dat verrijkt is met kokosolie. Dat maakt mijn haar over het algemeen wat minder vet en sliertig. Dus als je je haar een boost wilt geven, raad ik het zeker aan. Alleen als onderhoudsbeurt zal ik sneller naar een regulier haarproduct grijpen.

…als scheerolie

Hier kan ik kort over zijn: doen! Sommige mesjes hebben zo’n hydraterende strip, waardoor je gemakkelijk over je huid glijdt. Alleen is die vaak veel eerder op dan het mesje. Met kokosolie glijd je met het grootste gemak over de huid. Daarbij voelt het gelijk heerlijk verzachtend en kalmerend aan. Top!

Kortom: als huidverzorgingsproduct vind ik het absoluut een aanrader! Misschien moet ik het potje toch eens meenemen de keuken in. 😉

kokosolie alleskunner textuur in badkamer bodycare skincare zo gebruik je het

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie