FOREO LUNA 4 Go review

door Daphne - verdraaid mooi
FOREO LUNA 4 Go review nieuwe generatie

Je kunt je huid natuurlijk gewoon met de hand reinigen. Alleen als je echt een goede dieptereiniging wilt, dan kun je natuurlijk weer gebruik maken van FOREO’s bekende T-Sonic pulsaties. In dit artikel vertel ik je meer over de nieuwste generatie LUNA: de 4 Go. Voor de perfecte dieptereiniging en versteviging, maar dan een compacte variant voor onderweg. Ik heb het getest en daarom lees je hier de FOREO LUNA 4 Go review.

FOREO LUNA 4 Go review

De FOREO LUNA 4 Go is het kleine zusje van de LUNA 4, die perfect is om overal mee naar toe te nemen voor een stralende en schone huid. Ook op reis in je koffer, dankzij de travel-lock waarmee je het product handmatig kunt blokkeren. Geen trillende koffer dus op de luggage band. 😉 Het is klinisch bewezen dat het apparaat 99% van vuil, olie en make-up resten verwijdert tijdens een reinigingsroutine van slechts 1 minuut. Daarnaast kan het je huid masseren. Dankzij de ronde uiteinden van de siliconen borstelharen kan je huid niet geïrriteerd raken. Daarbij zorgt het ontwerp ervoor dat er niet aan de huid getrokken kan worden of uitgerekt wordt.

LUNA 4 Go is verkrijgbaar in vier tinten, namelijk pistachio, lavender, evergreen en peach perfect. Ik laat je de laatstgenoemde zien. Het is gemaakt van bacterie- en schimmelbestendig siliconen, is 100% waterproof, vrij van BPA en ftalaten, gemakkelijk schoon te maken en niet poreus om de opbouw van bacteriën te voorkomen. 

Zachtste reiniging ooit | shore 25 

FOREO LUNA 4 Go shore 25 siliconen hardheid zachtheid review

De LUNA 4 Go is 38% zachter dan zijn voorganger. Die hardheid van siliconen wordt uitgedrukt op een shore schaal en het materiaal van dit apparaat kan niet zachter zijn zonder vloeibaar te worden. 1 is het zachtst en hier heb je dus een volledig vloeibaar silicone, maar de grens van vloeibaar en solidariteit ligt op 25. Precies die hardheid heeft de LUNA 4 Go. 

T-Sonic pulsaties | diepe behandeling 

Natuurlijk is ook dit product van FOREO verrijkt met de bekende T-Sonic pulsaties. Zo wordt je huid veel dieper gereinigd dan bij gebruik van je handen en kunnen verzorgingsproducten nadien veel beter in de huid trekken. 

De microcirculatie van de huid wordt namelijk geactiveerd en de natuurlijke processen worden gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine. Dat verbetert de uitstraling van de huid, omdat het fijne lijntjes en rimpels gladstrijkt en een natuurlijke glow creëert. Daarnaast wordt je huid dankzij de pulsaties gemasseerd, waardoor het de gezichtsspieren ontspant.

Zo gebruik je de LUNA 4 Go | cleansing & massage

Bij deze LUNA variant heb je de FOREO app niet nodig. Op het apparaat zelf zitten namelijk manuele knoppen, waarmee je de intensiteit kunt verhogen of verlagen. Wel kun je jouw tool natuurlijk registreren op de app, zodat je alle info altijd bij de hand hebt. Dat heb ik zelf met al mijn FOREO tools ook gedaan. ☺️

FOREO LUNA 4 Go cleansing massage review

De FOREO LUNA 4 Go heeft dikkere en dunnere siliconen aanraakpunten die geschikt zijn voor alle huidtypes. Hiermee verwijder je vuil, olie en overtollig talg in slechts één minuut. Druk op de power knop om de tool in te schakelen. Breng daarop een reiniger aan, zoals de FOREO Micro-Form Cleanser. Glijd het apparaat dan in cirkelvormige bewegingen over je gezicht en spoel je huid nadien af. Je kunt de LUNA 4 Go nadien gewoon zacht reinigen met water en zeep.

Aan de achterzijde vind je de massage stand, die een verstevigende massage geeft voor een gladdere, frissere en jonger uitziende huid die de zichtbare tekenen van veroudering vermindert.

FOREO raadt het gebruik van op klei- of siliconen gebaseerde reinigingsproducten af; net als exfoliators en scrubs. Die kunnen namelijk de siliconen punten beschadigen. Je kunt de LUNA 4 Go opladen via USB en per oplaadbeurt van 1,5 uur kun je het tot wel 300 keer gebruiken.

Review FOREO LUNA 4 Go

Ik moet een bekentenis doen… Een aantal jaar geleden heb ik een reinigingstool gekocht voor nog geen tien euro die qua looks heel wat weg heeft van de originele LUNA. Toen was ik nog erg onwetendheid en dacht ik dat het vast wel vergelijkbaar zou zijn. Nou niet dus! De FOREO LUNA 4 Go is geen voordelige reinigingstool, maar wel absoluut zijn geld waard en niet te vergelijken met haar budget look-a-like. 

FOREO LUNA 4 Go shore 25 siliconen hardheid review

Dankzij de fijne pulsaties, waarbij je de intensiteit zelf kan bepalen, glijd je als het ware over je gezicht heen, terwijl het alsnog diep gereinigd wordt. Niet meer boenen op je huid met als risico je huid te beschadigen, maar op een fijne én hele snelle manier echt diep reinigen. De siliconen haren zijn dan ook intens zacht voor de huid. Ik vind het erg leuk dat FOREO ook gebruik heeft gemaakt van de ruimte aan de achterzijde; ondanks het handzame formaatje. Die massage stand werkt dan ook erg goed en gebruik ik graag na het aanbrengen van een olie op mijn huid. Even een extra me-time momentje. Verder kun je dankzij het handzame formaat ook erg makkelijk bij de moeilijk bereikbare zones komen, zoals bij je neusvleugels en bij de huid onder je ogen. Kortom: praktisch formaat, gemakkelijk in gebruik, reinigt je huid intens en geeft een rustgevende massage. Niet alleen op vakantie, maar ook gewoon lekker thuis. Die look-a-like heb ik dus heel snel in de prullenbak gegooid. 😉 

Je shopt de FOREO LUNA 4 Go voor € 129 op FOREO.com of douglas.nl. Lees ook de andere FOREO reviews.

FOREO LUNA 4 Go tools review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie