Kerst | make-up tips

door Daphne - verdraaid mooi
make up tips kerst

Christmas is too sparkly… Said no one ever! Je zult de kerstdagen vast anders vieren dan andere jaren, maar dat wil niet zeggen dat je niet lekker over de top kunt gaan. Kun je geen afscheid nemen van je pyjamabroek tijdens het zoom-borrelen met vrienden of familie? Pak dan net wat meer uit met de zone wat wel veel in beeld is… Je prachtige gezicht! Ik geef je wat tips en ideeën voor een schitterende make-up look, zodat je hopelijk geïnspireerd raakt om net wat extra uit te pakken, je look een extra touch te geven en zo alsnog een onvergetelijke Kerst te hebben.

Laat je ogen spreken

Ik houd ervan om een krachtige ooglook te creëren, maar zeker in deze tijd vind ik het extra waardevol door de verplichte afstand. Je kunt veel aflezen uit iemand zijn blik; ook al is de rest van het gezicht bedekt met een mondkapje of het Zoom-beeld niet compleet scherp.

Begin altijd met een concealer voor een frisse en heldere blik. Vergeet ook zeker je binnenste ooghoeken niet, want daar is je huid vaak dun en heeft het een paarsige gloed. Ik raad je de NARS Radiant Creamy Concealer aan | € 30. Mijn all time favorite door de full-coverage dekking en prachtige, verhelderende finish.

Gun je jezelf deze Kerst een mooi cadeau? Kies dan een van de Tom Fords Eye Color Quad oogschaduwpalettes | € 76,00. Het is veruit het duurste oogschaduwpalette dat ik ooit gekocht heb, maar de kwaliteit is met niets te vergelijken. Fall-out… wat is dat?

kerst tips ooglook

Je kunt je look intensiveren met een eyeliner. Ga je voor gebruiksgemak, gebruik dan een eyeliner stift. Wil je een nog krachtigere blik? Gebruik dan ook een donker oogpotlood op je waterlijn. Wil je juist optisch grotere ogen? Breng dan juist een nude, beige oogpotlood aan. Geen wit, want dat ziet er snel nep uit. Dior heeft met de Diorshow High Intensity Pencil beide kleurnuances | € 27,00.

Maak je ooglook af met een mascara die jouw wimpers zowel volume, lengte als krul geeft. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn ooglook is verpest als mijn wimpers niet mooi zitten. (Ja, ik ben al meer dan eens opnieuw begonnen met mijn ooglook…) De MAC In Extreme Dimension 3D Black Lash mascara | € 24,50 | heeft een fantastisch borsteltje, komt alle beloftes meer dan waar én is geschikt voor contactlensdragers.

Not kissable lips

Vier je Kerst thuis of online en hoef je dus even geen mondkapje op? Ga dan voor een shiny lipgloss. Misschien niet kissproof, maar dat hebben we dit jaar toch niet nodig.

lipgloss hoog gepigmenteerd

Wil je het pigment van een lipstick, maar het gevoel en de glans van een lipgloss? Dan raad ik je de Yves Saint laurent Vernis à Lèvres Vinyl Cream lipgloss aan | 39,00 |, die ik zelf in maar liefst vijf tinten heb. Het is een hoog gepigmenteerde gloss met een hoogglanzende en crèmige textuur, die echt lang blijft zitten. Swatch de kleur ook zeker niet op je hand, want je loopt de rest van de dag met een gevlekte hand.

Vergeet je nagels niet!

Recht in de ogen kijken tijdens het online toasten, is best een uitdaging! Zorg er daarom voor dat wat in beeld komt, sprankelend is. Dus niet alleen je gezicht, maar ook je nagels die dat heerlijke glas wijn vasthouden. En vergeet je nagelriemen niet te hydrateren! Zeker in de winter en het draagt bij aan sterke en gezonde nagels.

kerstrode nagellak dior

Ik ben zelf niet zo van de klassiekers, maar als het om kerstkleuren gaat, mag een mooie rode nagellak toch niet ontbreken. Dior bracht een prachtige, limited edition uit: Diorific Vernis Golden Nights collectie en ik raad je kleur Red Wonders aan | € 28,00. Niet alleen om de intens rode kleur, maar ook om de elegante flacon met echte couture spirit. Meestal hebben de nagellakjes geen bijzondere flacon net als bij parfums, maar dit is echt een eyecatcher.

Alle items kun je gemakkelijk shoppen bij de Bijenkorf, waarbij je ook gemakkelijk alles online kunt bestellen! Wel zo prettig en veilig in deze tijd. Pak jij deze feestdagen uit met een prachtige make-up look?

Alvast fijne feestdagen en een verdraaid mooi 2021!

Liefs, Daphne

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb/een samenwerking bevatten. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 8 december 2020 - 09:05

Haha, eigenlijk draag ik altijd kerstnagellak;-) Ik draag namelijk bijna altijd rode nagellak, dat vind ik toch het allermooist, alhoewel ik de laatste tijd ook wel weer eens roze nagellak draag.

Reply
Deb 15 december 2020 - 21:02

Die nagellak van Dior is zo mooi 😍 net als jouw look trouwens. Ik heb welgeteld 1 nagellak van Dior in mijn bescheiden *kuch* stash. Zelf draag ik de laatste tijd een stuk minder lipstick, vanwege die verschrikkelijke mondkapjes, maar maak mijn ogen altijd op. Verder doe ik in deze vreemde tijden niet heel veel meer (of minder) aan mijn make-up looks. En draag ik nu zelfs al een aantal dagen geen nagellak 😱. Niet echt helemaal normaal voor mijn doen. Maar ja, normaal is ook zo gewoon 😂.

Reply

Plaats een reactie