HEMA moisturizing lipsticks vernieuwd | review & swatches

door Daphne - verdraaid mooi
hema moisturizing lipsticks vernieuwd review

De moisturizing lipsticks van HEMA zijn je misschien niet vreemd, maar het merk heeft de formule sinds kort verbeterd. Zo blijft de hydraterende lipstick langer zitten en is de kleurafgifte beter geworden. Ik heb drie tinten ontvangen die ik voor je ga swatchen en testen. Daarom lees je hier de review over de vernieuwde HEMA moisturizing lipsticks met swatches van de tinten 27 wacky walnut, 49 sweet makaron en 910 blushed rose.

Met vernieuwde formule wil het niet gelijk betekenen dat je afscheid moet nemen van je geliefde kleur, want diverse kleuren heeft HEMA gewoon behouden, maar natuurlijk zijn er ook wat nieuwe tinten bijgekomen. Welke dat precies zijn, durf ik je niet te zeggen, maar je kunt natuurlijk gemakkelijk opzoeken op hema.nl of jouw favoriet er nog tussen staat. Bij de lipstick kun je kiezen uit drie finishes, namelijk cream, satin en crystal. De eerste twee varianten laat ik je in dit artikel zien en de derde, crystal, is een formule die perfect is als je je lippen echt wilt laten stralen. 

hema moisturizing lipsticks vernieuwd review

Per lipstick verschilt natuurlijk de ingrediëntenlijst iets, dus als je de actuele lijst wilt zien van jouw favoriet, dan raad ik je aan om even op de website van HEMA te kijken. Wel zijn alle formules verrijkt met jojoba-olie, abrikozenolie, mangoboter en hyaluronzuur. Jojoba-olie beschermt de lippen tegen vochtverlies en verzorgt. Abrikozenolie laat je lippen fluweel- en zijdezacht aanvoelen. Ook verbetert het de barrièrefunctie van de huid. Mangoboter bevat een hoog antioxidant gehalte en vitamine A en E en hydrateert je lippen intens. Hyaluronzuur hydrateert de lippen intens en geeft het volume.

Swatches & review HEMA moisturizing lipsticks vernieuwd

Swatch 27 wacky walnut | satin

hema moisturizing lipsticks vernieuwd swatch 27 wacky walnut review

Wacky Walnut is een nude roze tint met een satin finish, dat wat lijkt op een parelmoer laagje. Ik had vroeger wel eens van zulke lipsticks, maar eerlijk gezegd vind ik het wat ouwelijk bij me ogen. 

hema moisturizing lipsticks vernieuwd swatch 27 wacky walnut review

Swatch 49 sweet macaroon | cream

hema moisturizing lipsticks vernieuwd swatch 49 sweet macaroon review

Sweet Macaroon is een bruinrode tint met een cream finish, die ik zelf heel erg mooi vind. Hij is niet zo fel als een echt rode tint, maar creëert toch warmte in mijn look. Ik ben er heel blij mee.

hema moisturizing lipsticks vernieuwd swatch 49 sweet macaroon review

Swatch 910 blushed rose | cream

hema moisturizing lipsticks vernieuwd swatch 910 blushed rose review

Blushed Rose is een warme mauve tint met een cream finish. Het staat wat zachter en subtieler dan Sweet Macaroon, maar geeft hetzelfde fijne gevoel op de lippen. Ik kan dus al wel zeggen dat ik de cream finishes heel fijn vind.

hema moisturizing lipsticks vernieuwd swatch 910 blushed rose review

Ik kan niet terugvinden hoe lang de ‘oude’ lipstick zou blijven zitten op de lippen en hoe dat met de nieuwe lipstick zit. Deze varianten kunnen een drankje prima aan. Alleen zodra je gaat eten, zul je zeker aan de binnenzijde van je lippen de lipstick even bij moeten werken. Dat gaat ook prima, want door de romige formule hoef je de oude laag niet eerst te verwijderen voor opnieuw een mooi resultaat. Verder voelt de formule echt heel fijn en comfortabel aan op de lippen. Ze voelen gehydrateerd en gevoed aan. Ondanks dat het een hydraterende formule is, is het pigment echt super. Met één veeg creëer je al een prachtig resultaat. Persoonlijk ben ik het meest fan van de cream finish, maar ik ga zeker ook even kijken in de winkel of de crystal variant misschien ook wat voor mij is.

Je shopt de HEMA moisturizing lipstick in de gelijknamige winkel of online op hema.nl. De formule is vegan en vrij van microplastics.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie