IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 review

door Daphne - verdraaid mooi
IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 review

IK Skin Perfection heeft een nieuwe generatie zonbescherming gelanceerd met watervrije, koraalvriendelijke formules en minerale zonnefilters die géén witte waas achterlaten. Vorig jaar testte ik voor het eerst een zonneproduct van het merk en die beviel erg goed. Alleen daar zat nog wel water in. Daarom ben ik extra nieuwsgierig geworden naar de formule zonder water. Geeft het een fijn huidgevoel? Ik testte het! Scroll snel verder voor de IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 review die speciaal geschikt is voor de gezichtshuid.

Dit is een 100% natuurlijke zonbescherming met een veilig en mineraal UVA- en UVB-filter. Dankzij de watervrije formule zijn er geen conserveringsmiddelen en synthetische emulgatoren toegevoegd aan de formule. Dat maakt het nog puurder, gezonder en zachter voor de huid. Daarom is het geschikt voor elk huidtype. Dus ook voor de extreem gevoelige huid, voor kinderen én voor baby’s. Het natuurlijke zonnefilter helpt daarbij pigmentatie te voorkomen en rimpels te verminderen. Ook is het rijk aan antioxidanten die de huid helpen te beschermen tegen zonneschade. 

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 review watervrije zonbescherming zonnebrand

De natuurlijk formule kan door warmte een klein olielaagje vormen. Daarom geeft IK Skin Perfection het advies om de tube te schudden voor gebruik. Breng het royaal aan en herhaal regelmatig.

Ingrediënten uitgeplozen

Een van de belangrijke bestanddelen is Biome Oleoactif en is een combinatie van meerdere ingrediënten, namelijk: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Avena Sativa Kernel Oil en Bacillus Ferment. Deze ingrediënten zal ik ook nog los uitleggen, maar gecombineerd is het een natuurlijk complex met een prebiotische werking. Het draagt bij aan een gebalanceerd huidmicrobioom en een optimaal gehydrateerde en fluweelzachte huid.

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De formule is koraalvriendelijk, vegan, cruelty free, dermatologisch getest, waterresistent en laat geen witte waas achter. Verder is het vrij van parfum, microplastics en water. 

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 ingredienten review

 1. Caprylic/Capric Triglyceride werkt hydraterend, verzachtend, huidvernieuwend en verzorgend. Ook helpt het vochtverlies tegen te gaan.
 2. Zinc Oxide (Non Nano) biedt een breedspectrum (UVA en UVB) bescherming zonder een witte waas achter te laten.
 3. Cocos Nucifera Oil, oftewel kokosolie, is rijk aan huidverzorgende vetzuren, eiwitten en vitamine B complexen. Het vormt een beschermende film op de huid, werkt huidherstellend en zorgt ervoor dat de droge huid goed gehydrateerd blijft.
 4. Isoamyl Laurate is een textuurverbeteraar, werkt verzachtend en houdt de huid in goede conditie.
 5. Candelilla Cera, oftewel carnaubawas, heeft beschermende en licht filmvormende eigenschappen. 
 6. Trihydroxystearin is een textuurversterker en werkt verzachtend.
 7. Polyhydroxystearic Acid is een dispersiemiddel voor ultrafijn titaniumdioxide en zinkoxide. Daarnaast zorgt het ervoor dat elke druppel van de zonnebrandcreme je huid evenveel beschermt. 
 8. Tocopherol, oftewel vitamine E, is een krachtig antioxidant dat vocht vasthoudt, helpt je huid te herstellen bij beschadiging door de zon en helpt tegen huidveroudering. In combinatie met het Non Nano Zinc Complex worden de negatieve effecten van blauw licht beperkt.
 9. Bacillus Ferment is een exfoliant dat de huid reinigt.
 10. Helianthus Annuus Seed Oil, oftewel zonnebloemolie, is rijk aan vitamine E en is een krachtig antioxidant dat de barrièrefunctie versterkt. Ook beschermt het de huid tegen vochtverlies.
 11. Simmondsia Chinensis Seed Oil, oftewel jojoba-olie, is rijk aan vetzuren en antioxidanten welke helpen om huidschade veroorzaakt door UV-straling te voorkomen en verminderen.
 12. Isoamyl Cocoate verzacht de huid en is een oplosmiddel.
 13. Avena Sativa Kernel Oil, oftewel haver-extract, werkt als een antioxidant en heeft kalmerende eigenschappen.

Review IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 

Een paar jaar geleden gebruikte ik voor het eerst een zonbescherming waar geen water in zat. Dat gaf een fijn huidgevoel, maar ik moest wel veel moeite doen om het product uit de tube te krijgen. En aangezien ik zelf kippenkracht heb, zorgde dat wel eens voor de nodige frustratie. 😉 Bij de variant van IK Skin Perfection kwam ik er pas achter nadat ik hem al een keer gebruikt had. Ik merkte qua textuur wel verschil met andere zonbeschermingsproducten, maar ik moest geen enkele moeite doen om het product uit de tube te krijgen. Over de tube gesproken… Wat is hij mooi met die nude crème tint!

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 review textuur watervrije zonbescherming

De textuur is niet plakkerig, voelt intens zacht aan op de huid, smeert gemakkelijk uit en geeft de huid een mooie glow. Ik snap de opmerking van IK Skin Perfection wel dat de formule een soort olielaagje kan krijgen bij warmte en daarom raad ik je aan om het product de kans te geven om in te laten trekken voor je bijvoorbeeld foundation aanbrengt. Dat is wat mij betreft wel een must. Daarna matcht het prima! Ook voor een witte waas hoef je niet bang te zijn, want ondanks de witte kleur van de formule zie je er na het insmeren niets meer van. Verder word ik erg blij van de ingrediëntenlijst. Zowel wat er wél in zit als wat er vooral niet in zit. Ik heb zelf gelukkig een makkelijke huid, maar ik snap wel dat ze het ook adviseren aan de gevoelige huidjes.

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 shop je op ik-skinperfection.nl voor € 46,50 | 50 ml. Lees ook de andere IK Skin Perfection reviews.

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 50 review watervrije zonbescherming

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie