HEMA Clean 3D mascara review

door Daphne - verdraaid mooi
hema clean 3d mascara review

Ingrediënten worden in beautyproducten steeds belangrijker; en dan voornamelijk de ingrediënten die er niet in zitten. Daar is HEMA zich ook bewust van, want al meer dan 150 producten uit het beauty assortiment zijn volgens de ‘clean beauty’ richtlijnen geproduceerd. Ook de nieuwste mascara die ik je vandaag laat zien. Ik vertel je vandaag meer over die richtlijnen en test de nieuwste mascara. Natuurlijk weer met voor- en na-foto’s, zodat je het effect goed kunt zien. Daarom lees je hier de HEMA Clean 3D mascara review.

hema clean 3d mascara review

HEMA Clean Beauty 

Met de Clean Beauty producten van HEMA bieden zij iedereen de mogelijkheid om bepaalde producten waarover discussie is, te vermijden in je dagelijkse verzorging. Niet alle ingrediënten zijn dus slecht of verboden, maar daar is bijvoorbeeld wel een maatschappelijke discussie over. Ingrediënten die je sowieso niet terugziet, zijn: parabenen, ftalaten, parfum, SLS, SLES, minerale oliën, PEG, BHA, BHT, microbeats, phenoxyethanol, siliconen, siloxanen, propylene glycol, isopropyl alcohol en synthetische kleurstoffen. 

De Clean Beauty lijn is niet 100% natuurlijk of vegan, maar op de verpakking staat wel hoeveel procent van de ingrediënten natuurlijk zijn. Ook vind je daarop terug of een product vegan is. Deze mascara is vegan en bevat minstens 90% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 

hema clean 3d mascara review borsteltje

3D mascara | ingrediënten uitgeplozen

De Clean 3D mascara is een volume mascara die zorgt voor mooie, goed gesepareerde en volle wimpers. Het vezelborsteltje is zo ontworpen dat elke wimper een laagje mascara krijgt, zodat ze verlengd worden voor een onberispelijk resultaat. 

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar uitlicht. Normaliter zorgen de plastic filmformers voor volume, maar nu is er gebruik gemaakt van plantaardige wassen, zoals rozenbloemwas.

hema clean 3d mascara ingredienten review

Copernicia Cerifera Cera, oftewel carnaubawas (3), heeft waterafstotende, beschermende en licht filmvormende eigenschappen. Het voorkomt dat de mascara plakkerig aanvoelt en laat dus een droog gevoel achter. Oriza Sativa Cera (4) heeft verzorgende eigenschappen. Helianthus Annuus Seed Cera (6) is zonnebloemolie dat de barrièrefunctie versterkt en beschermt tegen vochtverlies. Propanediol (7) heeft hydraterende eigenschappen. Stearic Acid (8) heeft een vochthoudende werking voor de huid en draagt bij aan de stabiliteit van emulsies. Caprylyl Glycol (14) werkt vochtinbrengend en is verzachtend. Galactoarabinan (15) heeft een hydraterende werking. Rosa Centifolia Flower Cera (18) en Rosa Damascena Flower Cera (19), oftewel rozenbloemwas werkt beschermend en verzachtend.

Look & review HEMA Clean 3D mascara

Hieronder vind je twee foto’s zonder mascara en twee foto’s met mascara, zodat je goed kunt zien wat het effect van de mascara is.

hema clean 3d mascara review before

voor foto

hema clean 3d mascara review before-after result

na foto

hema clean 3d mascara review before

voor foto

hema clean 3d mascara review before-after result

na foto

De mascara is in eerste instantie vrij droog, maar hierdoor kun je je wimpers mooi separeren. Daarbij worden de wimpers zo niet zwaar, waardoor ze niet gaan hangen en het de wimpers juist mooi lift. Ook kun je met het grootste gemak alle haartjes omhullen met mascara, waardoor je echt volume kunt creëeren. Misschien niet direct bij het eerste laagje, maar wel al bij de tweede. Dan kun je ze ook wat verlengen, waardoor je behalve volume ook wat lengte meepikt. De mascara is na de droogperiode erg droog (in positieve zin), waardoor je ook tijdens warmere dagen niet snel stempels zet op je huid met je wimpers. 

hema clean 3d mascara review result

De HEMA Clean 3D mascara shop je bij HEMA en op hema.nl voor € 8,00 | 10 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 8 september 2021 - 07:51

Oeh, hier ben ik nu wel benieuwd naar! Ik heb namelijk wel snel last van vlekjes onder de ogen en ‘stempelen’ tijdens het aanbrengen van mascara. Het resultaat is erg mooi.

Reply
theNextG1rl 9 september 2021 - 09:19

Ziet eruit als een mooi effect voor een prima prijs wat mij betreft!

Reply

Plaats een reactie