Kneipp nieuwe, duurzame doucheverpakking

door Daphne - verdraaid mooi
Kneipp nieuwe, duurzame doucheverpakking

“In the shower we’re all Grammy-winning singers.” Dat was de tekst op het pakket van Kneipp. Ik begon me al lichtelijk zorgen te maken voor de buren, maar gelukkig hoefde ik me niet klaar te maken voor de Grammy’s, maar voor een heerlijke douche. Dat lukt me! 😉 Kneipp heeft haar doucheverpakking namelijk vernieuwd en daarmee ook verduurzaamd. In dit artikel vertel ik je er alles over!

Kneipp nieuwe, duurzame doucheverpakking dezelfde formule

Voor ik je de voordelen van de nieuwe flacon uit ga leggen, wil ik beginnen met de inhoud ervan. Die is namelijk gewoon gelijk gebleven! Net als de prijs. Helaas zien we de laatste tijd met heel wat verpakkingen wel anders. Ik krijg eerlijk gezegd tegenwoordig nogal argwaan als er staat ‘nieuwe verpakking, dezelfde vertrouwde formule’. Kneipp snoept dus niets van de inhoud weg. 200 ml voor € 6,49. Net als altijd. Het is dus echt een upgrade. 

De Kneipp douchegels hebben biologisch afbreekbare formules, zijn op basis van natuurlijke werkstoffen, hebben een huidneutrale pH-waarde en zijn vrij van paraffine, siliconen en minerale oliën. Ook is huidtolerantie dermatologisch bewezen.

Kneipp douche review geuren varianten

Duurzamer én handiger

De nieuwe flacon is voor 93% gemaakt van gerecycled materiaal (rHDPE). Van de andere 7% is 5% virgin HDPE en de laatste 2% is gebruikt voor de kleur. Daarbij is de verpakking 100% recyclebaar. 

Dankzij disc-top dop kun je de douchegel extra makkelijk doseren. Tegelijkertijd leent de dop zich ervoor om op zijn kop te kunnen staan, zodat je de flacon helemaal leeg kan maken. De huls zelf is vrij zacht, waardoor je er gemakkelijk zacht in kan knijpen voor het doseren ervan. Buitenom de voordelen van de nieuwe flacon, vind ik hem ook gewoon net wat luxer en moderner ogen dan de vorige flacons.

Kneipp nieuwe, duurzame doucheverpakking disc-top dop

Buitenom de duurzame voordelen van de nieuwe flacon, viel me nog wat anders op gezien Kneipp al een inspiratielijstje gaf met echte meezingers voor onder de douche… Dankzij het ronde design is het direct jouw microfoon en kun je een complete show weggeven. 😉 Met die galm klinkt iedereen net wat beter toch?! 😉

Als laatst gaf Kneipp nog wat shower facts. Ik ben dol op feitjes, maar de volgende had ik echt niet verwacht. Onderzoek (Geberit 2023+University of California 2018) toont namelijk aan dat mannen gemiddeld 2,4 minuten langer douchen dan vrouwen. Als ik naar mezelf kijk, dan denk ik dat dit er vooral aan ligt of ik mijn benen wil scrubben en scheren, want daar ben je stiekem toch veel tijd aan kwijt… 😅 

Uit ander onderzoek (bron: malburger.nl) blijkt dat 60% van de mensen onder de douche zingt. Nou heb ik zelf even een mini onderzoekje gedaan onder mijn Instagramvolgers, waarbij jullie konden kiezen uit: altijd, als ik alleen thuis ben en nee joh arme buren. Die laatste kreeg 57% van de stemmen. Daar kwam dus duidelijk wat anders uit. 😉

Kneipp douchegel doucheolie shower review ervaring

Wat vind jij van de nieuwe doucheverpakking?

Je shopt Kneipp op kneipp.com en bij diverse verkooppunten, zoals Kruidvat en plein.nl. Lees ook de andere Kneipp reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie