Kneipp Cherry Blossom review | crème douche & handcrème

door Daphne - verdraaid mooi

Als je van een zachte, bloemige geur houdt, dan ken je vast de Kneipp Cherry Blossom lijn wel. De lijn staat niet alleen bekend om haar heerlijke geur, maar ook om de natuurlijke, verzorgende rijstkiemolie en kersenbloesemextract. Kneipp breidt haar bloemige lijn uit met een bijpassende crème douche. Die test ik voor je, samen met de handcrème. Daarom lees je hier de Kneipp Cherry Blossom review.

Review Kneipp Cherry Blossom crème douche | € 6,49 – 200 ml

Deze douchecrème geeft je huid een heerlijk zacht gevoel dankzij de natuurlijke ingrediënten kersenpitolie en kersenbloesemextract. De kersenpitolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Daarnaast werkt het bevorderend voor de natuurlijke aanmaak van collageen. Het kersenbloesemextract werkt kalmerend voor de huid en verwent je zintuigen.

kneipp cherry blossom creme douche review

De douchecrème bevat alleen natuurlijke plantenoliën. Je vindt hierin geen minerale oliën, siliconen, microplastics, zeep, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ook PEG’s, die onder andere de oplosbaarheid van een product verbeteren, en sulfaten, die schuim genereren, vind je hierin niet terug. Waar in andere producten veiligere alternatieven toegepast zijn, is het hierin helemaal weggelaten. Dat vind ik zeer positief van Kneipp!

kneipp cherry blossom creme douche review-1

De crème douche ruikt heerlijk zacht bloemig en vind ik daarom echt heerlijk in deze tijd van het jaar. Zo haal je de heerlijke geuren van de bloesems mee naar binnen. Daarnaast merk je dat er geen SLS en SLES gebruikt is, want het schuimt beduidend minder. Hierdoor wordt de daadwerkelijke crème ervaring veel meer gestimuleerd en naar de voorgrond getrokken. Echt heerlijk voor de huid! Ik hoop dat Kneipp meer van dit soort SLES vrije douche crèmes gaat lanceren, want ik ben fan!

kneipp cherry blossom creme douche review-2

Review Kneipp Cherry Blossom handcrème | € 6,49 – 75 ml

Deze handcrème hydrateert de handen intensief, dankzij de verzorgende plantaardige formule. Het bevat ook weer geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën. Je kunt de handcrème zo vaak gebruiken als je wilt. Dus in deze tijd denk ik dat dit vrij veel zal zijn…

kneipp cherry blossom handcreme review

De tube heeft een inhoud van 75 ml, waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen in je tas. Daarnaast kun je door die tube je handen op een hygiënische manier  hydrateren gedurende de dag én het doseert natuurlijk makkelijk!

kneipp cherry blossom handcreme review-2

De geur van de handcrème is een stuk zachter en minder aanwezig dan bij de crème douche. De geur is hetzelfde, maar zachter. Daarnaast voelt de crème licht aan, trekt het snel in de huid en laat het een aangenaam zachte huid achter.

kneipp cherry blossom handcreme review-1

De Kneipp Cherry Blossom lijn is verkrijgbaar via kneipp.nl en bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat. Andere producten uit deze lijn zijn onder andere badkristallen en een body lotion spray.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Rachel 6 augustus 2020 - 12:28

Ik heb hier eigenlijk bijna nooit meer producten van, toch vond ik ze vroeger altijd heerlijk!

Reply
Tessa 6 augustus 2020 - 19:04

Deze geur lijkt mij echt onwijs lekker

Reply
bychristiana 8 augustus 2020 - 13:10

Hier is de douchecrème inmiddels al op! Ik vind de geur erg lekker, lekker zoet;-)

Reply
Deb 8 augustus 2020 - 23:21

Lijken me qua werking fijne producten alleen denk ik dat de geur iets te zoet voor mij is. Daar ben ik niet zo erg van.

Reply

Plaats een reactie