HEMA review lips | lipgloss & lip oil

door Daphne - verdraaid mooi
HEMA review lipgloss lipstick lipolie

HEMA heeft haar collectie met lipproducten uitgebreid met vier nieuwe prachtige glosses en voedende lip-oliën in diverse kleuren, die je lippen laten stralen. Ik laat van iedere variant twee tinten zien en ik kan je alvast zeggen dat ik (en mijn portemonnee) er heel blij van word. Is het voor jou ook time to shine? Scroll dan snel verder en bekijk de HEMA review met de Super Shine Lipgloss, High Shine Lipgloss, Lip Plumping Gloss en de Caring Lip Oil.

De lipproducten hebben op de website van HEMA een andere naam dan die op de verpakking staat, dus ik zal per product de juiste naam erbij vermelden. Ook zal ik de kleurcode toevoegen, omdat je niet op elke huls de kleurnaam terugvindt. Zo kun je jouw favoriete gloss snel terugvinden. 

HEMA Super Shine Lipgloss review | € 4,75

Deze lipgloss geeft je lippen een super glanzende, maar niet plakkende finish. Hij is verkrijgbaar in vijf tinten en een transparante gloss. Op de website van HEMA vind je deze glosses onder de naam ‘superglanzende lipgloss’.

HEMA Super Shine Lipgloss review superglanzende lipgloss

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst van de kleur Natural Brown, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. Per tint kan de lijst nog wat verschillen. De formule is verrijkt met jojoba olie, gojibessenolie en vitamine E.

HEMA Super Shine Lipgloss review superglanzende lipgloss ingredienten

Polybutene (1) is een viscositeitsregelaar. Tridecyl Trimellitate (2) werkt verzachtend en verzorgt de huid. Hydrogenated Polyisobutene (3) werkt verzachtend en ondersteund het vermogen om langdurig vocht vast te houden. Pentaerythrityl Tetraisostearate (4) is een emulgator en oppervlakte actieve stof dat verzachtend werkt. Diisostearyl Malate (5) verzacht en houdt de huid in goede conditie. Vp Hexadecene Copolymer (6) is een textuurverbeteraar en viscositeitsregelaar dat een film op de huid legt. Silica (7) is een verdikkingsmiddel en kan de opname van andere ingrediënten verbeteren. Isododecane (8) lost andere stoffen op en verzacht je huid. Ozokerite (9) is een stabilisator, viscositeitsregelaar en fixeermiddel. Hydrogenated Vegetable Oil (10) verzacht de huid. 

HEMA Super Shine Lipgloss swatch review superglanzende lipgloss

Swatches & review HEMA Super Shine Lipgloss

Swatch Natural Brown | 11.23.0268

HEMA Super Shine Lipgloss swatch natural brown review

Natural Brown is wat mij betreft de perfecte nude bruine tint die bij elke look perfect past. Behalve de super shine bevat de tint ook een shimmertje, die je lippen nog meer laten stralen.

Swatch Raspberry | 11.23.0270

HEMA Super Shine Lipgloss swatch raspberry review

Raspberry is, zoals de naam al zegt, een framboos-rode tint die mooi helder is en een creamy finish heeft. Hij dekt ook erg goed, zoals je ziet!

Ik vind de applicator van deze lipgloss echt heel erg fijn en dan met name het intens dunne puntje, waarmee je de gloss enorm precies kunt aanbrengen. Bij de eerste veeg is de dekking al full-coverage. Heb je liever een medium coverage? Breng de gloss dan alleen aan op één van de lippen en wrijf de lippen over elkaar. Verder is de glans inderdaad super en plakt de finish niet. Dit is echt een fijne gloss en ik heb zelfs Natural Brown al bijna dagelijks op gehad sinds dat ik de glosses binnen gehad heb.

HEMA High Shine Lipgloss review | € 3,25

Deze gloss geeft de lippen een mooie, glanzende finish en voelt niet plakkerig aan. Hij is verkrijgbaar in zeven tinten en een transparante gloss. Op de website van HEMA vind je deze glosses onder de naam ‘hoogglanzende lipgloss’.

HEMA High Shine Lipgloss review hoogglanzende lipgloss

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst van de kleur Light Pink, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De ingrediënten die ik oversla en hier niet uitleg, heb ik hierboven al uitgelegd. Per tint kan de lijst nog wat verschillen. De formule is verrijkt met vitamine E, saffloerzaadolie en aloë vera-extract.

HEMA High Shine Lipgloss review hoogglanzende lipgloss ingredienten

Octyldodecanol (2) is een vette alcohol dat verzachtend werkt. Daarnaast is het emulsiestabilisator en textuurversterker. Silica Dimethyl Silylate (4) is een emulsiestabilisator en viscositeitsregelaar dat ook je huid verzacht. Disteardimonium Hectorite (5) is een stabilisator dat een licht en glad huidgevoel creëert. Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer (6) is een viscositeitsregelaar. Caprylic/Capric Triglyceride (8) werkt hydraterend, verzachtend en verzorgend. 

HEMA High Shine Lipgloss swatch review hoogglanzende lipgloss

Swatches & review HEMA High Shine Lipgloss

Swatch Light Pink | 11.23.0256

HEMA High Shine Lipgloss swatch light pink review

Light Pink is een zachtroze tint met een subtiele sparkle. Dat shimmertje zorgt ervoor dat de subtiele tint ineens toch interessant en heel shiny wordt.

Swatch Bright Pink | 11.23.0258

HEMA High Shine Lipgloss swatch bright pink review

Bright Pink is een net wat frissere en helderdere kleur roze met ook zo’n prachtige shimmer. Beide tinten zijn medium dekkend, maar deze kleur is net wat opvallender op de lippen.

Ten opzichte van de Super Shine gloss is de formule van deze variant vrij droog. Je moet de applicator een paar keer terug in de huls dompelen voor voldoende product op de lippen. Deze lipgloss heeft dan ook een lichte dekking. Ook deze formule voelt trouwens niet plakkerig aan, dus dat is top!

HEMA Lip Plumping Gloss review & swatches | € 4,75

Deze lipgloss heeft een plumping effect en geeft de lippen dan ook direct vollere en glanzende lippen met een vleugje frisheid en een zachte kleur. Het geeft volume en helpt de lippen te verzorgen, maar voelt niet plakkerig aan. Hij is verkrijgbaar in vier tinten. Op de website van HEMA vind je deze glosses onder de naam ‘plumping lipgloss’.

HEMA Lip Plumping Gloss review plumping lipgloss

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst van de kleur lichtroze, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De ingrediënten die ik over sla en hier niet uitleg, heb ik hierboven al uitgelegd. Per tint kan de lijst nog wat verschillen. De formule is verrijkt met hyaluronzuur, menthol, cayennepeperextract en saffloerzaadolie.

HEMA Lip Plumping Gloss review plumping lipgloss ingredienten

Trimethylolpropane Triisostearate (5) verzacht en verzorgt de huid. Menthol (8) werkt kalmerend en zorgt voor een verfrissend gevoel. Carthamus Tinctorius Seed Oil, oftewel saffloerzaadolie (11), is rijk aan linolzuur en vitamine E en ondersteunt de barrièrefunctie van de huid. 

HEMA Lip Plumping Gloss swatch review plumping lipgloss

Swatches & review HEMA Lip Plumping Gloss

Swatch Lichtroze | 11.23.0252

HEMA Lip Plumping Gloss swatch lichtroze review

Lichtroze vind ik geen lichtroze kleur haha. Ik vind het eerder een nude, oudroze tint met een creamy finish. Behalve dat ik de naam bij de tint niet snap, vind ik de tint zelf wel echt prachtig!

Swatch Roze | 11.23.0253

HEMA Lip Plumping Gloss swatch roze review

Deze tint met de naam roze is wél roze haha. Het is een subtiele, maar toch opvallende roze tint die je look echt opfrist. Heel erg mooi! De shimmers zorgen voor die extra glans in de look.

Dit is zeker een plumping gloss, want direct na het aanbrengen beginnen mijn lippen te tintelen en voelen ze intens fris aan. Het heeft een medium dekking die je redelijk kunt opbouwen naar een full-coverage dekking. Ook deze gloss voelt niet plakkerig aan en laat de lippen mooi glanzen. Of het ook echt een plumping effect geeft, vind ik altijd moeilijk om te zeggen, omdat je lippen door een gloss altijd wat voller lijken. Al tintelt het wel genoeg voor dat plumping effect haha. 😉

HEMA Caring Lip Oil review & swatches | € 4,00

Deze lipolie hydrateert en verzorgt de lippen en geeft ze een licht glanzende finish. Hij is verkrijgbaar in drie tinten, waarvan er één transparant is. Anders dan de andere glosses shop je deze variant in een doosje met daarop meer informatie over het product. Op de website van HEMA vind je deze olie onder de naam ‘lippenolie’.

HEMA Caring Lip Oil review lippenolie

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst van de kleur Light Pink, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De ingrediënten die ik over sla en hier niet uitleg, heb ik hierboven al uitgelegd. Per tint kan de lijst nog wat verschillen, maar de olie bestaat voor minstens 97% uit natuurlijke ingrediënten. De formule is verrijkt met jojoba olie, avocado olie en gojibessenextract. 

HEMA Caring Lip Oil review lippenolie ingredienten

Ricinus Communis Seed Oil (1), oftewel castorzaadolie, voedt en verzacht de huid en beschermt tegen uitdroging. Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate (2) is een textuurverbeteraar dat verzachtend werkt. Het is een mengsel van vetzuren en een vette alcohol. Hydrogenated Castor Oil/Sebacic Acid Copolymer (3) is een textuurverbeteraar dat de huid en verzacht en vocht vasthoudt. Persea Gratissima Oil (4), oftewel avocado-olie, bevat eiwitten, vetzuren en vitamines (A, D en E) staat bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Het is rijk aan antioxidanten, vitaminen en vetzuren en staat bekend om zijn natuurlijk verzorgende werking. Glycine Soja Seed Extract (6) werkt huidverzorgend. Lycium Barbarum Seed Oil, oftewel gojibessenextract (8), is rijk aan vitamine A en E en verzorgt en verzacht de huid.

Ik heb geen handswatch, omdat je simpelweg niet veel zag op de foto.

Swatches & review HEMA Caring Lip Oil

Swatch Transparent | 11.23.0263

HEMA Caring Lip Oil Transparent swatch transparent review

Gewoon een mooie, transparante tint.

Swatch Light Pink | 11.23.0264

HEMA Caring Lip Oil Transparent swatch light pink review

Light Pink verschilt niet veel van Transparent, maar zorgt net voor een kleine roze touch op je lippen. Het benadrukt de roze tint van je lippen zelf en lijkt naar mijn idee daarom net wat meer roze.

Deze lipolie heeft net zo’n fijne applicator als de Super Shine lipgloss. Qua glossy effect lijkt het op de andere lipglossen, maar toch voelt het veel gehydrateerder en verzorgender aan op de lippen. Heel bijzonder. De voedende ingrediënten doen dus echt hun werk. Zo’n lipolie vind ik daarom ook erg fijn om aan te brengen over een matte (liquid) lipstick, omdat die vaak de neiging hebben om de lippen uit te drogen. Of natuurlijk gewoon los, want ook dan is hij erg fijn en maakt hij, door de prachtige glans, de look ook gewoon af! Dit is samen met de Super Shine Gloss mijn favoriet.

Alle lipproducten zijn verkrijgbaar bij alle HEMA filialen en op hema.nl. Lees ook de review over de HEMA lipsticks.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Deb 4 mei 2022 - 10:05

Wat een mooie glossjes 🤩. Voor mijzelf vind ik Natural Brown een perfecte kleur voor elke dag. Daar ga ik binnenkort ff voor kijken.

Reply
Mo 4 mei 2022 - 20:13

Wauw, die nude tinten zijn prachtig! Gekke vraag misschien, maar hebben de glossjes ook een geur?

Reply
Jolanda | Jo's Beauty Corner 6 mei 2022 - 11:20

Wat een goede pigmentatie zeg!!

Reply
theNextG1rl 9 mei 2022 - 06:00

Ik kan niet kiezen, ze zijn allemaal mooi!

Reply

Plaats een reactie