Hyaluronzuur: een magisch beautyingrediënt 

door Daphne - verdraaid mooi
vichy mineral 89 eyes review oogserum hyaluron

In hydraterende en anti-aging skincare is dit een van het meest voorkomende ingrediënt; ik heb het natuurlijk over hyaluronzuur. Het zit van nature al in onze huid en lichaam en één molecuul kan tot wel 1.000 keer zijn gewicht in water vasthouden. In dit artikel vertel ik je meer over dit toch wel magische beautyingrediënt en test ik de Vichy Minéral 89 Eyes: een versterkende en vullende hyaluronbooster voor de oogcontouren.

Wat is hyaluronzuur? 

Simpelweg is hyaluronzuur een lichaamseigen stof dat vochtverlies tegengaat. Je vindt het onder meer in je gewrichten, zenuwen, haar en ogen. 50% bevindt zich in de huid. 

Naarmate we ouder worden, verliezen we meer vocht en daalt de hyaluronzuurpeil. Daarom is een rijpere huid minder soepel, zacht en vol dan een jongere huid. Dus het is belangrijk om dat bij te vullen tegen huidveroudering. 

In de ingrediëntenlijst herken je hyaluronzuur door diverse internationale naamgevingen, zoals Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Hyaluronan en Hydrolyzed Hyaluronic Acid. Daarnaast is niet iedere hyaluronzuur hetzelfde. Je hebt onder meer korte en lange keten hyaluronzuur en de moleculaire structuur kan verschillen.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur hydrateert de huid intens en verhoogt zo de soepelheid van de huid. Daarnaast geeft het volume, waardoor het rimpels als het ware opvult en zo de huid verstevigt. Ook zorgt het er voor dat je huid in balans blijft, beschermd wordt en zichzelf steeds vernieuwd. Verder werkt het ontstekingsremmend en verbetert het vermogen van de huid om zich tegen vrije radicalen te bestrijden. Zo geeft het je huid een gezonde, stralende blik.

hyaluronzuur magisch beautyingredient serum creme verschil hyaluronzuurserum

Hyaluronzuur serum of crème?

Het gebruik van een serum met hyaluronzuur is vaak doeltreffender, omdat het beter en sneller in de huid wordt opgenomen dan een crème. Zo zijn de resultaten van dit ingrediënt vaak snel of zelfs onmiddellijk zichtbaar. Ik raad je aan om zo’n hyaluronzuurserum twee keer per dag aan te brengen. Verder in dit artikel laat ik je een serum speciaal voor de ogen zien, maar vergeet natuurlijk ook je gezicht, hals en decolleté niet!

vichy mineral 89 eyes review oogserum pompflacon hygienisch

Tip: probeer het serum zoveel mogelijk zacht in de huid te kloppen. Zo komt het vaak beter in de bovenste huidlagen terecht en kan het zich beter verspreiden.  

Vichy Minéral 89 Eyes review

Het hyaluron-oogserum zorgt voor doeltreffende hydratatie, egaliseert en verheldert de huid rond de ogen. Daarnaast versterkt het de huidbarrière van de dunne huid en reduceert het de wallen en donkere kringen onder de ogen.

vichy mineral 89 eyes ingredienten oogserum hyaluron sodium hyaluronate

Dit hypoallergene oogserum bestaat voor 89% uit mineraliserend bronwater van Vichy en bevat maar 12 (mooie!) ingrediënten, met hyaluronzuur op plek 7. Het bevat geen parfum, kleurstoffen, siliconen of ethanol en is geschikt voor de gevoelige ogen en contactlensdragers. Je kunt het serum gemakkelijk doseren door de pompflacon, waardoor je het tegelijkertijd hygiënisch kunt gebruiken.

hyaluronzuurserum doeltreffend hyaluronzuur hydratatie anti-age voedend

Het serum heeft een lichte geltextuur dat gemakkelijk uitsmeert en snel wordt opgenomen. Hierdoor verfrist het de huid, dat vooral ’s ochtends echt heerlijk is. Zeker als je last hebt van wallen. Verder voelt de huid gehydrateerd, gevoed en glad aan. En dat is natuurlijk precies wat onder andere het hyaluronzuur in dit serum doet.

Je shopt de Vichy Minéral 89 voor de oogcontouren op notino.nl voor € 16,25 | 15 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 20 september 2021 - 08:35

Dat is toevallig, ik heb sinds het weekend een review van de booster voor het gezicht online staan;-) Ik had deze online inderdaad ook gezien, lijkt me erg fijn. Sowieso ben ik altijd wel tevreden over de gezichtsverzorging van Vichy.

Reply

Plaats een reactie