Gallinée skincare review | huid & haar

door Daphne - verdraaid mooi
gallinee skincare review

Vandaag laat ik je drie items zien van Gallinée, die door een biotische complex de goede bacteriën van je huid voedt en ondersteunt. Zo krijg je een heldere, zachte en gezonde huid. Ik vertel je er alles over in deze Gallinée skincare review waarin ik ook de volgende items test: de Face Mask & Scrub, de Hand Cream en de Scalp and Hair Serum.

Probiotica, prebiotica en melkzuurcomplex

Door middel van een probiotisch, prebiotisch en melkzuurcomplex zorgen de producten van Gallinée voor het beschermende ecosysteem van de huid. Dit drievoudige biotische complex helpt dus de goede bacteriën van de huid te voeden en te ondersteunen, dat je huid helder, zacht en gezond maakt.

De probiotica in de skincare zijn gedeactiveerde bacteriën uit de Lactobacillus-familie, dat een groot deel is van de melkzuurbacteriegroep. Die probiotica zijn heel zacht voor de huid en helpen het microtoom en de beschermende barrière van de huid te ondersteunen.

De prebiotica is een mix van ultralichte vezels en suikers die de goede bacteriën van de huid voeden en de huidbarrière helpen te ondersteunen. Dit doen ze met een antibacteriële werking tegen slechte bacteriën.

De melkzuur is de zachtste AHA (alphahydroxyzuur) dat de huid helpt op het optimale pH-niveau te blijven en heeft hydraterende en verzachtende eigenschappen. Gallinée gebruikt een vorm met een langzame afgifte dat daarom ook geschikt is voor de gevoelige huid.

gallinee skincare review-1

Alle producten zijn vrij van ingrediënten die schadelijk zijn voor de natuurlijke pH-niveaus van de huid, zoals SLS, minerale oliën, zeep, kleurstoffen, microbeads, phenoxyethanol, methylisothiazlinone, siliconen en parabenen. Alle producten zijn geschikt bij alle huid- en haartypen.

Gallinée Face Mask & Scrub review

Dit gecombineerde gezichtsmasker en milde scrub dat de huid egaliseert, matteert en zuivert. Door de huid subtiel te exfoliëren en de microcirculatie te stimuleren, krijgt de huid na gebruik een onmiddellijke boost en is het mooi helder, egaal, zacht en schoon.

gallinee face mask scrub review

Op de afbeelding hieronder vind je alle ingrediënten, die voor 97% natuurlijk zijn. Behalve prebiotica en melkzuur bestaat dit product uit nog wat belangrijke ingrediënten die ik wil toelichten, zoals fysiologische pH. Dit zorgt voor een optimale pH-waarde van de huid en het microbioom (oftewel het beschermende ecosysteem van de huid). De zeemineralen werken revitaliserend voor de vermoeide en gestreste huid. Vitamine E is een krachtig antioxidant dat hydraterende, beschermende en kalmerende eigenschappen heeft. Kaolin is een witte klei met zuiverende en absorberende eigenschappen.

gallinee face mask scrub review-1

Voor het beste resultaat kun je dit product het beste één of twee keer per week gebruiken. Knijp een hoeveelheid ter grootte van een munt in je handpalm en masseer het dan zachtjes op een vochtige huid. Laat het dan zo’n vijf minuten intrekken voor je het van je huid spoelt en je gezicht droogdept.

gallinee face mask scrub review-2

Het ruikt natuurlijk met een vleugje citrus. Het formaat van een munt is inderdaad voldoende voor het hele gezicht, waardoor het product lekker lang meegaat. De structuur heeft een vrij grove korrel, waarmee je je huid lekker kunt scrubben en het voor mij daarom meer aanvoelt als een scrub dan een masker. De crème van het masker trekt namelijk snel in de huid en de korrel blijft over. Nadat je het vijf minuten hebt laten intrekken, verwijder je het makkelijk met een washandje met lauw water zonder druk te moeten zetten op je huid. Na gebruik voelt mijn huid schoon, fris en vooral heerlijk zacht.

De Gallinée Face Mask & Scrub is verkrijgbaar in een 30 ml travel-size variant voor € 9,00 en in een full-size variant met 100 ml voor € 26,00.

