Hidrofugal deodorant review | Classic & Double Protection

door Daphne - verdraaid mooi

Ondanks dat we ons nog steeds aan de anderhalve-meter-regel moeten houden, dringt een zweetlucht vaak wel dat verboden gebied binnen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom testte ik het deodorantmerk dat nét nieuw in Nederland is: Hidrofugal. Houd ik de zweetlucht op afstand? Je leest het hier in de Hidrofugal deodorant review, waarbij ik zowel de spray als de roll-on probeerde.

Krachtige werking, zacht voor de huid.

Vijf lijnen van Hidrofugal

Hidrofugal belooft maximale bescherming met hun dubbele werking: tegen transpiratie en lichaamsgeur. Het merk heeft diverse unisex producten en twee lijnen speciaal gericht op mannen. Verder in het artikel vertel ik je alles over de Classic en Double Protection lijn, maar hieronder vind je meer informatie over de andere productlijnen. De producten die ik je laat zien, zijn vrij van ethylalcohol en zijn allemaal dermatologisch bewezen op huidverdraagzaamheid.

hidrofugal review deodorant spray roller

Shower freshness is ontwikkeld om het ‘fris uit de douche’ gevoel te behouden. Het combineert een sterke bescherming tegen natte oksels en een lichaamsgeur met een aangenaam frisser geur.

Men Maximum Protection is de krachtigste variant van het merk en is speciaal ontwikkeld voor mannen. Het heeft een zeer effectieve, antibacteriële werking tegen natte oksels en een zweetgeur.

Men Fresh & Strong biedt een betrouwbare bescherming tegen natte oksels en een onaangename lichaamsgeur. De speciale formule zorgt voor een langdurig fris gevoel en een droge huid.

Hidrofugal Classic deodorant

De Classic lijn bestaat uit een spray en roll-on. Het biedt een betrouwbare bescherming tegen natte oksels en een lichaamsgeur. De formule is bijzonder effectief, zacht voor de huid en heeft een subtiele geur. 

hidrofugal classic deodorant review

De spray moet je goed schudden voor gebruik en spray je dan op ongeveer 15 cm van de oksel. Bij de roll-on breng je het direct aan op de huid en in beide gevallen laat je het product even drogen voor je je aankleedt. Let op dat je de roll-on niet gebruikt op een geïrriteerde huid.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijsten van beide Classic producten en ik licht ze allemaal toe. 

hidrofugal classic deodorant ingredienten review

Deo Classic Spray

 1. Butane is een drijfgas die druk genereert in de verpakking.
 2. Isobutane is ook een drijfgas.
 3. Propane is ook een drijfgas.
 4. Aluminum Chlorohydrate is een aluminiumzout dat ervoor zorgt dat er geen zweet uit de huid kan komen en de huid dus zo droog blijft.
 5. Dimethicone is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, verzacht en beschermt tegen uitdroging.
 6. Isopropyl Palmitate is een textuurverbeteraar en werkt verzachtend voor je huid. 
 7. Caprylic/Capric Triglyceride is een hydraterende en verzorgende stof en kan gebruikt worden als verdikkingsmiddel van de textuur.
 8. Magnesium Aluminum Silicate is een stabilisator dat goed door de huid wordt verdragen. 
 9. Octyldodecanol is een stabilisator, textuurversterker en minerale was. 
 10. Disteardimonium Hectorite is een stabilisator dat een licht en glad huidgevoel creëert en het product wat waterbestendig maakt.
 11. Propylene Carbonate is een oplosmiddel en viscositeitsregelaar.
 12. Limonene is een geurstof.
 13. Benzyl Alcohol remt de ontwikkeling van micro-organismen. 
 14. Parfum

Deo Classic Roll-On

 1. Aqua
 2. Aluminum Chlorohydrate is een aluminiumzout dat ervoor zorgt dat er geen zweet uit de huid kan komen en de huid dus zo droog blijft.
 3. PPG-15 Stearyl Ether verzacht de huid.
 4. Steareth-2 is een emulgator en oppervlakte actieve stof.
 5. Steareth-21 is een emulgator en oppervlakte actieve stof.
 6. Sodium Chloride heeft een kalmerende werking en kan in emulsies stabiliserend werken.
 7. Trisodium EDTA helpt de zuurtegraad van het product optimaal te houden.
 8. Alpha-Isomethyl Ionone is een geurstof en houdt de huid in goede conditie.
 9. Benzyl Alcohol remt de ontwikkeling van micro-organismen. 
 10. Eugenol is een geurstof
 11. BHT is een antioxidant en wordt gebruikt om de houdbaarheid van het product te verlengen.
 12. Parfum

