HappySoaps Tandpasta Tabs review

door Daphne - verdraaid mooi
happysoaps tandpasta tabs review

We worden steeds creatiever als het gaat om het ontlasten van het milieu. Zelfs met tandpasta kun jij je steentje bijdragen! Daarom komt HappySoaps met 100% plasticvrije tandpasta tabs, waarvan de verpakking trouwens ook compleet vrij van plastic is. Of het werkt? Dat ga ik natuurlijk voor je testen en daarom lees je hier de HappySoaps Tandpasta Tabs review met de varianten zonder en met fluoride.

Wist je dat in veel ‘normale’ tandpasta’s microplastics zit?

De tabs zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk Spearmint met fluoride en Mighty Mint zonder fluoride. Beiden zitten in een glazen flesje met kurkdop. Ook hier is dus weer geen plastic gebruikt. 

Zo werkt het | beloftes

happysoaps tandpasta tabletten fluoride vrij review

Anders dan bij de reguliere tandpasta’s breng je in eerste instantie niets aan op je tandenborstel, maar neem je de tab tussen je tanden. Dan kauw je erop en zo transformeert de tab in een schuimpasta, waarmee je je tanden kan poetsen zoals je gewend bent.

Volgens HappySoaps geven de tabs een schoon gebit, voorkomen tandplak en geven een heerlijk frisse adem.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijsten en ik licht ze allemaal toe. De formule is vrij van palmolie en is vegan.

happysoaps tandpasta tabs ingredienten review

Ingrediënten in beide producten: 

 1. Calcium Carbonate verwijdert tandplak zonder de tanden te beschadigen. 
 2. Xylitol is een natuurlijke zoetstof. Een van de bacteriën die voor gaatjes zorgen neemt die natuurlijke zuurstof op, terwijl ze het niet kunnen omzetten in zuren die het gebit aantasten.
 3. Sodium Methyl Cocoyl Taurate is een oppervlakte actieve stof dat werkt als schuimmiddel en reiniger voor je tanden.
 4. Pepermint Flavour geeft je mond een fris gevoel. 
 5. Sodium Bicarbonate reinigt je tanden, beschermt ze, geeft ze een glans en is een geurverdrijver. 
 6. Xanthan Gum is een natuurlijk bindmiddel en stabilisator.
 7. Citric Acid, oftewel citroenzuur, zorgt voor een frisse smaak en geur. Aangezien het een zuur is (en zuur je tandglazuur kan aantasten) is het belangrijk dat het niet in hoge doseringen in een tandpasta zit. Het zit gelukkig pas op de zevende plek.
 8. Stearic Acid draagt bij aan de stabiliteit van het product en is een reiniger.

happysoaps tandpasta tabs plasticvrij natuurlijk review

Vervolg ingrediënten de fluoride variant:

 1. Bamboo Extract. Hier kan ik helaas niets over vinden.
 2. Sodium Fluoride, oftewel fluoride, wordt gebruikt om tandbederf te voorkomen. Het maakt het glazuur van de tanden steviger en beschermt ze tegen zuur. Zo kunnen bacteriën de tanden en kiezen minder snel aantasten.
 3. Stevia Rebaudiana Extract versterkt het tandglazuur, het tandvlees en biedt bescherming tegen cariës. 
 4. CI42090 is een blauwe kleurstof.

Vervolg ingrediënten in de fluoridevrije variant: 

 1. Bambusa Vulgaris Extract. Dit is volgens mij vergelijkbaar met het Bamboo Extract van de fluoride variant, maar ook hier kan ik helaas niets over terugvinden. 
 2. Stevia Rebaudiana Extract versterkt het tandglazuur, het tandvlees en biedt bescherming tegen cariës. 

Review HappySoaps Tandpasta Tabs

Ik had geen idee wat ik moest verwachten met de tabs. Het is zo anders dan dat ik al die jaren gebruikt heb. Toch heb ik ze gelukkig niet gelijk afgeschreven, want verrassend genoeg geven ze wel een frisse adem en een schoon gevoel. In het begin is het even wennen om op zo’n tabletje te kauwen; zeker omdat ik al niet eens op een pepermuntje kauw. 😅 Het is dan belangrijk om je tandenborstel al goed nat te maken en ervoor te zorgen dat je mond niet te droog is. Zo kauw je ze heel snel tot een pasta en begint het pas echt goed te schuimen als je je vochtige tandenborstel over je tanden haalt. Vanaf dat moment voelt zo’n tabletje hetzelfde als een reguliere tandpasta. Dit is dus een goed alternatief, zeker als je op deze manier heel makkelijk je steentje bij kan dragen voor het milieu. Mijn persoonlijke favoriet is de fluoride variant.

happysoaps tandpasta tabs review-2

De HappySoaps Tandpasta Tabs zijn verkrijgbaar op happysoaps.com en bij de DA drogist voor € 5,99 | 62 tabs. Het is cruelty free. Wist je dat de Tandpasta Tabs gemaakt worden in Nederland?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 21 februari 2022 - 10:55

Ik heb zelf ook wel eens van dit soort tabs gebruikt, wel van een ander merk, volgens mij Lush! Ik vond die op zich wel ook fijn, maar ja…tandpasta is wel makkelijker haha;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 21 februari 2022 - 20:02

Wat apart! Ik had er al wel eens over gelezen maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Zelf zou ik ook die met Fluoride kiezen, mijn gebit heeft dat écht wel nodig 😉

Reply

Plaats een reactie