Heb jij het licht gezien op jouw werkplek?

door Daphne - verdraaid mooi
directlampen-Leitmotiv-Z-review-2

De indeling van jouw werkplek is erg belangrijk voor je lichaam en gezondheid. Dat is vast niks nieuws. Alleen heb je ook het licht al gezien? Met andere woorden: hoe is jouw werkplek uitgelicht? Licht niet meteen je hielen, maar kijk snel verder welk licht ik op mijn werkplek (of, nouja: beautyplek) heb.

Goed daglicht is natuurlijk het allerbelangrijkst, maar dat hebben we helaas niet altijd voor handen. Op donkere dagen, in een ruimte met minder licht of als je iets uitgelicht wilt hebben, dan heb je een goede lichtbron nodig. Voor mij is goed licht belangrijk om verschillende redenen.

Eerlijk reviewen

Als je mijn site een beetje kent, dan weet je dat het vol staat met beautyreviews. Deze reviews staan vol met onder andere productfoto’s, portretfoto’s en natuurlijk met mijn mening over het product. Dit moet zo ongezouten en eerlijk mogelijk zijn, zodat jij zelf kan bepalen of je het product daarom wel of niet op je wishlist komt. Bij het vormen van mijn mening is goed licht belangrijk, omdat ik onder andere de kleuren van de beautyproducten goed wil kunnen beoordelen. Daarnaast wil ik goed kunnen zien hoe het product zich gedraagt op de huid. Ik gebruik een ringlamp voor de product- en portretfotografie, maar het schrijven van mijn review wil ik gewoon achter mijn bureau kunnen doen met een bureaulamp.

Klachten voorkomen

Herken je dat getuur naar een item als je het niet goed kunt zien? Door het staren kun je diverse klachten krijgen, zoals hoofdpijn, nekpijn en rugpijn. Je lichaam gaat op een bepaalde manier staan, om jouw ogen iets zo goed mogelijk waar te laten nemen. Dan kan je nog zo’n goede werkplek hebben, met een fantastische stoel en ergonomische items. Zonder goed licht iets moeten beoordelen, is niet goed voor je werkhouding. Door de chronische klachten die ik heb, ben ik me gelukkig al heel bewust van mijn houding, maar ik ga het natuurlijk niet opzoeken.

directlampen-Leitmotiv-Z-review-1

Lamp die uitlicht

Buitenom het praktische, moet een lamp ook gewoon simpelweg mooi zijn, bij je interieur passen en de juiste sfeer uitstralen. Ben je dol op een echte eyecatcher of ga jij liever voor een neutrale en functionele lamp? Ik vind het fijn als de lamp strak en praktisch is. Eentje die bij mijn accessoires past, die goed licht geeft en het liefst ook iets uit kan lichten, waar ik de aandacht op gevestigd wil hebben. Zo kan ik er tegenaan!

directlampen-Leitmotiv-Z-review

Ik heb voor een koperen ‘Z’ bureaulamp van Leitmotiv gekozen via Directlampen.nl, die ook super leuk is als tafellamp! Dit model heeft een strakke vormgeving en past zowel bij een modern als industrieel interieur. Stiekem doet het me ook een beetje denken aan de lamp van Pixar Movies door de kantelbare kap. Aan de onderkant van de kap zit een pinnetje, waarmee je de kap makkelijk kan bewegen naar hetgeen jij uit wil lichten. Zo krijg je geen vette vingers aan de kap én verbrand je jouw vingers niet als je de kap wilt kantelen als de lamp al even aan staat. De lamp is 35 cm hoog en de kap zelf heeft een diameter van 9 centimeter. Je kunt de lamp gemakkelijk aan en uit doen met de snoerschakelaar. De lamp is dus niet dimbaar. Dat heb je met een spotlamp als deze natuurlijk ook niet nodig.

directlampen-Leitmotiv-Z-review-3

De Leitmotiv Z bureaulamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren op Directlampen.nl voor € 39,95. Daar kun je ook terecht voor andere prachtige binnenverlichting én buitenverlichting.

Hoe vind jij de lamp op mijn bureau staan? Ik hoop dat ik de lamp goed aan het licht gebracht heb en jou overtuigd heb om jouw plek ook mooi uit te lichten. Ben jij al tegen de (juiste) lamp gelopen? (Oké, nu stop ik met de spreekwoorden… Beloofd!)

