hannah Vanispot review | tegen pigmentvlekken

door Daphne - verdraaid mooi
hannah Vanispot review tegen pigmentvlekken

Waar ik normaal gezien gewend was dat vlekjes van puistjes en oneffenheden verdwenen, blijven ze nu ineens meer zitten en transformeren ze naar pigmentvlekken. Hallo aging… Ook op de buitenrand van de oogcontouren zitten pigmentvlekjes die toch aardig donker zijn. Tijd om ze resoluut en definitief aan te pakken! Daarom volgde ik een twee- tot vierweekse huidkuur met drie producten van hannah. Ben je benieuwd of het écht werkt? Scroll dan snel verder voor de hannah Vanispot review die ik testte ik combinatie met de eerder gereviewde Equalizer.

Let op: enkel na een gedegen advies van een huidcoach kun je de Vanispot kuur gebruiken. Daarbij is de Vanispot enkel bedoeld om lokale pigmentvlekken aan te stippen. Dus het is niet geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld melasma. Als je dat wilt behandelen, dan kun je de hannah Equalizer inzetten.

hannah Vanispot | Spot On & Spot Off

Plaatselijke pigment ophoping (hyperpigmentatie) kan ontstaan door hormonale schommelingen, intense peeling en andere soorten huidbeschadigingen, zoals onzuiverheden. hannah Vanispot kan pigmentvlekken intens verminderen. Je gebruikt het tijdens een kuur dat twee fasen heeft.

hannah Vanispot review spot on spot off tegen pigmentvlekken

Tijdens de eerste fase gebruik je de Spot On. Die stimuleert de celvernieuwing, zodat het overmatige pigment naar de oppervlakte van de huid wordt gehaald. Het is verrijkt met een combinatie van zes verschillende zuren: azelaïne-, amandel-, glycol-, feruline-, kojine- en tranexaminezuur. Tijdens deze fase zal het pigment als het ware ‘omhoog’ komen en donkerder van kleur worden.

Tijdens de tweede fase gebruik je de Spot Off. Dan ligt de focus op het afstoten van het overmatige pigment en wordt de huid verhelderd. Het is verrijkt met hoog geconcentreerde werkstoffen die de hyperpigmentatie effectief bestrijden, namelijk: niacinamide, vitamine C, zoethoutwortelextract, amandelzuur en tranexaminezuur.

Zo gebruik je de Vanispot

Ik vermeld het ter verduidelijking nog een keer: je kunt deze kuur alleen gebruiken na gedegen advies van de huidcoach. Tijdens zowel de eerste als tweede fase breng je daarna (als het is ingewerkt!)  een voedende crème aan. hannah geeft als voorkeur de Equalizer en de Fade Treatment aan om het resultaat te versterken. Let daarbij ook nog eens extra op dat je overdag een SPF gebruikt. hannah adviseert de Sun Perfection crème.

hannah Vanispot review spot on off textuur tegen pigmentvlekken

Afhankelijk van de huidconditie en het huidtype wordt de pigmentvlek in de eerste fase gedurende 1 tot 2 weken één tot tweemaal daags op een goed gereinigde huid met de Spot On aangestipt.

In de tweede fase wordt de pigmentvlek één tot tweemaal daags op een goed gereinigde huid met de Spot Off aangestipt gedurende maximaal twee weken.

Afhankelijk van hoe snel het overmatig pigment wordt afgestoten, kan het gebruik van de Spot Off verlengd worden of zelfs het gehele proces opnieuw gestart (herhaald) worden. Alleen in overleg met de huidcoach! 

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijsten van beide producten en ik licht ze allemaal toe. 

hannah Vanispot review spot on spot off ingredienten tegen pigmentvlekken

Ingrediënten hannah Spot On

De emulsie heeft zeven belangrijke werkstoffen die ik eerst uitgebreid voor je zal uitleggen voor ik de complete lijst uitpluis. 

Amandelzuur werkt uitstekend bij reeds gevormde hyperpigmentatie en zorgt voor een regeneratie van de huideigen collageen- en elastinevezels; voor een egalere huid. Dankzij de grotere moleculen dringt het minder diep door in de huid en zorgt het zo voor een meer gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid. Het versnelt dan ook de cel turn-over en verwijdert de dode huidcellen door het oplossen van de verbindingsbrugjes tussen de cellen.

Glycolzuur vermindert hyperpigmentatie, verfijnt poriën en bevordert de celactiviteit, collageenaanmaak en celdeling. Ook heeft dit het vermogen om de pH-waarde van de huid te herstellen en de hoornlaag te verdunnen.

Azelaïnezuur helpt de teint te egaliseren bij hardnekkige pigmentatie door het in de bovenste huidlagen te onderbreken. Het verweekt de hoornlaag en zorgt ervoor dat de huid minder melanine aanmaakt. Dit zuur heeft dan ook comedolytische, antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen.

Tranexaminezuur heeft een krachtige ontstekingsremmende werking en remt de synthese van tyrosine. Tegelijkertijd blokkeert het de pigmentovermacht van melanocyten naar keratinocyten en de epidermis. Ook heeft het een kalmerende werking en helpt het de huidbarrière te herstellen.

GWhite VCE is een derivaat van vitamine C dat zeer stabiele chemische eigenschappen heeft, doordat het bestand is tegen licht, warmte en oxidatie. Deze sterke antioxidant remt de activiteit van tyrosinase (enzym dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van melanine) en voorkomt de synthese van melanine. Ook verbetert het de teint van de huid, bevordert het de synthese van collageen en verbetert het de elasticiteit van de huid.

Kojinezuur staat erom bekend dat het de synthese van tyrosine remt, waardoor de melanineproductie vermindert en zelfs geblokkeerd kan worden. Het heeft een verhelderende werking op hyperpigmentatie met een oplichtend effect. Daarbij heeft het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen en zorgt het voor een gelijkmatige teint.

Ferulinezuur is een krachtig antioxidant dat ervoor zorgt dat vrije radicalen worden aangepakt, zodat ze de huid niet verder kunnen aantasten. Zo wordt de natuurlijke weerstand van de huid tegen die externe invloeden verbeterd en wordt de natuurlijke huidbarrière versterkt. Het vormt als het ware een beschermlaag op de huid die de werking van schadelijke invloeden van buitenaf kan weren. 

hannah Vanispot review spot on textuur tegen pigmentvlekken

 1. Propylene Glycol is een textuurversterker dat vochtverlies tegengaat. 
 2. Mandelic Acid, oftewel amandelzuur. 
 3. Glycolic Acid, oftewel glycolzuur. 
 4. Aqua
 5. Azelaic Acic, oftewel azelaïnezuur. 
 6. Tranexamic Acid, oftewel tranexaminezuur. 
 7. 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, oftewel GWhite VCE. 
 8. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer is een textuurverbeteraar, emulgator en filmvormend middel.
 9. Kojic Acid, oftewel kojinezuur. 
 10. Ferulic Acid, oftewel ferulinezuur. 
 11. 4-Butylresorcinol wordt gebruikt om hyperpigmentatie van de epidermis te behandelen. 
 12. CI 75810 is een kleurstof.

Ingrediënten hannah Spot Off

De emulsie heeft ook zeven belangrijke werkstoffen die ik eerst uitgebreid voor je zal uitleggen voor ik de complete lijst uitpluis. Staat de uitleg er niet bij, dan heb ik het al uitgelegd bij de Spot On.

GWhite VCE heeft dezelfde werking als in de Spot On. 

Vitamine E is een krachtig antioxidant dat stimulerend werkt op de doorbloeding en bijdraagt aan de huidregeneratie. Het verbetert de celademhaling en bevordert het huidherstel intensief. Ook versterkt het de werking van andere werkstoffen, zoals de vitamine C.

Amandelzuur (nr. 19 | INCI: Mandelic Acid) heeft dezelfde werking als in de Spot On.

Niacinamide, oftewel vitamine B3, werkt ondersteunend bij de behandeling van pigmentregulatie en stimuleert de celvernieuwing. Het stimuleert de aanmaak van huideigen ceramiden en vrije vetzuren. Zo wordt de huidbarrière versterkt en het transepidermaal vochtverlies verminderd. Het heeft een licht peelende werking, waardoor de kans op schilfers vermindert. Daarnaast maakt het de huid gladder en fijne lijntjes worden minder zichtbaar.

