FRANK Fruities gummies | varianten & FAQ’s

door Daphne - verdraaid mooi
frank fruities gummies review Skin, Hair & Nails

Als je moeite hebt met het innemen van vitamines, dan zijn er inmiddels tal van oplossingen om toch makkelijk aan je gewenste dagelijkse dosis te komen. Een variant die steeds bekender én populairder wordt, zijn gummies. Ik heb ze al van verschillende merken getest (gesnoept…😉), maar daar komt vandaag een nieuw merk bij: FRANK Fruities. Die zijn speciaal, omdat ze voor 95% gemaakt zijn van echt fruit. In dit artikel vertel ik je er alles over en laat ik de variant Skin, Hair & Nails zien.

De formules van FRANK Fruities zijn gemaakt van echt fruit in plaats van synthetische fillers, zoals microkristallijne cellulose, lactose of maltodextrine). De rest van de formule wordt aangevuld met plantaardige smaken en hulpstoffen. Daarnaast zijn ze vegan, vrij van toegevoegde suiker, conserveermiddelen en kleurstoffen. Ook is de verpakking vrij van plastic.

frank fruities review Skin, Hair & Nails

FRANK Fruities gummies varianten

Skin, Hair & Nails
Deze gummies bevatten biotine, niacine en 11 multivitamines. Ze voeden de huid en ondersteunen de haarcyclus en een gezond metabolisme. Daarnaast werken ze op celniveau om de nagels te verzorgen. Verder in het artikel vind je de complete ingrediëntenlijst van deze gummies.

Men’s Multi
Deze gummies bevatten 17 vitamines en mineralen die de mannelijke functies ondersteunen, zoals vitamines A en B, biotine, zink en magnesium. Het reduceert vermoeidheid, ondersteunt de hartfunctie, geeft een boost aan de mentale kracht en ondersteunt de vruchtbaarheid.

Energy & Metabolism
Deze gummies bevatten 11 vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat je lichaamsmotor op volle toeren draait. Het ondersteunt een normaal energiemetabolisme, geeft een boost aan de vertering van koolhydraten, ondersteunt het proteïne- en glycogeen metabolisme en helpt het metabolisme van macronutriënten, vetzuren en homocysteïne.

Help Gut
Per drie gummies bevatten ze 1,5 miljard goede bacteriën die helpen bij de weerstand in de darmen. Daarbij helpen de gummies een prebiotisch effect door het gebruik van vezelrijke appels en bananen. De toegevoegde vitamine E, selenium en zink versterken de darmafweer tegen ontstekingen.

Boost Immunity 
Zoals de naam al zegt, helpen deze gummies je bij je weerstand. Zo kun je je wapenen tegen virussen en bacteriën. De toegevoegde zink en vlierbes ondersteunen je natuurlijke afweer.

Pump Iron
Deze gummies hebben de voordelen van ijzer, maar dan zonder die nare metaalsmaak. Dankzij de combinatie van zwarte bes en appel bevatten de gummies een ijzerequivalent van 250 gram spinazie.

Kids Multi
Deze gummen bevatten bananen en appels in combinatie met de vitamines A, E en B’s, biotine en zink. Die ondersteunen het zenuwstelsel, dragen bij aan de ontwikkeling van een gezond zicht en helpen het immuunsysteem te versterken. 

FRANK Fruities Skin, Hair & Nails verder uitgelegd & FAQ’s

Op onderstaande afbeelding vind je de voedingswaarden, welke vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen het bevat met hoeveel procent dat is van je dagelijkse hoeveelheid en natuurlijk de ingrediënten zelf. Je mag per dag 3 gummies innemen.

frank fruities gummies ingredienten voedingswaarde review Skin, Hair & Nails

De formule is voor 93% gemaakt van echt fruit. Voor de smaak en de kleur is citroensap concentraat, citrusvezel en natuurlijke aroma toegevoegd. Dit fruit zit in de gummies:

  • Appelsap concentraat en pectine
  • Perzik puree concentraat
  • Mango puree concentraat
  • Passievrucht puree concentraat 

Bij de andere artikelen over gummies kreeg (en krijg ik nog steeds) veel vragen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen hieronder vermeld. Wel met een dikke disclaimer: ik ben geen arts, dus raadpleeg je arts altijd bij vragen over jouw situatie. Heb je nog andere vragen? Laat ze dan achter in de reacties en dan probeer ik ze zo goed mogelijk te beantwoorden. 😊

Ik ben vegetariër of vegan. Kan ik de gummies gewoon gebruiken?

Ja, alle gummies zijn vegan!

Ik eet al gevarieerd. Krijg ik niet al alles binnen? 

Helaas blijkt dat je lang niet alles binnen krijgt wanneer je dagelijks gezond en gevarieerd eet. Zeker als vegetariër of veganist moet je er extra op letten. Je kunt altijd bloed laten prikken via je huisarts als je wilt weten hoe het zit met de vitamines in jouw bloed. Dat heb ik zelf ook gedaan.

Moet ik nog op mijn voeding letten als ik deze gummies inneem? 

Ja! Voedingssuplementen zijn helaas geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Toch jammer hè?!😉

frank fruities gummies smaak review Skin, Hair & Nails

Wat is jouw mening over de gummies en de werking ervan?

Om écht te onderzoeken of de gummies iets voor je doen, zou je een nulmeting moeten doen van de bloedwaarden voor gebruik en na een x-aantal maanden. 

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat mijn haar sterker geworden is. Alleen is dat van zoveel factoren afhankelijk dat ik het niet met 100% zekerheid kan zeggen. Daarbij neem ik het hele jaar door al extra supplementen/vitamines in, waarvan ik weet dat ik die nodig heb doordat de huisarts mijn bloed onderzocht heeft. Misschien niet het antwoord waarop je hoopte, maar ik wil transparant en eerlijk blijven. 

Wist je dat het wel zes maanden kan duren voor je vitamines weer goed op peil kunnen zijn als ze te hoog of laag waren? Wel vind ik gummies een laagdrempelige manier om extra voedingsstoffen binnen te krijgen. Zeker als je het niet fijn vindt om een tablet door te slikken, is dit extra fijn en makkelijk. Ze zijn net wat minder zoet dan eerder gebruikte gummies van andere merken, maar daar zat dan ook niet zoveel fruit in en zo weinig toevoegingen. 

Je shopt de FRANK Fruities gummies bij Holland & Barrett voor € 23,99 | 80 gummies.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie