I Coloniali Hydra Brightening gezichtsemulsie review

door Daphne - verdraaid mooi
I-Coloniali-Hydra-Brightening-perfect-light-emulsie-review-2

Het op de natuur geïnspireerde huidverzorgingsmerk I Coloniali heeft verschillende gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten. Ik ga een product uit een van de gezichtslijnen testen, namelijk de I Coloniali Hydra Brightening Perfect Light gezichtsemulsie. Verder kun je nog als extraatje een mini review lezen over enkele andere producten uit de diverse lijnen van I Coloniali.I-Coloniali-Hydra-Brightening-perfect-light-emulsie-review-1

I Coloniali incarneert historische apothekersgeheimen die zijn gecreëerd op basis van kostbare specerijen en kruiden en combineert deze met de moderne moleculaire wetenschap. Deze historie bestaat voort door de vormgeving van de flacon. Door de vorm in combinatie met het donkerbruine glas lijkt het sprekend op een oude apothekersfles. Daarnaast vind ik de flacon krachtig door zijn eenvoud. Een minimalistisch en strak logo, slechts enkele woorden en de houtlook dop dragen hieraan bij.I-Coloniali-Hydra-Brightening-perfect-light-emulsie-review-4

Een pompflacon is praktisch. Tenminste, als je deze flacon niet mee hoeft te nemen op reis in je toilettas. Daar heeft I Coloniali een klein, handig en efficiënt tooltje voor. Op de eerste foto en op de foto hieronder kun je het al zien, namelijk een soort plastic kapje die je over de dop kunt schuiven. Hierdoor kan er geen product meer uit de opening druppen en kun je het pompje niet indrukken. Het is een kleine tool, maar enorm slim bedacht!

I Coloniali Hydra Brightening gezichtsemulsie review

I Coloniali heeft in totaal drie gezichtsverzorgingslijnen. Welke lijn voor welke huid het best passend is door bepaalde ingrediënten, kun je in dit artikel lezen. Voor mij is de Hydra Brightening lijn het best passend. Deze lijn werkt volgens I Coloniali intens hydraterend, verhelderend en verzachtend op de huid. Het is verrijkt met zwarte rijst en extract van engelwortel. Deze ingrediënten staan bekend om hun revitaliserende krachten. Zwarte rijst is namelijk rijk aan antioxidanten en verhoogt de elasticiteit en zachtheid. Engelwortel speelt een belangrijke rol in de hormonale balans en geeft de huid haar levendigheid terug. Dankzij moderne moleculaire wetenschap werken de essentiële ingrediënten tot diep in de huid. Dit boost de effectiviteit.

De crème heeft een fris bloemige geur en neigt in eerste instantie naar een wat dunnere textuur. Bij het inmasseren voelt de crème voller aan. Vooral in de wintermaanden en in de periode dat de cv nog lekker aan staat, voelt mijn huid vaak wat droger aan. Door deze gezichtsemulsie voelt de huid gehydrateerd aan. Het is een hele zachte crème, die goed in de huid trekt, maar alsnog een zacht laagje achterlaat. Of de crème ook verhelderend werkt, vind ik altijd moeilijk om te zeggen, maar hydraterend en verzachtend dus zeker. Ook na het aanbrengen van foundation en concealer ben ik blij met deze gezichtsemulsie. Het verschuift deze producten niet en zorgt daarom ook voor een goede basis.

I-Coloniali-Hydra-Brightening-perfect-light-emulsie-review

De I Coloniali Hydra Brightening Perfect Light gezichtsemulsie is online verkrijgbaar bij Douglas voor € 43,76.

Extra | mini review I Coloniali

Ik heb ook proefverpakkingen ontvangen van andere producten uit diverse lijnen van I Coloniali. Daarvan ga ik er drie uitlichten en je in het kort vertellen wat ik van die producten vind.

I Coloniali Age Recover Replumping Rich masker review

Het I Coloniali Age Recover Replumping Rich masker is samengesteld om de huid onmiddellijk te voeden en het een jeugdige en energieke uitstraling te geven. Je moet het masker gelijkmatig aanbrengen op het gezicht, het zo’n 15 tot 20 minuten laten intrekken om daarna het restant te verwijderen met een wattenschijfje. Dit masker is geschikt voor een normale tot droge huid. Ik heb vaak een normale tot gecombineerde huid. Alleen zeker met de cv nog aan, is mijn huid op sommige plekken wat droger.

Het masker voelt aan als een dikke crème en breng je daarom makkelijk gelijkmatig aan alsof je je gezicht aan het insmeren bent. Het masker trekt langzaam in de huid, zonder dat het na verloop van tijd samenklontert. Veel product was al in de huid getrokken toen ik het overige verwijderde met een wattenschijfje. Mijn huid voelt na het masker gehydrateerd aan en heeft een natuurlijke glow. Het I Coloniali Age Recover Replumping Rich masker is online verkrijgbaar bij Douglas voor € 45,90 (75 ml).I-Coloniali-review-1

I Coloniali Regenerating & Velveting Deep Massage bodycrème review

De I Coloniali Regenerating & Velveting Deep Massage bodycrème bevat gladmakende microbolletjes. Zodra de bodycrème wordt gemasseerd en de microbolletjes met de huid zijn versmolten, zorgt deze crème er volgens I Coloniali voor dat de huid zacht en glad voelt en volledig regenereert.

Herken je het gevoel dat je je op het strand in wilt smeren met zonnemelk, je denkt dat je huid zandvrij is, maar er tijdens het insmeren achter komt dat dit toch niet het geval is? Dat is het eerste gevoel wat ik kreeg bij het gebruik van deze bodycrème. Gelukkig verdwijnen deze bolletjes, zoals I Coloniali al belooft, erg snel bij het inmasseren van het product in de huid. De bodycrème trekt snel in de huid, voelt gehydrateerd aan, maar plakt niet. De I Coloniali Regenerating & Velveting Deep Massage bodycrème is online verkrijgbaar bij Douglas voor € 37,74 (200 ml).

I Coloniali Hydra Brightening Pure Radiance Rich Cleansing reinigingsmelk review

De I Coloniali Hydra Brightening Pure Radiance Rich Cleansing reinigingsmelk verwijdert volgens I Coloniali alle make-up en onzuiverheden van de huid. Door een speciale mix van een natuurlijk verzachtend concentraat,  zwarte rijst en engelwortel extract zou dit product helpen om de perfecte vochtbalans van de huid te behouden. Het is geschikt voor alle huidtypen.

Je moet een kleine hoeveelheid product in de handpalm nemen en dit vervolgens zachtjes masseren op de huid totdat de make-up is geabsorbeerd. Daarna moet je het afnemen met een wattenschijfje, eventueel herhalen en daarna zachtjes afspoelen. Ik vond het een gek idee om in eerste instantie geen wattenschijfje te gebruiken, maar het werkt wel echt! In eerste instantie zie je eruit als een mislukte panda, maar met een  wattenschijfje haal je het zo weg. Wel heb ik het product nog wat vermengd met water. Dat voelde voor mij iets prettiger. De I Coloniali Hydra Brightening Pure Radiance Rich Cleansing reinigingsmelk is online verkrijgbaar bij Douglas voor € 21,42 (200 ml).

I-Coloniali-review

De I Coloniali gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten zijn online verkrijgbaar bij Douglas.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

10 reacties

Tessa 2 april 2019 - 09:06

zo te lezen zijn het fijne producten. de flesjes zijn ook echt geweldig

Reply
Jouvence.nl 2 april 2019 - 09:27

Wat een mooie flacon! Klinkt als een erg fijn gezichtsproduct.

Reply
Yara 2 april 2019 - 10:13

Jaaaa! De verpakking is echt prachtig. Het geeft mij gelijk een luxe gevoel🥰

Reply
Felice Veenman 2 april 2019 - 10:45

een historisch apothekers geheim, dat klinkt in ieder geval gewledig!

Reply
MC Kleuver 2 april 2019 - 10:49

Handig dat er is nagedacht over een kapje. Zo heb je deze gezichtsemulsie niet in je koffer of vakantietas!

Reply
Manon 2 april 2019 - 11:45

Ziet er mooi uit! Ik kende dit merk nog helemaal niet!

Reply
Skincarebynaomi 2 april 2019 - 17:41

Heel interessant product. Ik denk dat het ook echt doet wat ze zeggen, wel aan de prijs helaas!

Reply
Francis | Mamazetkoers.nl 2 april 2019 - 18:10

De producten zien er erg mooi uit! Heerlijk.

Reply
Marieke 3 april 2019 - 16:24

Zo te lezen is het een fijn product!

Reply
Nadia 5 april 2019 - 08:17

Wauw, alleen de verpakking vind ik er al mooi uit zien! Verder is het zo te lezen ook een heerlijk product! Ik kende het overigens nog niet…

Reply

Plaats een reactie