Tranexaminezuur heeft dezelfde werking als in de Spot On.

Lactobionzuur werkt als een effectieve, milde exfoliant en krachtige antioxidant. Het zorgt voor een goede vochtbalans van de huid.

Zoethoutextract pakt huidverkleuringen zowel van binnenuit aan als van buitenaf. Zo heeft het zowel een probleemoplossende als preventieve werking bij hyperpigmentatie. 

hannah Vanispot review spot off textuur tegen pigmentvlekken

 1. Aqua
 2. 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, oftewel GWhite VCE.
 3. Glycerin werkt hydraterend, verzachtend, huidvernieuwend en verzorgend. Ook helpt het vochtverlies tegen te gaan.
 4. Dicaprylyl Ether is een textuurverbeteraar dat de huid verzacht en het gladmaakt. 
 5. Pentylene Glycol hydrateert en bevordert de stabiliteit van de emulsie.
 6. Magnesium Aluminum Silicate is een stabilisator dat goed door de huid wordt verdragen. 
 7. Cetearyl Alcohol is een vette alcohol dat de huid hydrateert en verzorgt.
 8. Lecithin is een emulgator dat verzachtend werkt en enorm waterbindend en dus hydraterend is.
 9. Glyceryl Caprylate herstelt de vetbalans van de huid en werkt vochtregulerend en vochtbindend. Daarnaast is het een emulgator en stabilisator. 
 10. Distarch Phosphate werkt hydraterend, absorbeert talg en creëert een mat effect. 
 11. Glyceryl Stearate is een emulgator en stabilisator die de huid zacht en soepel maakt.
 12. Jojoba Esters is rijk aan antioxidanten, gezonde vetzuren en bevat veel vitamine E dat ontstekingsremmend werkt.
 13. Tocopheryl Acetate, oftewel vitamine E. 
 14. Xanthan Gum is een natuurlijke gelvormer, bindmiddel en stabilisator. 
 15. Tocopherol is ook een vorm van vitamine E. 
 16. Ascorbyl Palmitate is ook een vorm van vitamine A. 
 17. Helianthus Annuus Seed Cera, oftewel zonnebloemwas, heeft een antioxidatieve en ontstekingsremmende werking die beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Ook ondersteunt het de hydrolipidenlaag van de huid.
 18. Sodium Stearoyl Glutamate is een emulgator en werkt huidverzachtend.
 19. Mandelic Acid, oftewel amandelzuur. 
 20. Niacinamide
 21. Tranexamic Acid, oftewel tranexaminezuur. 
 22. Helianthus Annuus Seed Oil, oftewel zonnebloemolie, is rijk aan vitamine E en is een krachtig antioxidant dat de barrièrefunctie versterkt. Ook beschermt het de huid tegen vochtverlies.
 23. Tetrasodium Glutamate Diacetate is een conserveermiddel. 
 24. Caprylhydroxamic Acid is een natuurlijk antimicrobieel conserveringsmiddel en een alternatief voor parabenen.
 25. Lactobionic Acid, oftewel lactobionzuur. 
 26. Glycyrrhiza Glabra Root Extract, oftewel zoethoutextract. 
 27. Pyrus Communis Fruit Extract, oftewel peer fruit extract, houdt vocht vast, verzacht en beschermt. Ook neutraliseert het vrije radicalen en verzacht het rimpels.
 28. 1,2-Hexanediol is een synthetisch conserveermiddel dat ook vochtinbrengend werkt.
 29. Carnosine vermindert de tekenen van vroegtijdige huidveroudering en maakt de huid dan ook gladder, steviger, zachter en compacter en zorgt ervoor dat er minder rimpels verschijnen. 
 30. Nonapeptide-1 is een peptide dat zeer geschikt is voor het verminderen van bestaande pigmentvlekken en voorkomen van de vorming van nieuwe pigmentvlekken.
 31. Polyglycerin-3 werkt hydraterend en vochtinbrengend. Dankzij haar grotere moleculaire structuur ten vergelijking met de reguliere Glycerine dringt het langzamer in de huid en geeft het milder en langduriger vocht.
 32. Ethylhexylglycerin werkt hydraterend en heeft huidverzorgende eigenschappen.
 33. Potassium Sorbate is een conserveermiddel. 
 34. Sodium Benzoate is een conserveermiddel. 

