Kneipp Arnica review

door Daphne - verdraaid mooi
kneipp arnica review

Ik liet je een aantal weken geleden al een sneak peek zien van de nieuwste badkristallen uit de Kneipp Arnica lijn. Helaas heb ik zelf geen bad, maar de lijn bestaat gelukkig uit meer dan dat! Daarom lees je hier de Kneipp Arnica review met de douchegel en de massageolie.

In de producten uit de Arnica lijn, zit het kruid Arnica. Dat staat bekend om zijn positieve eigenschappen voor spieren en gewrichten, want het vitamineert en reactiveert. Daarnaast verwarmt het Arnica de (overbelaste) spieren en gewrichten en biedt het soepelheid en verlichting. Daarom zijn ze ideaal om te gebruiken na het sporten, na een drukke dag of ter verlichting bij spier- en gewrichtsklachten. Het soort Arnica dat Kneipp trouwens in haar producten gebruikt, is zeer huidverdraagzaam. Hierdoor is er weinig kans op allergische reacties.

De geur is bij de hele lijn hetzelfde. Ik vind het een combinatie van een citroenachtige, kruidige geur. Het klinkt misschien gek, maar ik vind de geur rustgevend en fijn.

Kneipp Arnica douchegel review

kneipp arnica douchegel review

Deze douchegel bevat plantaardige verzorgende werkstoffen. Er zitten geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën in. De huidverdraagzaamheid is bevestigd door dermatologen. Dus als je snel last hebt van allergische reacties, dan zou je deze wel kunnen proberen! De eerste drie producten op de bestanddelenlijst zijn water en schuimmiddelen. Coco-Glucoside heeft een schuimend, maar ook een reinigend vermogen. Daarna vind je de verschillende extracten en oliën op de lijst van de bestanddelen.

kneipp arnica douchegel review bestanddelen

De douchegel zit in een handige verpakking met een klikdop, waarbij de opening van een prima formaat is om het product goed te kunnen doseren.

kneipp arnica douchegel review-1

De douchegel is vrij dik en je hebt weinig nodig voor een heerlijk, schuimend resultaat. Of het echt goed werkt bij spier- en gewrichtsklachten, vind ik moeilijk te zeggen aangezien mijn lichaam toch anders in elkaar zit dan bij ‘normale’ mensen door mijn scoliose. Wat ik wel kan zeggen is dat ik de douchegel heel erg lekker vind. Het ruikt lekker, schuimt goed en voel fijn aan op de huid. Ook is de geur lekker en verfrissend.

De Kneipp Arnica douchegel kost € 5,99 – 200 ml.

Kneipp Arnica massageolie review

kneipp arnica massageolie review

Behalve Arnica, zit in de massageolie ook gemberextract. In combinatie met de verzorgende zonnebloem- en amandelolie, zorgt het voor een ontspannen massage. De zonnebloemolie helpt trouwens bij het in stand houden van de natuurlijke beschermlaag van de huid. Net als bij de douchegel, zit ook in dit product geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën. De huidverdraagzaamheid is bevestigd door dermatologen.

kneipp arnica massageolie review bestanddelen

De massageolie zit verpakt in een kartonnen doosje met dezelfde lay-out als andere producten van het merk. De gele bloem die je op de verpakking ziet staan, is trouwens de Arnica. Op de verpakking vind je meer informatie en de bestanddelen. De verpakking van de massageolie zelf is gemaakt van glas en heeft een plastic draaidop. Dat het gemaakt is van glas, vind ik persoonlijk heel chique ogen. Draai je de dop eraf, dan vind je een redelijk groot, open gat. Het lijkt vrij groot, maar tijdens het gebruik merk je dat het er druppelsgewijs uit komt en je dus niet snel teveel pakt.

kneipp arnica massageolie review-1

Volgens Kneipp gebruik je het product door de olie aan te brengen op de huid en met een zacht draaiende beweging in te masseren. Het zou zich makkelijk laten verdelen en langzaam intrekken. Het is niet geschikt voor gebruik op intieme delen!

kneipp arnica massageolie review-2

Anders dan een verzorgende olie, trekt deze olie juist niet snel in. Het is natuurlijk een massageolie en daar moet het natuurlijk een tijd bij duren voor het ingetrokken is. Daarom is het ook vrij vet en blijft het in eerste instantie echt op de huid liggen. Je hebt niet veel olie nodig om al een grote zone te kunnen masseren en goed over de huid te kunnen glijden. Door de massage worden je handen warmer en automatisch je huid ook, waardoor het echt heerlijk aanvoelt voor mijn spieren. Daarbij voelt je huid heerlijk gehydrateerd en verzorgd aan. Echt een aanrader! Nu nog een slachtoffer vinden die je iedere keer zo gek kan krijgen om je volledig te masseren… 😉

De Kneipp Arnica massageolie kost € 8,99 – 100 ml.

De Kneipp Arnica lijn is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat.

Alles wat we nodig hebben om gezond te blijven, heeft de natuur ons in overvloed gegeven.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 6 februari 2020 - 09:15

Haha, nou, een massage is inderdaad wel een heerlijke verwennerij;-) Ik vind de geuren van Kneipp ook altijd erg lekker, deze heb ik wel vaker voorbij zien komen in een review maar heb ik zelf nog niet geroken.

Reply
Daisy 7 februari 2020 - 20:08

Ik ga eens kijken naar de olie, gezien we nog heel wat weken te lopen hebben voor de 4daagse start😄

Reply
Delbeke c. 11 april 2023 - 09:21

de olie ga ik nu uittesten.De badkristallen zijn super en ontdekt in Praag.Na vermoeiende dagtrip daar voelde ik mijn spieren heel heftig door mijn fybromyalgie.Een bad met deze kristallen bracht onmiddelijk ontspanning van mijn spiertjes!
een toppertje 🙂

Reply

Plaats een reactie