FOREO LUNA 4 body review

door Daphne - verdraaid mooi
FOREO LUNA 4 body review wat doet het specificaties

Sinds ik de FOREO LUNA 3 en 4 GO getest heb, kan ik de tools niet meer wegdenken uit mijn reinigingsroutine. En dat komt met name dankzij de dieptereiniging, waardoor mijn huid nog schoner is en zo de skincare nog beter haar werk kan doen. Alleen werkt zoiets ook op de rest van je lichaam? FOREO bracht namelijk zo’n device uit speciaal voor het lichaam. Zou het ook onmisbaar worden onder de douche of houd ik het bij mijn ouderwetse washandje? Ik testte het en daarom lees je hier de FOREO LUNA 4 body review.

Wat doet de FOREO LUNA 4 body?

FOREO LUNA 4 body review

FOREO LUNA 4 body is een 3-in-1 apparaat voor in de douche dat veel meer doet dan alleen je huid reinigen. Het masseert je lichaam, zorgt voor een zachtere huid zonder ingegroeide haren en vermindert puistjes en onzuiverheden op onder meer je rug en armen. Eigenlijk begint het allemaal met FOREO’s bekende T-Sonic pulsaties die je huid masseren. Ik leg het hieronder uitgebreid voor je uit!

De FOREO LUNA 4 body stimuleert de bloedcirculatie van het lichaam, waardoor gifstoffen in het lichaam beter kunnen worden afgedreven en vocht- en vetophoping worden aangepakt. Zo wordt de zichtbaarheid van cellulitis (dat vaak de oorzaak is van een slechte bloedcirculatie) verminderd en lymfedrainage in de benen, billen en buik gestimuleerd. Verder boost je zo de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine. Ik ga er in het artikel verder op in bij de T-Sonic pulsaties.

De FOREO LUNA 4 body voorkomt ingegroeide haren en keratosis pilaris. Dat laatste gebeurt wanneer vergrote poriën of haarzakjes dode huidcellen, olie en bacteriën vasthouden. Het apparaat exfolieert de huid namelijk zachtjes en zonder de huid te beschadigen, waardoor dode huidcellen en ingegroeide haartjes verwijderd worden. Daar helpen de T-Sonic pulsaties bij, omdat die tijdelijk de poriën verwijden. Zo kunnen de siliconen borstelharen extra diep reinigen en kunnen de verzorgende crèmes nadien dieper in de huid absorberen.

T-Sonic pulsaties | massage en meer

Net als alle andere FOREO tools die ik je laten zien heb, is de LUNA 4 body natúúrlijk ook weer verrijkt met de T-Sonic pulsatie technologie. Die geeft tot wel 8.000 pulsaties per minuut. Zo worden verschillende huidlagen gestimuleerd. In de diepere huidlagen zorgen de pulsaties ervoor dat het vuil tot diep in de poriën wordt losgemaakt, waardoor je het gemakkelijk kunt verwijderen. Dat krijg je met het gebruik van je handen niet voor elkaar. Daarbij kunnen verzorgingsproducten nadien veel beter in de huid trekken, waardoor de werking ervan versterkt wordt. Je haalt dus zo veel meer uit je verzorgingsproducten.

Een ander voordeel aan T-Sonic pulsaties is dat de bloedcirculatie van de huid gestimuleerd wordt tot wel +450%. Zo worden huideigen processen gestimuleerd (denk aan de aanmaak van collageen en elastine) en krijgt de huid meer zuurstof en voedingsstoffen. Ook wordt je huid dankzij de pulsaties gemasseerd.

Ultra hygiënisch 

FOREO LUNA 4 body review t-sonic pulsaties massage hygienisch siliconen

De LUNA 4 body is gemaakt van ultra-hygiënische siliconen met een shore schaal van 25 waar geen bacteriën op groeien. De hardheid van siliconen wordt uitgedrukt op een shore schaal en het materiaal van de LUNA 4 body kan niet zachter zijn zonder vloeibaar te worden. Zo is het onwijs zacht voor je huid en kun je het perfect dagelijks gebruiken zonder schade aan te richten op het huidoppervlak. Daarbij is het 35 keer hygiënischer dan het gebruik van nylon borstels. Het verwijdert namelijk 99% van het vuil en vet van de huid. Verder is het product niet poreus en dat betekent dat je dezelfde bacteriën niet opnieuw op je lichaam verspreid bij het volgende gebruik. Wel zo fijn!