Combineer met hannah Equalizer

hannah Vanispot review equalizer

hannah raadt aan om de Vanispot te gebruiken in combinatie met de huidverbeterende hannah Equalizer. Zij zien die combinatie als de drie musketiers voor een vlekkeloze huid binnen handbereik. Waar de Vanispot zich specifiek richt op de lokale pigmentatie, kun je de Equalizer veilig op de gehele huid aanbrengen. Het verzacht bestaande pigmentvlekken en voorkomt nieuwe pigmentvorming. Zo egaliseert de huid steeds  meer en wordt de huid verhelderd. Daarnaast vermindert het rimpels en fijne lijntjes, verbetert het de natuurlijke weerstand van de huid en heeft het een hydraterende werking.

Let op dat je de Vanispot niet gebruikt op de oogcontouren. Daar kun je de Equalizer wel voorzichtig aanbrengen, maar let op dat je huid daar wel gevoeliger is. Stop met aanbrengen als het te gevoelig is.

Wil je meer info, ben je benieuwd naar de ingrediëntenlijst en wil je mijn mening horen? Lees dan de complete hannah Equalizer review.

hannah Vanispot review equalizer tegen pigmentvlekken textuur

Review hannah Vanispot

Ik heb zowel de Spot On als Spot Off twee weken achter elkaar éénmaal daags in de avond gebruikt. In totaal duurde de kuur bij mij dus vier weken. De Equalizer bracht ik in de ochtend en avond aan. Ik richtte mij op de pigmentvlekken buiten de oogcontouren (niet OP de contouren!) van beide ogen en twee kleinere pigmentvlekjes op mijn kin. Beide texturen werken erg fijn, waarbij de Spot On een wat meer geltextuur heeft en de Spot Off een volle crème textuur. Hierdoor kun je het gemakkelijk heel gericht aanbrengen.

De eerste dagen werden de aangestipte plekjes iets warm en prikte het een beetje. Verder zag ik eerst niet zoveel gebeuren. Althans… Dat dacht ik. Tot ik na een week voor het eerst foundation aanbracht en toen echt de aangestipte punten naar voren kwamen. Het pigment was wel degelijk donkerder geworden. Daarbij kwamen de losse, kleine velletjes van de gestimuleerde celvernieuwing naar voren, waardoor het net lijkt alsof je van die droogteplekjes hebt. 

Na twee weken was het zichtbaar tijd voor de Spot Off. Ook daar zag ik niet direct iets gebeuren, maar trust the process en wees vooral niet te ongeduldig. 😉 Na ruim een week zag ik per dag de pigmentvlekken buiten de oogcontouren bijna wegsmelten. Wat fijn! De vlekjes op de kin hadden nog net wat langer nodig, maar ook die zijn inmiddels enorm verhelderd. 

Na tal van producten getest te hebben die zichtbare verheldering van pigmentvlekken beloven, had ik niet verwacht dat er echt een product (of eigenlijk producten 😉) bestaat die zó je gericht afhelpt van die storende pigmentvlekken. Ik ben me er heel erg van bewust dat het geen low budget product is. Alleen als ik kijk hoeveel crèmes ik al een kans gegeven heb voor de Vanispot, had ik denk ik al makkelijk twee kuren kunnen kopen van dat geld. Ik ben vooral enorm blij dat die pigmentvlekken buiten de oogcontouren weggevaagd zijn. Ik heb van mezelf al hele donkere kringen (hallo chronische pijn) en pigmentvlekken leken die kringen nog wat groter te maken. Niet meer dus dankzij dit duo! Onwijs fijn!

De hannah Vanispot shop je voor € 85,00 | 2x 8 ml. Het is op advies verkrijgbaar bij de erkende huidcoaches en via hannah Skin Improvement Research Company in Voorthuizen. Wil je weten waar de dichtstbijzijnde salon zit, kijk dan op de website van hannah. Lees ook de andere hannah reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie