HEMA Lip & Cheek stick review

door Daphne - verdraaid mooi
HEMA lip & cheek stick review

De laatste maanden betrap ik mezelf erop dat ik steeds vaker creamy varianten pak als blush en bronzer. Vaak gebruik ik de items van Milk: een vrij populair merk in het buitenland, maar helaas in Nederland niet verkrijgbaar. Daarom ging ik op zoek naar alternatieven die gemakkelijk in Nederland zonder omweg te shoppen zijn en toen kwam ik uit bij een product van HEMA. Die testte en swatchte ik voor je! Daarom lees je hier de HEMA Lip & Cheek stick review met swatches van de kleur 48 dazzling peony.

HEMA multistick review dazzling peony

Met deze Lip & Cheek stick creëer je een stralende look en kun je gebruiken als oogschaduw, lipstick en blush. De formule is lichtgewicht en gemakkelijk aan toe brengen én te blenden. Je kunt het zowel met een kwast als je vingertoppen aanbrengen. Wil je dat de kleur nog wat langer houdt? Breng er dan een poederproduct overheen. Ik heb dat voor de review niet gedaan.

HEMA lip & cheek stick review multistick dazzling peony

Op de normale foto’s die ik binnen maakte, kwam de mooie textuur niet goed tot zijn recht. Pas toen ik een foto in het zonlicht maakte, werd de prachtige glanzende shimmer zichtbaar die ook voor een natuurlijk effect op de huid zorgt.

HEMA lip & cheek stick swatch multistick dazzling peony review

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht degene toe die hoog in de lijst staan.

HEMA lip & cheek stick ingredienten multistick dazzling peony review

  1. Propylheptyl Caprylate werkt verzachtend en maakt de huid glad.
  2. Coco-Caprylate is een natuurlijk alternatief voor synthetische siliconen, dat een zijdezacht en glad huidgevoel geeft.
  3. Synthetic Fluorphlogopite is de synthetische vorm van mica en is een viscositeitsregelaar. 
  4. Synthetic Wax is een was en een mengsel van verschillende oliën dat de textuur verbetert en werkt als stabilisator. 
  5. Bis-Peg-12 Dimethicone Candelillate verzorgt de huid en maakt het zacht.
  6. Pentaerythrityl Tetraisostearate is een emulgator en oppervlakte actieve stof dat verzachtend werkt.
  7. Caprylyl Glycol werkt vochtinbrengend en is verzachtend.
  8. Triethyl Citrate remt de aanmaak van bacteriële enzymen.

Look & review HEMA Lip & Cheek stick

Ik heb de stick puur gebruikt voor mijn wangen zoals ik bij Milk ook altijd toe, want ik heb zoveel lipsticks dat ik die gewoon lekker pak in plaats van deze stick. 😉 Ik bracht het aan met de HEMA flat-top brush 125. Dat is een vegan kwast die speciaal geschikt is voor creamy en vloeibare producten en echt heerlijk zacht aanvoelt. Echt een enorme aanrader!

HEMA lip & cheek stick swatch multistick dazzling peony look review

De textuur is voor een creamy product vrij droog, waardoor het niet snel van je huid smelt met warme temperaturen. Al moeten we daar weer veel te lang op wachten. 😉 Het blendt gemakkelijk uit en er blijft een mooie natuurlijke glow achter met een gezonde blos en subtiele glitters. Het is niet gelijk een dupe met de Milk variant omdat die geen glitters bevat en de textuur nog wat langer houdt op de huid gedurende de dag, maar ik vind het absoluut een goed en budgetproof alternatief. Ik ben benieuwd of HEMA ook nog een leuke bronzer stick heeft, dus daar ga ik binnenkort eens naar kijken.

De HEMA Lip & Cheek stick shop je bij jouw HEMA filiaal en op hema.nl voor € 5,00 | 5 g. Het is vegan. Lees ook de andere HEMA reviews.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

1 reactie

Willemse 10 november 2022 - 09:56

Wel een mooi alternatief.
Ik gebruik zelf altijd nudestix , veel kleurkeus en blijft onwijs goed zitten gedurende de dag.

Reply

Plaats een reactie