Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo review

door Daphne - verdraaid mooi
Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo review

Dankzij droogshampoo hebben we denk ik allemaal al wel eens die nodige haarwasdag nog nét even een dagje of wat verlengd. Alleen waar ik mij aan stoor is de troep die normale droogshampoo’s met aerosol (drijfgas) achterlaten in je badkamer. Er ligt altijd wel een witte nevel over de wasbak. Irritant! Daarbij is het inademen ervan helemaal niet gezond! Hairlust heeft daarom net een droogshampoo gelanceerd zonder aerosol en andere schadelijke stoffen. Ben je benieuwd wat ik ervan vind (en wat je vooral niet moet doen…🙈)? Scroll dan snel verder voor de Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo review.

De Hairlust droogshampoo poeder absorbeert net als een reguliere droogshampoo overtollige olie van de hoofdhuid en de haarwortels, zodat je haar een schone, frisse en matte uitstraling krijgt. Alleen deze variant bevat dus geen schadelijke stoffen en aerosol, maar zuiverend tapioca zetmeel en kaolien klei om overtollig talg van de hoofdhuid en de haarwortels te absorberen zonder je haar uit te drogen. Daarnaast is het verrijkt met ingrediënten die de hoofdhuid kalmeren en het haar beschermen tegen breuk.

Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo textuur droogshampoo poeder aerosol review

De droogshampoo is geschikt voor alle haartypes en -kleuren. Hij is dankzij zijn lichte, compacte fles ideaal om gewoon mee te nemen in je handbagage deze zomer.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De lijst bestaat voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en de hoofdingrediënten vind je hieronder dikgedrukt. De formule is vrij van aerosol, parfum, sulfaten, siliconen, parabenen en minerale oliën. Verder is het vegan en gemaakt met gerecycled verpakkingsmateriaal.

Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo ingredienten review

  1. Distarch Phosphate werkt hydraterend, absorbeert talg een creëert een mat effect. 
  2. Tapioca Starch, oftewel tapioca zetmeel, is een natuurlijk, glutenvrij poeder dat zacht en wit is. Het absorbeert overtollige olie van het haar en de hoofdhuid, waardoor het er verfrist uitziet.
  3. Kaolin is een 100% natuurlijke, zachte witte klei die overtollig talg, olie en vuil van je hoofdhuid en haar helpt absorberen, waardoor het er schoon en mat uitziet. Het is een mild ingrediënt, waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid.
  4. Magnesium Carbonate Hydroxide, oftewel magnesium, herstelt de natuurlijke pH-waarde. Daarnaast werkt het werkt het als antioklontermiddel en absorbeert vet. 
  5. Avena Sativa Kernel Extract*, oftewel biologische haverpit extract, herstel, vernieuwt en beschermt de lipidenbarrière van het haar en de huid, helpt irritatie en roodheid te verminderen en vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen.
  6. Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, oftewel biologische aloë vera, zit boordevol antioxidanten, enzymen, mineralen, aminozuren, voedingsstoffen en vitaminen. Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten is aloë vera in staat het haar te beschermen tegen schadelijke milieu-invloeden, zoals UV-stralen en luchtverontreiniging. 
  7. Alcohol
  8. Aqua

*Biologisch ingrediënt

Zo gebruik je het 

Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo gebruiksaanwijzing review

Je gebruikt de droogshampoo door de dop te draaien en zo te openen. Knijp dan zachtjes in de fles om het poeder over de wortels te verdelen. Masseer het dan in met je vingers en borstel indien nodig je haar nog om he poeder gelijkmatiger te verdelen. Let op dat echt zachtjes knijpen al voldoende is om het product uit de fles te halen.

Review Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo

Ik ben wel al bekend met de volumepoeders die je los op je haar aanbrengt, maar een droogshampoo met losse poeder is nieuw voor mij! Het grote voordeel van zo’n verpakking zonder aerosol is dat het echt op de zone komt waar jij dat wilt in plaats van dat het door heel je badkamer nevelt. Zo verbruik je ook veel minder. Behalve dan als je te hard in het flesje knijpt zoals ik. Dan komt het ook op je shirt, broek en sokken… Als er staat ‘zachtjes’ dan staat dat er niet voor niks… Note to self… 😅 De foto zegt genoeg denk ik toch? 😉

Hairlust Dry Shampoo textuur droogshampoo poeder aerosol review

Als je de gebruiksaanwijzing wél eerst leest, daarna ook volgt en je een beetje feeling gekregen hebt hoe het werkt, dan is het echt wel een fijne manier van droogshampoo aanbrengen. Je nevelt het als het ware op de plekken waar jij droogshampoo wilt hebben, masseert het in het haar en borstel het dan uit. Juist door het borstelen merk ik hoe weinig product ik gebruik ten opzichte van reguliere droogshampoo’s, omdat de borstel niet compleet wit uitgeslagen is na het borstelen. Natuurlijk nog wel wat, maar dat is totaal niet meer met elkaar te vergelijken. Verder is de poeder wit van kleur, maar dat vervaagt gelukkig tijdens het inmasseren. Ik merk dat als ik de poeder echt even de kans geef om goed in te trekken en zijn werk te kunnen laten doen, je er nog langer plezier van hebt. Nadien zijn de vette plekken verdoezeld en kun jij nog een dagje rekken met je haarwasdag. Kortom: het is ect een fijne manier van het gebruik van droogshampoo.

Je shopt de Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo op hairlust.nl voor € 25,95 | 40 g. Lees ook de review over de Hairlust Moisture Hero lijn.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 21 juli 2023 - 13:18

Je maakt me nieuwsgierig. Om heel eerlijk te zijn heb ik tot nog toe niet echt goede ervaring met droogshampoos. De varianten die ik probeer maken mijn haar stug, maar tegelijkertijd blijft het dan ook vet, en dat wil ik natuurlijk juist niet. Een poedertje zoals dit heb ik nog niet gebruikt, misschien werkt dat voor mij wel.

Reply

Plaats een reactie