Ik heb het wereldkundig gemaakt!

door Daphne - verdraaid mooi
Logo_verdraaid_mooi

Phoe wat eng! Ik heb deze blog zojuist wereldkundig gemaakt!

Oorspronkelijk begon ik een Instagram account met de naam @ikhebscoliose ongeveer een jaar geleden met het idee dat ik (redelijk) anoniem mijn verhaal kon doen over mijn ervaringen met scoliose. Ik wilde mijn ei kwijt op een plek waar ik, met de juiste hashtags, vooral lotgenoten kon treffen. Toch kregen steeds meer naasten lucht van het account en verbazingwekkend genoeg kreeg ik hele lieve en begripvolle berichten. Iets wat ik totaal niet verwacht had. Ik hield het account vrij lang stil, omdat ik mij op een of andere manier schaamde. Beschamend om zomaar in het openbaar het meest persoonlijke van mezelf te uiten. Ik heb me ook jarenlang geschaamd voor mijn rug en heb er alles aan gedaan om mijn brace en mijn kromming te verbergen. Ik durfde mijn ware ik niet te laten zien, terwijl scoliose een onderdeel van mijn leven is.

Toch begon ik me steeds meer te realiseren dat het mijn keuze is wat ik doe en deel. Waarom zou ik me schamen en wegstoppen voor mijn eigen verhalen? Op dat moment werd ik er makkelijker in. Ik vond het stiekem wel lekker om me niet langer weg te stoppen en mijn ‘probleem’ bij de ander te leggen. Heb je er problemen mee dat ik niet alles kan en dingen creatiever aan moet pakken om tot een bevredigend resultaat te komen? Dan is dat jouw probleem! Natuurlijk denk ik er lang niet altijd zo over, maar de instelling ervan vind ik goed ;).

Mijn hobby, mijn kracht

Ik heb een communicatieve achtergrond en ik houd van schrijven. Ondanks dat het lichamelijk op dit moment beter zou kunnen, haal ik er wel echt mijn kracht uit met het schrijven van teksten. Niet alleen met teksten over scoliose en chronische pijn, maar ook over mijn hobby make-up. Ik kan de pijn goed verbloemen door mijn mooiste glimlach op te zetten en me op te peppen met een leuk make-upje en flink wat rouge op de wangen voor het gezonde kleurtje. Hier is de passie voor make-up begonnen. Wat je niet al met een beetje poeder kan bereiken om jezelf fijn en zelfverzekerd te voelen. Die passie is uitgedraaid in een uit de hand gelopen hobby.

Hier ontstond het idee voor het opzetten van een blog met de naam ‘verdraaid mooi’. Een naam met een dubbele betekenis en met een dikke knipoog naar mezelf. ‘Verdraaid’ slaat op de scoliose die ik heb, omdat ik twee bochten in mijn wervelkolom heb. ‘Mooi’ slaat op het beauty-onderdeel op de blog en dat je mooi bent zoals je bent, hoe je ook bent en wat je ook hebt.

Het idee is nu werkelijkheid geworden. Oordeel en veroordeel me niet om wie ik ben, maar laat je inspireren op mijn blog door de persoonlijke verhalen, tips en de beautyreviews en -verhalen die ik met je deel.

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

14 reacties

Elise Vaucouleur 4 maart 2018 - 10:02

Lieve Daphne, wat leuk dat je dit gedaan hebt. Voor jezelf een verrijking en uitlaatklep.
Succes! Liefs Elise

Reply
Daphne - verdraaid mooi 4 maart 2018 - 13:27

Bedankt voor je lieve reactie!😘

Reply
Wim 4 maart 2018 - 15:09

Goed van je Daphne!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 4 maart 2018 - 15:35

Dank je Wim! 😊

Reply
Suzanne 4 maart 2018 - 21:07

Wauw, heel gaaf Daphne! Wat ben je een kanjer! 😘

Reply
Daphne - verdraaid mooi 4 maart 2018 - 21:16

Dank je, heel lief van je!😘

Reply
Truus van den Hoek 5 maart 2018 - 19:51

Hartstikke goed Daphne! Ik ga je volgen want je schrijft lekker! Nu ben ik wat minder op beauty en make-up, in tegenstelling tot mijn dochters, maar misschien doe ik wel heel bruikbare kennis op wasrdoor ik hun gesprekken beter kan volgen😂 . You go girl! Veel plezier met schrijven!!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 5 maart 2018 - 23:26

Wat een ontzettend warme en lieve reactie, heel erg bedankt! Wie weet creëer je wel ineens een passie voor make-up 😉.

Reply
Jacqueline Harreman 7 maart 2018 - 15:22

Daphne je bent een kanjer.en veel inspiratie voor het schrijven,ik ga je volgen.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 7 maart 2018 - 22:03

Heel erg bedankt voor uw lieve reactie!😊

Reply
Miriam-sweet& nice things 8 maart 2018 - 09:49

Leuke en interessant blog!
Ook een leuke en unieke blognaam
Ik volg je blog.
Succes met bloggen.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 maart 2018 - 19:35

Bedankt voor je lieve reactie. Jij hebt ook een leuke blog! Ik ben je meteen gaan volgen op Instagram😊.

Reply
Erika 14 maart 2018 - 13:32

Hi daphne, mooi geschreven maar balen dat je deze ziekte hebt. Je hebt groot gelijk dat jij doet waar je lol in hebt of energie van krijgt!! Anderen hebben altijd een mening maar jij moet verder! Leuke blog, ik ga je volgen.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 14 maart 2018 - 20:14

hoi Erika, bedankt voor je lieve reactie! Het is heerlijk om van me af te kunnen schrijven 😊.

Reply

Plaats een reactie