Glow Botanica thermisch kussen review

door Daphne - verdraaid mooi
Glow Botanica thermisch kussen review

Aan mijn continue chronische pijn kan ik niet veel doen, maar warmte verlicht wel tijdelijk. Daarom probeer ik mijn spieren goed warm te houden met lagen kleding, draag ik regelmatig een warmtepleister en vind ik het heerlijk om voor de terrasverwarmer te zitten. Alleen zijn vooral die laatste twee niet voordelig; integendeel. Dus toen dit kussen op mijn pad kwam, werd ik direct nieuwsgierig. Ik testte het en leg je uit waar je het allemaal voor kunt gebruiken. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Glow Botanica thermisch kussen review.

Glow Botanica thermisch kussen pillow review

Dit kussen is ideaal voor het verlichten van spierpijn en spanning. Zo bevordert het de bloedsomloop om krampen en pijn te verlichten. Het is zo ontworpen dat je het op elk deel van je lichaam kunt gebruiken. Het vormt zich namelijk gemakkelijk naar elk deel van je lichaam; of het nu je buik, rug, nek of zelfs gezicht is. Dat gaat qua formaat ook goed, want het kussen is 15×6 inch groot en weegt zo’n 650 gram. De vulling van het kussen is een combinatie van lavendel en lijnzaad fytonutriënten. Lavendel heeft een kalmerend effect en geeft dan ook een gevoel van rust.

Je kunt het kussen zowel verwarmen als invriezen. De warme therapie is erg geschikt voor krampen en stressverlichting. De koude therapie verlaagt de lichaamstemperatuur om zo ontstekingen te verlichten en opvliegers te verkoelen.

Zo gebruik je het

Glow Botanica thermisch kussen gebruiksaanwijzing zo gebruik je het review

Als je het kussen wilt verwarmen, plaats het kussen dan circa 90 seconden in de magnetron op 700-800 watt. Als het de gewenste temperatuur nog niet behaald is, verwarm het dan nogmaals in stappen van 10 seconden per keer. Als je het wilt gebruiken als verkoeling, dan plaats je het kussen in een hersluitbare plastic zak met ritssluiting om vochtophoping te minimaliseren. Stop de zak dan een paar uur in de vriezer en daarna kun je het gebruiken.

Het kussen blijft daarna circa 20 minuten warm of 15 tot 20 minuten koud. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Review Glow Botanica thermisch kussen

Jaren geleden heb ik al eens een kersenpitkussen geprobeerd, waarbij de werking hetzelfde is als deze variant. Alleen belandde die heel snel in de prullenbak door de intense en vooral onprettige geur.

Glow Botanica thermisch kussen warmte compress koud review

Natuurlijk is zo’n kussen duurder in aanschaf dan zo’n warmtepleister of 5 minuten stroom van de terrasverwarmer, maar het verdient zich op termijn natuurlijk wel terug. Ik zal warmtepleisters zeker nog blijven gebruiken, maar het grote voordeel aan dit kussen vind ik dat je het ook gewoon ‘even’ kan gebruiken. Dan is voor mij de stap kleiner om het te pakken. Zo’n warmtepleister blijft zo’n 12 uur zitten en haal je er dan ook niet zo snel af mocht het even onhandig zijn. Daar is het net even te duur voor. 

Naast dat het voor mijn chronische pijn enorm fijn is, vind ik het ook een fijn product bij menstruatiepijn en zelfs bij koude voeten om ze net even op te warmen. Je hoort het al… Ik gebruik hem echt overal. 😉

Glow Botanica thermisch kussen warmtekussen verwarmd kussen review

opbergtasje

Je shopt het Glow Botanica thermisch kussen voor € 49,50 op glowbotanica.nl.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie