Ik heb mijn eigen blogverjaardag gemist

door Daphne - verdraaid mooi
blogverjaardag verdraaidmooi beautyblog lifestyle health blog chronisch ziek onzichtbaar

Begin maart was mijn blogverjaardag. Alleen had ik zelf teveel pijn en heb daarom mijn eigen ‘verjaardag’ moeten missen. Het zijn dus niet alleen andermans verjaardagen die ik mis.😅 Toch wilde ik er wel nog even bij stil staan, omdat mijn blog me zoveel waard is. 

Mijn blog is vanaf dag 1 zoveel meer dan een hobby. Het is echt mijn leven. Dat klinkt misschien best overdreven of gek voor ‘normale’ mensen, maar door mijn blog heb ik een uitlaatklep voor mezelf weten te creëren. Ik heb altijd pijn en op veel dagen zijn de meest simpele dingen voor mij een opgave. Haar wassen is bijvoorbeeld letterlijk een dagtaak, waarbij ik er niks meer naast hoef te doen. Dan ben ik op.

Alleen door mijn blog heb ik toch nog wat contact met de buitenwereld en blijven de muren in huis staan in plaats dat ze op me af komen. Mijn wereldje is net wat groter geworden zonder dat ik ook maar één stap over de drempel moet doen of er überhaupt voor uit bed moet komen. Dankzij mijn blog heb ik (beauty)bloggers leren kennen die net als ik chronisch ziek zijn en daarom nauwelijks de deur uit komen, maar wel dezelfde passie en dus uitlaatklep delen. Zonder dit platform had ik ze nooit ontmoet; laat staan leren kennen, hun verhalen en ervaringen gehoord en als lotgenoten met elkaar kunnen praten en kunnen ontdekken hoe zij alles beleven. 

Behalve bloggers zijn er bedrijven die door het delen van mijn persoonlijke verhalen en stories met me meedenken en ideeën opperen. En misschien nog wel het meest waardevol: individuen die door het delen van mijn ervaring herkenning vinden in mijn teksten en zo het gevoel krijgen niet alleen te zijn. Wildvreemde mensen die hun hele levensverhaal en gevoelens bij me neerleggen, terwijl we elkaar nog nooit gesproken of gezien hebben, maar het gevoel hebben alles bij me kwijt te kunnen. Simpelweg omdat ik mijn kant van het verhaal deel met de buitenwereld. Het is dus nog zoveel meer dan een blog, een website, wat teksten op een pagina, wat reviews, wat social media kanalen… Het is mijn uitlaatklep; en wat voor een…😉

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

3 reacties

Deb 19 maart 2022 - 09:36

Lieve Daphne, alsnog van harte gefeliciteerd met je blog birthday 🎂! Het valt allemaal inderdaad niet mee en door jouw verhaal word ik er weer ff op gewezen dat het allemaal niet vanzelfsprekend is. Je steekt hart en ziel in je blog en je doet dat op zo’n manier dat het bijna tastbaar is vanaf een scherm. Je bent een heel open, lief en benaderbaar persoon dus ik kan me goed voorstellen dat mensen spontaan hun levensverhaal met je delen 😘.

Reply
www.Glamview.nl 20 maart 2022 - 10:23

Gefeliciteerd met je blog verjaardag!

Reply
bychristiana 22 maart 2022 - 10:32

Gefeliciteerd lieverd!! Ik volg je al heel lang (geen idee meer hoe lang;-)) met enorm veel plezier! Je bent een echte doorzetter, heel getalenteerd en bovenal gewoon een echte powervrouw!

Reply

Plaats een reactie