Kneipp sheet masks review

door Daphne - verdraaid mooi
kneipp sheet mask review

Kneipp komt met een nieuwe lijn gezichtsproducten met daarin drie sheet masks. Passend bij elk huidprobleem en om je ‘skin’ en ‘mood’ weer helemaal in balans terug te brengen. Ik heb heerlijke relax momenten ingepland en testte ze alle drie. Daarom lees je hier de Kneipp sheet masks review met de Hydro Kick, Detox Care en Chill Out.

De sheet masks bevatten natuurlijke oliën en plantenextracten voor een wetenschappelijk bewezen effectieve huidverzorging. Ook vind je in de maskers etherische oliën en extracten voor een instant mood-booster. Bij sheet masks is het altijd maar de vraag of de vorm lijkt op je eigen gezichtsvorm, maar ze zijn in ieder geval ontwikkeld voor Europese gezichtsvormen. Ook zouden ze allemaal het gezicht egaliseren en een heldere, gezonde glans geven door hun voedende bestanddelen.

kneipp sheet mask review-1

Je gebruikt ze allemaal op dezelfde manier. Je reinigt je gezicht, vouwt het masker open en breng het aan op je gezichtshuid. Dan laat je het zo’n 10 tot 15 minuten intrekken voor je het masker weer verwijdert. Daarna kun je het resterende serum inmasseren of verwijderen met een wattenschijfje. Ik kies altijd voor de eerste optie en neem dan mijn hals ook mee. Die verdient namelijk net zoveel liefde als je gezicht!

Kneipp Hydro Kick sheet mask review

Dit masker bevat watermunt-, agave- en cactuswaterextract dat zorgt voor een wetenschappelijk bewezen 24-uurs hydratatie effect. De natuurlijke etherische oliën en lichte aquatische geur zorgen tijdens je me-time voor een frisse booster van je huid en geest. Het resultaat is volgens Kneipp een voller aanvoelende huid, die gehydrateerd en zacht aanvoelt.

kneipp sheet mask hydro kick review

Het resultaat is gemeten door middel van een corneometer die het vochtgehalte van de opperhuid meet. De hydratatie was volgens de meting verdubbeld van 35,9 naar 69,6.

kneipp sheet mask hydro kick review-1

Dit soort maskers die zorgen voor een hoge hydratatie, zijn echt mijn favoriet. Deze variant hoor daar zeker ook bij! Het is een fris masker met meer dan voldoende serum voor het gezicht en de hals. Na gebruik is mijn huid niet alleen gehydrateerd, maar voelt het ook zacht aan. Wil je een extra verkoelend en verfrissend effect? Leg het masker dan voor gebruik even in de koelkast.

Kneipp Detox Care sheet mask review

Dit masker bevat algen-, moringa- en bamboe houtskool-extract voor een wetenschappelijk bewezen anti-pollution effect. De natuurlijke etherische oliën en de revitaliserende geur zorgen tijdens je relax moment voor nieuwe energie van je huid en geest. Het resultaat is volgens Kneipp een gezuiverde, gereinigde en verzorgde huid met meer glans, zachtheid en een direct voller gevoel.

kneipp sheet mask detox care review

Het resultaat is gemeten door een microscopische meting van vrije radicalen op de huid en of het aantal was afgenomen na gebruik van het sheet mask. Volgens onderzoek had het masker gemiddeld 80% van de vervuilde deeltjes op de huid geabsorbeerd. Ik kan dat bij mezelf natuurlijk niet meten, maar ik kan wel ervaren of ik een schoner gevoel krijg.

kneipp sheet mask detox care review-1

De detox care sheet mask is zwart, zoals ik van de meeste anti-pollution maskers gewend ben. Voor gebruik zat er meer dan voldoende serum in, dat mijn huid in het kwartier volledig opgezogen heeft. Mijn huid had het dus duidelijk nodig! Mijn gezicht voelt fris, schoon en zacht aan. 

Kneipp Chill Out sheet mask review

Dit masker bevat hennepzaad- en patchouli-olie-extract voor een wetenschappelijk bewezen kalmerend en ontspannend huideffect. De natuurlijke etherische oliën en zacht kruidige geur, zorgen tijdens je me-time voor ontspanning van je huid en geest. Voor een intensief verzorgde huid die direct voller en zachter aanvoelt.

kneipp sheet mask chill out review

Bij dit resultaat is het kalmerende effect onderzocht onder 54 testpersonen tussen de 19 en 65 jaar na één week thuisgebruik. 85,2% vond dat de huid gekalmeerd was, 81,5% merkte dat de huid beter in balans was en 85,2% raadde het product aan aan anderen.

kneipp sheet mask chill out review-1

Dit masker heeft een wat meer kruidige geur dan de andere varianten. Ook dit masker voelt echt heerlijk ontspannend aan en zorgt voor een fijne hydratatieboost én een zachte huid.

kneipp sheet mask review-2

De sheet masks hebben inderdaad een goede pasvorm. Zelfs voor mijn diepliggende ogen. De opening bij de neus loopt namelijk wat verder door richting de ogen, dan bij de meeste maskers. Hierdoor past het zowel beter rond mijn neus als onder ogen. Daarnaast is de strook tussen de neus en mond wat breder, waardoor het wat beter op zijn plek blijft liggen. Ik heb daar namelijk vaak dat ik wat ‘over’ heb, waardoor het gaat zweven en vooral ik me eraan ga irriteren. Verder heb ik geen extra masker over rondom mijn gezicht, waardoor ik niet bang hoef te zijn dat ik een deel van mijn haar mee pak. 

De Kneipp sheet masks zijn vanaf half april verkrijgbaar via diverse Kneipp verkooppunten, zoals Kruidvat voor € 3,99 per stuk. Ze bevatten geen conserveringsmiddelen en microplastics. Daarnaast zijn de sheets vegan en gemaakt van 100% natuurlijk, biologisch afbreekbare viscose.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

6 reacties

bychristiana 15 april 2020 - 07:04

Dit masker lijkt inderdaad heel goed te passen! Dat is altijd waar ik met veel maskers een beetje tegenaan loop, dat ze veel te groot zijn en dus steeds loslaten. Zo probeerde ik toevallig afgelopen weekend voor het eerst een masker van Fanllory en die was dus ook veel te groot, dat vond ik echt jammer, gezien de prijs had ik daar wel meer van verwacht eigenlijk;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 15 april 2020 - 10:49

Heel herkenbaar, maar dan het tegenovergestelde haha. Bij mij zijn ze snel te klein. Die van Fanllory zijn voor mij juist perfect! Denk dat ik een bovengemiddeld groot hoofd heb misschien 😉

Reply
Babs 15 april 2020 - 10:49

Dit masker sluit inderdaad goed aan, ik heb zo vaak ruzie met sheetmaskers, het gaat mij ook irriteren als het niet lekker zit. Hydro Kick lijkt mij heel fijn!

Reply
Tessa 15 april 2020 - 15:15

Vooral het eerste en het derde masker lijken mij heel erg aangenaam!

Reply
Deb 16 april 2020 - 20:28

Geweldige foto van jou met het masker op! Heel gedurfd, maar ook met een sheet masker zie je er prachtig uit 👌🏻. Ik zou ook best zo’n masker willen uitproberen zou dan gaan voor het hydro kick masker, die lijkt me heerlijk fris.

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty 18 april 2020 - 14:56

Oeeeh! Heel gaaf. Zo fijn dat de pasvorm ook goed is anders is dit zo’n ergenis haha. Leuke foto met het masker trouwens! 🙂

Liefs
X

Reply

Plaats een reactie