GOKOS make-up review

door Daphne - verdraaid mooi
gokos review make-up numbers

We gaan het zomerseizoen tegemoet vol uitjes, vakantieplannen en festivals. Even snel onderweg een touch-up doen van je make-up moet dan wel gemakkelijk en laagdrempelig zijn. Het ‘beauty to go’ make-up merk GOKOS is daar speciaal op gericht en heeft dan ook alleen maar make-up in penvorm. Ideaal om mee te nemen dus én je hebt geen andere tools nodig; behalve een spiegeltje dan. 😉 Ik ontving vier producten die ik (weliswaar thuis😉) voor je getest heb. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de GOKOS review met een eyecolor, lipcolor lipdesigner suprème en waterproof mascara.

gokos make-up review vilten etui

GOKOS werkt aan de hand van cijfers die ieder een stap in je make-up routine voorstellen. Zo kun je de producten gemakkelijk onderweg op de juiste manier aanbrengen, zonder na te denken. Daarnaast is alles in potlood vorm, waardoor je het goed kunt afsluiten en gemakkelijk mee kunt nemen in je tas voor onderweg. Dankzij de GOKOS vilten etui kun je de make-up snel opbergen, even oprollen en zo meenemen op reis. Zonder dat het veel extra weegt. Die shop je voor € 6,95.

GOKOS EyeColor nr. 2 | € 13,95

gokos eyecolor review nr 2 rose caramel

Dit is een oogschaduwpotlood met een sponzen uiteinde die bij iedere applicatie de juiste gedoseerde hoeveelheid opneemt en aanbrengt op de oogleden. Het is een romige, poederachtige textuur die geen fall-out geeft en volgens GOKOS niet in de plooi loopt. Dip het opnieuw in de cartridge (waar de oogschaduw dus in zit) voor wat extra intensiteit en blendt het gewoon met het sponsje uit. Dit is tot zo’n 150 toepassingen per cartridge en is dan hervulbaar.

gokos eyecolor review nr 2 rose caramel swatch

De EyeColor is in verschillende kleuren verkrijgbaar en ik laat je tint Rose Caramel zien. Dat is een rosébruine en vrij koele tint met een lichte natuurlijke shimmer. De formule is vrij van parfum en vegan.

Review GOKOS EyeColor nr. 2

Ik heb zelf een haat-liefde verhouding met de formule. Enerzijds werkt het echt perfect doordat het voldoende pigment afgeeft op het ooglid, gemakkelijk blendt en geen fall-out geeft. Anderzijds werkt het helaas niet helemaal lekker met de liters concealer die ik altijd eerst aanbreng onder mijn oogschaduw. Ondanks dat ik het afpoeder, gaat de oogschaduw gedurende de dag toch in de lijntjes van mijn ogen zitten. Zonder product eronder, werkt het wél goed. Het ligt dus echt aan de donkere kringen die ik eerst weg wil werken voor ik oogmake-up aanbreng.

GOKOS mascara waterproof nr. 5 | € 13,95

gokos mascara waterproof review nr 5

Dit is een diepzwarte, longlasting en waterproof mascara die de hele dag blijft zitten. Dankzij het innovatieve, flexibele borsteltje wordt iedere wimper afzonderlijk omhuld. De formule is vrij van aluminium en PEG en verrijkt met voedende bijenwas en ricinusolie.

Review GOKOS mascara waterproof nr. 5

gokos mascara waterproof review nr 5 brush borstel

Deze mascara vind ik echt fantastisch! Hij separeert de wimpers mooi, verlengt ze, behoudt de krul in de wimper en maakt de haartjes niet keihard. Ondanks dat het een waterproof variant is. Daarbij blijft de mascara echt als een huis zitten (en korrelt niet!) tot je het zelf wilt verwijderen. Let op dat je een goede make-up remover gebruikt die waterproof make-up gemakkelijk verwijdert zonder de wimpers te beschadigen. Ik raad je een balm of olie aan.

GOKOS lipcolor nr. 6 | € 13,95

gokos lipcolor review nr 6 emotional

Dit is een lipstick met een slank design, waardoor je het erg nauwkeurig aan kunt brengen. Ook als je hele kleine, smalle lippen hebt. De textuur is zijdezacht en romig en heeft een glanzende finish. Dankzij de verzorgende bijenwas krijg je geen droge lippen en voelt het comfortabel aan. De formule is vrij van microplastics.

gokos lipcolor review nr 6 emotional swatch

De lipcolor is in diverse tinten verkrijgbaar en ik laat je hier tint Emotional zien. Dat is een warme, paarse tint.

Review GOKOS lipcolor nr. 6

Op onderstaande foto zie je gelijk hoe onwijs mooi mijn wimpers gesepareerd zijn dankzij de mascara.

gokos lipcolor review nr 6 emotional swatch look effect

Dit is, samen met de mascara, mijn favoriete product van GOKOS. De formule is onwijs comfortabel en zijdezacht! Dankzij de romige textuur zul je het wel wat vaker bij moeten werken, maar daar leent de formule zich ook voor. Ook vind ik het leuk dat ik juist een kleur ontvangen heb waar ik zelf niet zo snel voor zou kiezen. Dat geeft me inspiratie en zorgt voor een leuke afwisseling. Zeker tijdens koude dagen is het echt een prachtige kleur.

GOKOS LipDesigner nr. 6 en 7 | € 21,95

gokos lipdesigner review nr 6 en 7 supreme

Dit is een duo lipproduct met zowel een lippotlood als lipcolor die perfect op elkaar afgestemd zijn. Zo ben je dus nooit tijd kwijt met het juist matchen van een potlood bij je lipstick. De formule is zijdezacht, heeft een lichte textuur en voorkomt droge lippen dankzij de toegevoegde verzorgende bijenwas. Het is vrij van microplastics.

gokos lipdesigner review nr 6 en 7 supreme swatch

De LipDesigner is verkrijgbaar in diverse tinten en op de afbeelding hieronder laat ik je de swatch zien van de kleur Supreme. Dat is een felrode, warme tint. Breng eerst de lipkleur aan met de stick en matteer ze dan met de zachte spons. Door je lippen te matteren met de spons, wordt de lipkleur geïntensiveerd en blijft het langer zitten.

Review GOKOS LipDesigner nr. 6 en 7

gokos lipdesigner review nr 6 en 7 supreme swatch look result mascara effect

Dit potlood gebruikte ik eerst in de verkeerde volgorde en dat is niet zo gek. Ondanks dat er dus het cijfer 6 bij de lipcolor staat en het cijfer 7 bij de lipliner, moet je dus eerst de lipliner aanbrengen en dan pas de color. Het ging bij het eerste gebruik ook al compleet tegen mijn natuur in om eerst mijn lippen op te vullen en dan pas een lipliner te gebruiken. Toch blijft het product in beide volgordes goed op de lippen zitten. Heel goed zelfs. De lipliner heeft een romige textuur dat ervoor zorgt dat je gemakkelijk een strakke lijn kunt zetten met een goede kleurafgifte. In combinatie met de lipcolor blijft het draagcomfort prettig, maar verleng je de houdbaarheid. Na een maaltijd zul je het wel wat bij moeten werken, maar een drankje kan het prima aan.

gokos make-up review

Je shopt GOKOS op bransus.eu, bij geselecteerde DA Drogisterijen en op bol.com.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie