Ik heb scoliose

door Daphne - verdraaid mooi
ik heb scoliose

Ik zie er vanaf de buitenkant prima gezond uit. Toch heb ik scoliose met chronische pijn. Ik kan de pijn goed verbloemen door mijn mooiste glimlach op te zetten en me op te peppen met een leuk make-upje en flink wat rouge op de wangen voor het gezonde kleurtje.

Weet je het niet, dan zie je ook niet dat er iets niet klopt aan mij. Aan de ene kant is dat handig, want wat niet weet wat niet deert… Maar het kan soms ook voor veel onbegrip zorgen als ik de dingen anders doe en moet doen dan andere mensen. Een gebroken been ziet iedereen van een afstand en daar wordt ook direct begrip voor getoond. Leg ik uit dat ik scoliose heb, dan moet ik voor ik ook maar een enkele seconde begrip of erkenning krijg, uitleggen dat het dus een verdraaiing van je ruggengraat is in een s-vorm. Om vervolgens te horen: hé dat is handig, je ziet er helemaal niks van! Pas bij het zien van een röntgenfoto, valt het kwartje vaak pas echt. Scoliose is geen griepje. Ik ben er niet binnen een week vanaf. Of ik het nu wil of niet, of mensen het nu begrijpen of niet: scoliose heb je voor het leven. Daarom is het tijd om voor meer bekendheid te zorgen voor deze onzichtbare aandoening.

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

1 reactie

nicole 30 april 2018 - 14:02

Die foto is heel verhelderend zeg! De ruggengraat kronkelt inderdaad behoorlijk zie ik.

Reply

Plaats een reactie