Gallinée Hand Cream review

Dit is een lichtgewicht en snel absorberende handcrème die de huid van de handen intens hydrateert, voedt en beschermt. De hydratatieniveaus van de bovenste lagen van de huid nemen na vier uur al met 27% toe. Daarnaast helpt het de goede bacteriën van de huid te ondersteunen en de droge en beschadigde huid te regenereren.

gallinee hand cream review

Op de afbeelding hieronder vind je alle ingrediënten, die voor 94% natuurlijk zijn. Behalve probiotica, prebiotica en melkzuur bestaat dit product uit nog wat belangrijke ingrediënten. Net als in het Face Mask & Scrub vind je ook hierin fysiologische pH. Het madelief extract is een krachtige, actieve stof dat verhelderende eigenschappen heeft. Ook helpt dit extract het ontstaan van donkere vlekken te voorkomen. Sheabutter is een natuurlijk hydraterend en beschermend ingrediënt dat ook helpt bij de microcirculatie.

gallinee hand cream review-1

Masseer de crème zo vaak in als nodig. Zeker nadat je je handen hebt gewassen. Je kunt het ook gebruiken als voetencrème, twee vliegen in één klap dus!

gallinee hand cream review-2

De crème ruikt naar grapefruit en dus citrusachtig en is echt heerlijk zacht. Mijn huid is onmiddellijk gehydrateerd en heerlijk soepel en zacht. Heb ik al gezegd dat de crème zacht is? Hij is gewoon echt lekker. Ik heb de laatste tijd soms ook last van trekkerige handen door het vele wassen ervan, maar die plekken worden ook snel gekalmeerd en verzacht. Blijvertje dus!

De Gallinée Hand Cream kost € 14,00 – 50 ml.

Gallinée Scalp and Hair Serum review

Dit haarserum is een lichtgewicht olie dat zorgt voor een gezonde en gebalanceerde hoofdhuid, minder jeuk en irritatie en glanzend en beschermend haar.

gallinee scalp and hair serum review

Op de afbeelding hieronder vind je alle ingrediënten. Helaas kan ik niet achterhalen hoeveel procent daarvan volgens het merk natuurlijk is, maar ik ga er wel weer wat voor je uitlichten naast het eerder uitgelegde prebiotica, melkzuur en fysiologische pH. Je vindt onder andere gefermenteerd rijstwater in het haarserum dat het haar gezond en glanzend houdt. Dit wordt door Aziatische vrouwen al eeuwenlang gebruikt om de huid- en haarconditie mee te verbeteren. Het artichoke extract zorgt ervoor dat het beschermende buitenste schild van het haar behouden blijft, waardoor er een blokkade ontstaat voor het binnendringen van schadelijke elementen. Daarnaast helpt het veerkrachtiger, glanzend en pluisvrij haar te bevorderen.

gallinee scalp and hair serum review-1

Je kunt het serum op twee manieren gebruiken. Je kunt het aanbrengen op handdoekdroog haar. Wil je een intensieve hoofdhuidbehandeling? Spray het dan op de hoofdhuid voor je naar bed gaat en was de volgende ochtend je haar.

gallinee scalp and hair serum review-2

Ik heb het geluk dat ik geen last heb van bijvoorbeeld een jeukende hoofdhuid of roos en ervaar dus geen irritatie. Daarom kan ik je ook niet mijn volledige, eerlijk mening geven of het product doet wat het belooft. Wel vertel ik je mijn ervaring met dit product. Het is geen vettig serum dat mijn haar verzwaart. Na het opsprayen (op droog haar) ziet mijn haar er nattig uit, maar het droogt hard op. Dan ga je even met je borstel door je haar en dan is er niets meer van te zien. Niet per se hoe Gallinée het adviseert te gebruiken, maar hiermee wil ik aangeven dat het je haar gelukkig niet onnodig vet maakt. Na gebruik is mijn haar zacht en is het zeker niet verzwaard.

De Gallinée Scalp and Hair Serum kost € 26,00 – 100 ml.

Gallinée is verkrijgbaar via The Make Up Spot en is cruelty-free, vegan-friendly en dermatologisch getest.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

 

2 reacties

Tessa 15 juni 2020 - 10:58

Deze lijn klinkt erg aangenaam

Reply
Agnetha 16 juni 2020 - 16:05

Was super benieuwd naar de hair en scalp!

Reply

Plaats een reactie