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

35 reacties

lodi 15 april 2019 - 08:00

Wat een super leuke lamp, toevallig staat er vandaag op mijn blog ook een artikel over licht, dit is zo belangrijk aan tafel, voor mij bij het tekenen, ,maar ook voor de jongens als ze huiswerk maken, het scheelt een hoop getuur.

Reply
Krystle 15 april 2019 - 08:19

Mooie lamp zeg! Ik ben een beetje verslaafd als het gaat om lampen kopen haha. Ideaal zo’n bureaulamp en het staat erg mooi op je bureau!

Reply
Saskia 15 april 2019 - 10:20

Prachtige lamp. Ik heb me laatst ook verdiept in werkplek verlichting. Best nog wel een dingetje hoor om dat perfect te krijgen, vooral als je veel thuis werkt

Reply
Maaike 15 april 2019 - 10:23

Deze is fancy en supermooi! Zoek nog naar een mooie lamp, haha helemaal top!

Reply
Frederique 15 april 2019 - 10:35

Erg mooi die lamp. Ik moet je bekennen dat mijn werkplek echt heel slecht uitgelicht is. Dat merk ik ook echt, licht is hartstikke belangrijk. Eh hier moest dan een lichtquote komen maar daar kom ik niet op 😉

Reply
Wanda 15 april 2019 - 10:42

Je zet mij wel aan het denken hoor! Bij mijn bureau, die overigens gewoon in de woonkamer staat, zit ik weliswaar dicht bij het raam maar ’s avonds is de verlichting inderdaad niet optimaal. Dus toch maar eens kijken hoe we dat beter kunnen maken.

Reply
Susan | Seoul Style 15 april 2019 - 10:42

Super mooie lamp! Ik woon in een klein kamertje in Korea en heb helaas alleen een tl buis, haha.

Reply
Xarifa 15 april 2019 - 11:40

Wauw! Die lamp is mooi zeg. Die past goed bij jou op de werkplek zo te zien aan je foto’s

Reply
Kristof 15 april 2019 - 13:29

Leuke lamp! Thuis is het dikwijls een beetje behelpen als het op belichting aankomt maar op kantoor is dat allemaal prima geregeld.

Reply
Manon 15 april 2019 - 14:14

Dat is nou een leuke bureaulamp!

Reply
Caroline 15 april 2019 - 14:41

De lamp is beeldig om te zien. Het zou nog leuker zijn als op de foto’s te zien is hoe het licht schijnt, want zoals ik het nu kan zien is de lamp niet aan. En dan ook vooral hoe het er uitziet als het begint te schemeren of zelfs donker is.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 15 april 2019 - 22:29

Ik snap wat je bedoelt! Alleen was dit moeilijk realistisch in beeld te brengen. Dus die foto’s heb ik weggelaten. Je ziet in ieder geval hoe mooi de lamp zelf is! 😊

Reply
Skincarebynaomi 15 april 2019 - 14:54

Klopt helemaal. ’s avonds als ik achter mijn laptop werk krijg ik altijd hoofdpijn. Gelukkig heb ik daar nu een bril voor omdat mijn cilinders niet goed het licht kan verwerken. Maar wat jij zegt klopt ook heel erg. Goed licht scheelt heel veel, en is zeker heel belangrijk bij productfotografie

Reply
Janine 15 april 2019 - 15:00

Wat een super leuke lamp! ik merk ook dat bij bepaald licht ik helemaal niet productief ben. Op school is er één lokaal waarbij het licht niet fijn is. Je werkt niet snel, efficiënt en je merkt dat je erg snel moe er van word. Goed licht is ook zeker erg belangrijk als het aankomt op fotografie!

Reply
Sofie Vanden broeck 15 april 2019 - 17:09

Ik vind dit een prachtig exemplaar! Ben zelf ook dol op koperen (en gouden) toetsen in mijn interieur. 🙂

Reply
Melissa 15 april 2019 - 18:02

Heeel mooi alhou ik vaak niet van als de schakelaar in zicht zit naar hij is heel mooi

Reply
Amy 15 april 2019 - 18:14

Wat heb je een mooi exemplaar te pakken, heel stoer! Die zou prima ook bij ons in het interieur passen.

Reply
Girls-Things 15 april 2019 - 19:26

Wat een toffe lamp. Heel leuk!

Reply
Mandy 15 april 2019 - 19:34

Wat een leuke lamp! Zou ook heel leuk op mijn bureau in mijn kamer staan, ik ben daar veel te vinden in mijn vrije tijd

Reply
karin 15 april 2019 - 20:48

op mijn werkplek heb ik wel goede verlichting, maar niet zo mooi als die van jou 🙂 Mijn lamp is al zeker 30 jaar oud en dat zie je er aan. Mss moet ik toch even op die site gaan rondsnuffelen

Reply
Sanne 16 april 2019 - 06:51

Wat een super mooie lamp 😍😍. Naast dat het fijn is voor goed licht ook nog een plaatje voor het oog!

Leuk hoor!

Liefs Sanne

Reply
Lisanne Pörteners 16 april 2019 - 10:06

Toevallig ben ik nog opzoek naar een bureaulamp en is roze goud een van mijn favoriete kleuren. Bedankt voor de tip 🙂

Reply
Rory 16 april 2019 - 13:36

Toevallig werk ik vaak aan onze eettafel en erboven hangt een fijne hanglamp (gemaakt van schelpen. Hebben we zelf meegenomen uit Bali) die voldoende en goed licht geeft. Voor ons dochtertje – en in onze studeerkamer – hebben we wel een bureaulamp geplaatst. Niet zo’n mooie als die van jou van Leitmotiv (al heb ik op zolder een prachtige hanglamp van Leitmotiv), ‘gewoon’ een bureaulamp van de Zweedse gigant. Wel een mooie en goede overigens. In onze woonkamer hebben we een grote variatie in (design) plafondlampen, staande lampen, maar ook vloerlampen. Ik vind het altijd mooi als belichting van meerdere kanten komt…

Reply
melanie Hoogvliet 16 april 2019 - 13:46

Wauw die lamp zou ik al willen hebben gewoon omdat die zo prachtig mooi is. Maar een goede lamp is zeker erg belangrijk.

Reply
Marieke 16 april 2019 - 18:20

Wow dit is echt een mooie lamp zeg!

Reply
Nadia 16 april 2019 - 18:58

Super mooi! Ik ben op zoek voor een leuke en stoere bureaulamp voor mijn zoontje… Zijn commode is omgetoverd tot bureau en daar hoort natuurlijk wel een lamp bij 😉

Reply
Janet 16 april 2019 - 19:22

Hele leuke lamp. Wij hebben voor onze nieuwe inrichting alles industrieel. Ik heb dan ook ijzeren/stalen lampen gekocht.

Reply
Cynthia 16 april 2019 - 21:47

Wat een mooie lamp! Goed licht is zeker belangrijk! Goede duidelijke review

Reply
Deb 16 april 2019 - 22:13

Ik vind het een hele mooie en stijlvolle lamp. Ik heb ook dringend een goede lamp nodig want mijn nagels doen in de avond met alleen het licht van de spotjes is niet handig. Probleem is dat ik tot nu toe nog geen mooie lamp heb gevonden die ik mooi vind. Ga daarom zeker even op de site kijken. Ik vind de prijs ook erg leuk dus hoop dat ik er slaag.

Reply
Marcelina 17 april 2019 - 10:46

Oehhh jouw lamp is ook super mooi zeg 😍😍. En inderdaad erg praktisch. Mijn lampartikel komt morgen online, maar ik heb een andere gekozen. De lampen van Directlampen vind ik allemaal prachtig eigenlijk 😉. Zou er zeker weer bestellen!

Reply
ingrid 17 april 2019 - 13:24

wat een leuke lamp. ik zoek er nog een voor mijn dochter. misschien vindt ze deze mooi

Reply
Balou 17 april 2019 - 13:55

Goed licht is zeker heel belangrijk, zeker ook voor foto’s! Persoonlijk vind ik dimlicht wel echt mooi & sfeervol

Reply
Linda 19 april 2019 - 09:18

Oh wow wat een mooie lamp, staat die even mooi te pronken op je werkplek! Zelf werk ik altijd op de bank (moet met mijn voeten omhoog zitten) maar dan vind ik goed licht hebben ook erg belangrijk!

Reply
Joanne 19 april 2019 - 22:14

Oh geweldig deze lamp ! Ik heb zelf eigenlijk te weinig licht als het gaat om de plek waar ik voor mijn blog aan de slag ga. Ik ga te veel en te makkelijk even op de bank zitten bloggen namelijk… Hier moet ik eigenlijk meer bewust mee aan de slag gaan (voor mijn houding dan vooral)

Reply
Aya 21 april 2019 - 15:29

Leuke lamp. Ik moet beter naar mijn licht kijken. Bedankt dat je hierover een blog hebt geschreven.

Reply

Plaats een reactie