Hidrofugal Double Protection deodorant

De Double Protection lijn bestaat uit een spray een roll-on. Het biedt een dubbele bescherming met een vitaliserende geur. De formule biedt namelijk een betrouwbare bescherming tegen zowel zweten door stress als hitte.

hidrofugal double protection deodorant review

Beide producten gebruik je op dezelfde manier als bij de Classic lijn. De spray schud je goed voor gebruik en spray je dan op ongeveer 15 cm van de oksel. Bij de roll-on breng je het direct aan op de huid en in beide gevallen laat je het product even drogen voor je je aankleedt. Let op dat je de roll-on niet gebruikt op een geïrriteerde of beschadigde huid.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijsten van beide Double Protection producten en ik licht degene toe die niet in de Classic producten zaten.

hidrofugal double protection deodorant ingredienten review

Deo Double Protection spray
Aluminum Sesquichlorohydrate (8) is een aluminiumzout dat ervoor zorgt dat er geen zweet uit de huid kan komen en de huid dus zo droog blijft. Zinc Citrate (9) helpt de groei van micro-organismen op de huid te vertragen. Persea Gratissima Oil, oftewel avocado-olie (11), is een antioxidant dat rijk is aan vitamine A, D en E en zo de huid voedt en beschermt tegen vrije radicalen. Geraniol (14) en Citronellol (15) zijn geurstoffen.

Deo Double Protection Roll-On
Aluminum Sesquichlorohydrate (6) is een aluminiumzout dat ervoor zorgt dat er geen zweet uit de huid kan komen en de huid dus zo droog blijft. Zinc Citrate (8) helpt de groei van micro-organismen op de huid te vertragen. Persea Gratissima Oil (9) is een antioxidant dat rijk is aan vitamine A, D en E en zo de huid voedt en beschermt tegen vrije radicalen. Geraniol (11) en Citronellol (12) zijn geurstoffen.

Hidrofugal deodorant review | Classic & Double Protection

Ik val gelijk met de deur in huis: beide lijnen zijn goed, heel goed. Zowel de spray’s als de roll-on varianten. De geur is fris en neutraal wanneer je het net aangebracht hebt, maar na een tijdje ruik je helemaal niks meer.

Ik heb vroeger wel eens een blauwe maandag een roll-on deodorant gebruikt. Alleen vond ik het meer onprettig plakkerig aanvoelen dan dat ik me er fris door ging voelen. Dat is dan ook de voornaamste reden dat ik ze daarna nooit meer een kans gegeven heb. Ik had daarom geen hoge verwachtingen (eerder het tegenovergestelde) bij deze roll-on’s en liep er in eerste instantie niet echt warm van. Gelukkig heb ik ze wel een kans gegeven. Misschien duurt het net wat langer voordat je oksels ‘droog’ zijn dan bij een normale deodorant spray, maar daarna heb je er lang plezier van. En daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om. 

hidrofugal review deodorant werkt het

Het grootste verschil ten opzichte van mijn reguliere deodorant (soon to be oude deodorant) merk ik vooral ’s ochtends. Je hebt wel eens van die ochtenden dat je nét wat langer in je badjas rond blijft lopen dan je eigenlijk zou willen (welkom in het leven van een chronisch zieke) en precies dan merk (en vooral ruik) ik het verschil. Simpel gezegd: ik ruik niks. Ook niet wanneer ik ’s ochtends nog geen deodorant op heb gedaan en het geleden is van de vorige avond.

Ga je in de zon zitten of wat meer transpireren? Dan is de Classic variant net wat te zwak. Gelukkig kan de Double Protection dat wel aan. Dus op hete zomerdagen of op momenten dat ik meer transpireer gebruik ik de Double Protection en op andere momenten werkt de Classic perfect. 

De inhoud van de Hidrofugal spray is 150 ml en van de roll-on is dat 50 ml en shop je allemaal voor dezelfde prijs: € 6,99. Hidrofugal is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 22 september 2021 - 07:52

Ik heb ze zelf momenteel ook in gebruik, van de double protection heb ik zelf de roller en van alle varianten werkt die bij mij het best. Ik wist dus niet dat daar ook een spray van was.

Reply

Plaats een reactie