IKA lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi

De feestdagen en rode lipstick is wat mij betreft als peper en zout, yin en yang, Bert en Ernie… Je kunt ze onmogelijk uit elkaar halen. Dat ik voor de feestdagen maar liefst drie rode lipsticks ontving, kwam natuurlijk als geroepen! In dit artikel test ik de drie lipsticks van IKA en vertel ik over de achtergrond van het merk. Wist je trouwens dat IKA de winnaar is van de Cosmopolitan beauty awards van 2021? Eigenlijk heeft het merk haar sporen dus al wel verdiend… Toch ga ik kijken wat ik ervan vind! Daarom lees je hier de IKA lipstick review met de tinten Level Up, You Got This en Call The Shots.

Op de huls van de lipstick staat: your best you. En dat is niet voor niets, want IKA betekent YOU in een Filipijns dialect waar de oprichtster van het merk vandaan komt en alles begint met jou, jezelf.

Your best red, for your best you.

Belofte IKA lipstick & swatches

IKA is een merk wat puur drie rode lipsticks verkoopt. Waarom die kleur? Rood kan je een onoverwinnelijk gevoel geven. Alsof je alles zou kunnen doen en zijn wie je wilt zijn. De verschillende roodtinten zijn ontwikkeld voor diverse huidtinten. Voor Kristina, de oprichtster, kan lipstick praktisch alles fixen. Waarom Kristina gekozen heeft voor een knalgele huls? Nou… Zo valt de lipstick lekker op tussen je make-up. De magnetische kliksluiting houdt je lipstick veilig en gezond.

De lipsticks hebben een prettig draagcomfort, zijn hoog gepigmenteerd, hydrateren de lippen en hebben een satin-creamy finish. De formule is rijk aan oliën en vitamine E voor een hydraterende en antioxiderende werking. Hyaluronzuurr staat bekend om zijn hydraterende effecten en de bidens pilosa extract helpt de lippen elastisch te houden.

ika lipstick swatch review

Op de handswatch zie je al een sneak peek van de kleuren, maar verder in de review laat ik ze natuurlijk ook op mijn lippen zien! V.l.n.r.: you got this | call the shots | level up. Ze voelen erg creamy aan en zijn gelijk goed gepigmenteerd.

IKA Call The Shots swatch

ika lipstick review call the shots

Call The Shots is een levendige en koele kersenrode tint die speciaal geschikt is voor koele, neutrale en warme huidtinten. Heb je veel roodheid in je huid? Ga dan voor You Got This, omdat de kersentint van deze variant de roodheid van je huid kunnen oplichten in plaats van balanceren.

ika lipstick review call the shots swatch

IKA You Got This swatch

ika lipstick review you got this

You Got This is écht een typisch rode tint dat je lippen echt laat knallen. Deze koele tint is speciaal geschikt voor koele, neutrale en warme huidtinten. Heb je wat blauwere lippen? Dan kan de tint wat koeler overkomen bij je.

ika lipstick review you got this swatch

IKA Level Up swatch

ika lipstick review level up

Met Level Up til je jouw look naar een hoger level. Deze knalrode en diepwarme tint is ook weer geschikt voor de koele, neutrale en warme tinten. Al zegt IKA daar ook bij dat zij verwachten dat deze tint voor iedereen zal werken.

ika lipstick review level up swatch

Review IKA lipstick

Voor ik je vertel wat ik van de lipsticks zelf vind, wil ik eerst even stilstaan bij de prachtige verpakking. Hoe luxe! In het uittrekbare, stevig kartonnen doosje ligt de lipstick heel mooi gepresenteerd. Alles is natuurlijk in dezelfde gele en blauwe tinten. Eigenlijk mist alleen nog de feestelijke strik rond het doosje en je hebt een prachtig cadeau voor onder de boom. 

Ik ben dol op rode lipstick en dat is dan ook mijn meest gedragen tint van de afgelopen jaren. Deze producten zijn dan ook echt op mijn lijf geschreven. Niet alleen de kleur, maar ook de formule. Wat is hij fijn! Echt onwijs romig, perfect gepigmenteerd en met een hoog draagcomfort. Ondanks de mooie glanzende finish, kan de lipstick tegen een stootje en kun je rustig wat drinken zonder dat je gelijk je kleur bij moet werken. Na het eten raad ik je dat wel aan, maar dat gaat met deze formule dan ook prima! En de mooiste? Tja… Ik kan eigenlijk niet kiezen. Call The Shots komt bij mij wat warmer over en vind ik dan ook prachtig.

IKA lipstick shop je op ika-beauty.com voor € 34,00 per stuk. Het is vegan en cruelty free, bevat geen parabenen en is made in Italy. Ga jij ook voor een rode lipstick deze feestdagen?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 23 november 2021 - 10:21

Haha oh jee, ik krijg er een Ikea vibe van! (sorry;-)) De gele kleur, de naam van het werk, de strakke verpakking;-) Maar de kleur is prachtig en staat je ook echt heel goed.

Reply
Iris 23 november 2021 - 21:17

Iedere kleur staat jou echt prachtig! De lipsticks zijn ook mooi luxe verpakt in dat doosje.

Reply
Deb 24 november 2021 - 22:45

Rode lipstick staat je super goed. Ik vind het bij mezelf vaak een beetje over the top, maar met de feestdagen moet het kunnen.

Reply

Plaats een reactie