Intimina | alles voor je menstruatie

door Daphne - verdraaid mooi
intimina menstruatie taboe menstruatiecup alles voor je menstruatie

Ladies… we doen soms krampachtig en geheimzinnig, maar waarom? Ik heb het over menstruatie. We hebben er allemaal last van toch? Maar dat ongemak kunnen we wel verkleinen met de juiste hulpmiddelen. Geen tampon of maandverband, maar een handige menstruatiecup… En natuurlijk de juiste chocolade! 😁 Ik mocht van INTIMINA producten testen die uitsluitend ontwikkeld zijn voor de intieme gezondheid van vrouwen. In dit artikel laat ik ze aan je zien en vertel ik je meer over de producten.

De twee productlijnen

De missie van dit Zweedse merk is om een uitgebreide verzameling producten en informatie te bieden voor vrouwen in elke levensfase, van de eerste menstruatie tot na de menopauze. Daarom bestaat het assortiment uit twee lijnen. The Menstrual Care lijn bevat items die je nodig hebt tijdens je menstruatie. The Pelvic Floor Strengthening lijn is ontworpen om vrouwen te helpen bekkenbodemaandoeningen te voorkomen en te overwinnen en om hun intieme zone te versterken.

intimina menstruatie taboe menstruatiecup

Alle producten zijn non-toxic en phthalate-free en voldoen aan de volgende voorschriften: FDA, CE en RoHs. Daarnaast zijn de producten WEEE-compatibel, waarbij ze dus voldoen aan de doelstellingen voor inzameling, recycling en terugwinning voor alle soorten elektrische goederen.

Intimina Lily Cup Compact | € 29,95

intimina lily cup compact

Intimina heeft vier verschillende menstruatiecups in het assortiment en ik laat je de Lily Cup Compact zien. Dit schijnt de eerste opvouwbare menstruatiecup ter wereld te zijn. Je kunt hem namelijk gemakkelijk indrukken, waardoor het in een klein kokertje past en je het eenvoudig en discreet kunt meenemen in je tas. Opengeklapt geeft het maximaal 8 uur bescherming.

intimina lily cup compact opvouwbare menstruatiecup

Je ziet hier maat B. Die wordt aanbevolen voor vrouwen die vaginaal bevallen zijn, vrouwen met een zwakkere bekkenbodem en voor vrouwen met een medium flow. Je hebt ook nog maat A en die is geschikt als je niet vaginaal bent bevallen of een lichte menstruatie hebt. 

intimina lily cup compact opvouwbare menstruatiecup opbergkoker

De cup is gemaakt van 100% siliconen van medische kwaliteit. Doordat je het kunt hergebruiken, is het een hele goeie, milieuvriendelijke oplossing. Wil je weten hoe je de menstruatiecup het beste kunt inbrengen? Zoek dan wat video’s op, want je hebt verschillende methodes, waarbij je zelf even moet kijken wat handig werkt voor je.

Intimina Intimate Accessory Cleaner | € 9,95

intimina intimate accessory cleaner

Met deze spray houd je je menstruatiecup, KegelSmart of Laselle Exercises schoon en dus veilig in gebruik. Het verwijdert namelijk in slechts vijf seconden onzuiverheden. Spoel het goed na met water, maak het droog en het is klaar voor gebruik! Je kunt het op siliconen, rubber en latex gebruiken.

intimina intimate accessory cleaner ingredienten ingredients

Op bovenstaande afbeelding vind je de ingrediëntenlijst, die vrij is van alcohol en parabenen.

Intimina Feminine Moisturizer | € 8,95

intimina feminine moisturizer

Dit is een product op waterbasis met aloë vera om het natuurlijke vocht van je lichaam aan te vullen. Het is afgestemd op de natuurlijke pH-waarde van je lichaam en vlekt niet, is niet vet en niet plakkerig.

intimina feminine moisturizer ingredienten ingredients

Het is dermatologisch en gynaecologisch getest en is geschikt (en effectief) voor alle huidtypes. Op bovenstaande afbeelding vind je de ingrediëntenlijst, die vrij is van alcohol, parabenen en glycerine.

Intimina Soothing Bath Petals | € 19,95

intimina soothing bath petals

Ik kan je natuurlijk vertellen dat dit rozenblaadjes zijn, maar Intimina verwoord het zo mooi dat ik ze even ga quoten: “Picture this. You just got home from a hard day’s work, right on time as PMS slowly starts to kick in, with classic symptoms rushing to greet you with a warm welcome. Bid them farewell by soaking yourself into relaxation with this set of INTIMINA soothing bath petals! Lightly fragranced with natural oils, these delicate rose petals will help you elevate your mood and ease your mind. Lay down, close your eyes and relax.”

intimina soothing bath petals ingredienten ingredients

Gebruik één tot twee rozen per bad, pluk de bloemblaadjes van de roos en strooi ze in het bad. Nadat de bloemblaadjes volledig opgelost zijn, kun jij heerlijk genieten in het licht geparfumeerde rozenwater. Ik heb geen bad, maar deze roosjes gaan zeker mee naar een hotel!

Ik gebruik niet alleen een menstruatiecup omdat het milieuvriendelijk is, maar ook omdat het vriendelijk is voor mijn portemonnee. De aanschaf ervan is natuurlijk prijziger, maar je doet er veel langer mee. Ook voelt het schoner en hoef je niet bang te zijn dat je doorlekt als er even geen toilet in de buurt is. Bovendien ontneem je met de cup het risico dat er residu van een tampon achterblijft in je vagina.

Wat gebruik jij tijdens je menstruatie en heb je wel eens een menstruatiecup gebruikt? Shop jouw menstruatieproducten op Intimina.com.

intimina menstruatie taboe menstruatiecup ongesteld chocolade

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie