I Heart Revolution Ocean’s Treasure review

door Daphne - verdraaid mooi
I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-1

Het merk I Heart Revolution doet mij meteen denken aan de chocoladepaletten, waar ze er tig van op de markt hebben. Deze keer komt het merk erg origineel om de hoek kijken met maar liefst drie nieuwe oogschaduwpaletten in de vorm van een schelp, een hart en een diamant. Ik ga nu het I Heart Revolution Ocean’s Treasure palette reviewen.

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review

Ziet het palette er niet ontzettend leuk uit?! Op de foto’s zie je het niet echt terug, maar aan de buitenzijde lijkt een parelmoerlaagje te zitten over het palette. Hierdoor lijkt het palette in het daglicht blauw-paars-turquoise. Zelfs over de vorm van de oogschaduws aan de binnenzijde is nagedacht! Het palette is van plastic en je opent het palette met een simpele kliksluiting in het midden. Het palette bevat geen spiegel, maar misschien heb ook jij nog ergens wel een chocoladepalette liggen, waarvan je de spiegel kunt gebruiken.

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-2

Bij aankoop is het palette verpakt in een plastic omhulsel. Persoonlijk vind ik dit erg prettig, omdat grijpgrage handen dan toch minder snel even de binnenkant aan kunnen raken.

Swatches

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-swatch

V.l.n.r.: Shallows, Kraken, Sea Shanty, Submarine, Ocean, Driftwood, Buried Treasure, Sea Anemone, Siren

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-swatch-1

V.l.n.r.: Shipwreck, Sand, Coast, Seagrass, Jellyfish, Kelp, Tide, Deep Blue Sea, Freshwater, Seashell, Mother Of Pearl, Currents

De kwaliteit van de oogschaduws verschillen enorm van elkaar, zowel van de matte als van de glanzende tinten. De matte tinten Sea Shanty, Sea Anemone en Seashell swatchen niet goed. Er komt erg weinig pigment vanaf helaas. Ook bij de glanzende tinten Submarine en Jellyfish komt er helaas weinig piment vanaf en swatchen daarom niet goed. De overige tinten lijken bij het swatchen in ieder geval wel goed te zijn. Ik ben benieuwd hoe de tinten gaan werken op mijn ogen.

Looks

Look 1:

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-1.2

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-1.1

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-1 Bij look 1 draag ik het volgende:
Kraken: transitiekleur in arcadeboog
Deep Blue Sea: transitiekleur net onder arcadeboog
Seashell: onder de wenkbrauwen
Seagrass: bewegend ooglid
Kelp: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Kelp: onder de ogen
Freshwater: binnenste ooghoek

Look 2:

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-2.2

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-2.1 I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-2

Bij look 2 draag ik het volgende:
Coast: transitiekleur in arcadeboog
Shipwreck: transitiekleur net onder arcadeboog
Seashell: onder de wenkbrauwen
Siren: bewegend ooglid
Tide: tussen bewegend ooglid en buitenste ooghoek
Buried Treasure: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Buried Treasure: onder de ogen
Siren: onder de ogen aan de binnenzijde
Mother of Pearl: binnenste ooghoek

Look 3:

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-3

I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-3.1 I-heart-revolution-ocean's-treasure-review-look-3.2 Bij look 3 draag ik het volgende:
Kraken: transitiekleur in arcadeboog
Seashell: onder de wenkbrauwen
Mother Of Pearl: bewegend ooglid
Shipwreck: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Shipwreck: onder de ogen

Review I Heart Revolution Ocean’s Treasure

Ik vind dat er echt goed nagedacht is over dit palette. Echt alles klopt! De vorm van het palette zelf, de vorm van de pans en zelfs de namen van de kleuren. De Engelse benamingen voor bijvoorbeeld drijfhout, zeewier, parelmoer, onderzeeër kun je terugvinden. Hoe leuk! Met dit palette kruip ik qua soorten tinten echt uit mijn comfortzone. Natuurlijk kun je voor de enkele naturelle tint gaan die dit palette heeft als je dat wilt, maar dat is eigenlijk natuurlijk niet de bedoeling.

Ik was niet over alle swatches te spreken, maar in gebruik merk ik geen verschil in kwaliteit tussen de tinten. Ik denk dat dit vooral komt, omdat de tinten die in eerste instantie tegen vielen, juist prima zijn als transitie-tinten of tinten voor een extra touch. De oogschaduws zijn goed te blenden, hebben een mooi pigment en eigenlijk geen fall-out.

i-heart-revolution-heartbeat-diamond-ocean-2

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie