Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Continuous Spray review

door Daphne - verdraaid mooi
hawaiian tropic protective dry oil continuous spray review suncare zonbescherming

Aloha! Ik waan me weer in Hawaiiaanse sferen met een zonbescherming van Hawaiian Tropic, die een heerlijke kokosgeur heeft en zo het tropische gevoel compleet maakt. Of ik ook ‘aloha’ zeg tegen het product, ga ik testen. Daarom lees je hier de Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Continuous Spray review met SPF 30.

Deze zonbescherming met mango en kokos beschermt en hydrateert de huid. De formule bevat oliën, vitamines en aloë vera die je huid gehydrateerd en stralend houden, maar je wel tegelijkertijd beschermen tegen UV-stralen. 

Ingrediënten uitgelicht 

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst. Ik licht degene toe die hoog in de lijst staan. Ik mijd zelf niet bepaalde zonnefilters waar discussie over is (mede doordat ik een makkelijke huid heb), maar ik vertel je wel welke erin zitten. Zo kun je zelf de keus maken.

hawaiian tropic protective dry oil continuous spray ingredienten review spf 30

Alcohol Denat. (1) is een uitdrogende alcohol, dat er dan weer wel voor zorgt dat de formule sneldrogend is. Hierdoor blijft ook niet al dat zand aan je plakken. Octocrylene (2) is een zonnefilter dat UV-A en UV-B straling tegenhoudt. Benzophenone-3 (3) is een filter en stabilisator. Acrylates/Octylacrylamide Copolymer (4) verhoogt de viscositeit en legt een film op de huid. Butyl Methoxydibenzoylmethane (5) is een UV-A filter en stabilisator. Paraffinum Liquidum (6) verzacht de huid, helpt de schadelijke effecten van extreme factoren op de huid te vermijden en lost andere stoffen op. Phenethyl Benzoate (7) verzacht de huid. Parfum (8) zorgt voor de geur en zou uitdrogend kunnen werken. Cocos Nucifera Oil, oftewel kokosolie (9), vormt een beschermende film op de huid en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd wordt. Amyl Acetate (10) lost andere stoffen op en is een maskeermiddel. Glycine Soja Oil (11) hydrateert, verzacht en heeft antioxiderende eigenschappen. 

Breng het product zo’n 20 minuten voordat je de zon in gaat aan, zodat het de kans krijgt om goed zijn werk te doen. Ondanks dat de olie waterbestendig is, is het alsnog belangrijk om het product om de paar uur opnieuw aan te brengen voor een optimale bescherming.

Review Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Continuous Spray

De spray werkt als je rechtop sprayt en als je de flacon ondersteboven houdt. Erg gemakkelijk en gebruiksvriendelijk dus! Ook blijft de flacon sprayen als je de dop ingedrukt houdt. Daarom kun jij je erg snel beschermen tegen de UV-stralen en kun je snel (nadat de lotion veilig 20 minuten ingewerkt heeft 😉 ) de zon in. Ook je rug kun je zo gemakkelijk zelf doen. Verder kun je het dopje op slot draaien, waardoor je het veilig mee kunt nemen in je tas.

hawaiian tropic protective dry oil continuous spray review spf 30

Niet alleen de flacon is erg gebruiksvriendelijk, maar ook van de formule word ik blij. Je hebt snel en gemakkelijk een goede bescherming, die snel in de huid trekt en helemaal niet plakt. Daarom is dit ook echt een fijn product als je net als ik enorm van het strand houdt, maar niet van het zand dat overal aan kan blijven plakken. 😉

De Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Continuous Spray SPF 30 shop je onder andere op kruidvat.nl voor € 18,99 | 180 ml. Het is cruelty free. Geen zin om in de zon te zitten voor dat bruine kleurtje? Kijk dan eens naar de Hawaiian Tropic Sunless Tan review.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 28 juni 2021 - 09:07

Oh, ik vind de producten van Hawaiian tropic ook altijd zo lekker ruiken. Ik kocht laatst een zonnebrandproduct van NUXE mede omdat ik die geuren normaal ook zo lekker vind, maar qua geur kon die toch niet tippen aan die van Hawaiian tropic;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 29 juni 2021 - 14:29

Ik vind deze geur ook zooooo heerlijk! Dat maakt al dat je vaker smeert en dus beter beschermd bent 😉 Maar zoals je denk ik wel weet haha let ik dan wel op zonnefilters en octocrylene gebruik ik dan weer liever niet. Het is niet zo dat ik het vermijd hoor (ik smeer liever wel!) maar als ik even kan kies ik voor een andere 🙂

Reply

Plaats een reactie