FOREO LUNA 4 body review t-sonic pulsaties

Zo gebruik je de FOREO LUNA 4 body

Bij het eerste gebruik kan de LUNA 4 body vergrendeld zijn. Je kunt het ontgrendelen door de + en – tegelijkertijd drie seconden in te drukken. Zodra het lichtje gaat knipperen is je apparaat ontgrendeld. 

FOREO LUNA 4 body review vergrendeld pulsaties aanpassen

Maak je lichaam nat, breng je reguliere douchegel of zeep aan en maak dan de device nat. Druk op de universele knop om het apparaat in te schakelen en glijd in cirkelvormige bewegingen over het lichaam tot je huid is gereinigd. Zet het apparaat uit door opnieuw op de universele knop te drukken en spoel dan je lichaam en het apparaat af. Laat dan het apparaat aan de lucht drogen.

De intensiteit van de T-Sonic massage pulsaties kun je naar wens aanpassen dankzij de + en – knoppen. Verder schakelt de LUNA 4 body automatisch uit na drie minuten. Je kunt hem naar wens natuurlijk terug aanzetten of juist eerder uitschakelen met de universele knop. Met slechts één laadbeurt kun je de device tot wel 300 keer gebruiken, dus je kunt wel even vooruit!

FOREO LUNA 4 body review hygienisch koortje

Dankzij de flexibele borstelkop met het ergonomische ontwerp past het zich gemakkelijk aan de lichaamscontouren aan. Natuurlijk is de LUNA waterproof en heeft het een 100% waterdichte sluiting. Ook is het koord waterdicht en kun je het zo gemakkelijk ophangen om te drogen.

Je hoeft niet bang te zijn dat de device per ongeluk uit je hangen glipt door de zeep (ondanks het koortje en de fijne grip) en zo kapot gaat. Door de kwaliteitscontroles van FOREO zou je in theorie de LUNA vanaf de 45e verdieping van een gebouw naar beneden kunnen laten vallen zonder dat hij kapot gaat. Dat heb ik dan weer niet voor je getest. Flauw hè… 😉

FOREO LUNA 4 body review zo gebruik je het

Review FOREO LUNA 4 body

Normaal gezien gebruik ik onder de douche een simpel washandje om de douchegel te verdelen over de huid en zo mijn huid te reinigen. Wat mij betreft werkt dat voor mij prima, maar juist daardoor werd ik nieuwsgierig naar de LUNA 4 body. Kan zo’n tool echt mijn douche-beleving naar een hoger level tillen en wordt het, net als bij mijn gezichtsroutine, onmisbaar?

Toen ik voor het eerst onder de douche stapte met een apparaat dat trilt, trok mijn vriend wel even zijn wenkbrauw op: “ja joh, ga jij maar lekker ‘douchen’ haha.” En ik snap de reactie wel, want ik moest er zelf ook wel om lachen. De LUNA voor het gezicht valt nog uit te leggen, maar voor het lichaam… 😉 Maar ik heb hem gebruikt waarvoor hij bedoeld is (ja, echt!) en ik stond ervan te kijken hoe fijn het eigenlijk is. 

FOREO LUNA 4 body review formaat

Ik dacht namelijk in eerste instantie dat het best lang zou duren om mezelf te wassen met de LUNA in plaats van met een washandje, maar dat is totaal niet zo. Sterker nog: qua tijd is het vergelijkbaar met elkaar. Daarbij merkte ik vooral bij mijn oksels als eerste het verschil met een washandje. Soms kunnen je oksels wat ruw (of erg droog) aanvoelen door bepaalde deodorant en dat haal je niet weg met een zacht ‘veegje’. Ik boen dus standaard onder mijn oksels en mijn huid is daar niet altijd even blij mee. Met de LUNA 4 body zette ik geen kracht, maar merkte ik dat ze wel écht schoon werken dankzij de pulsaties. Daar ligt hij ook echt lekker voor in de hand en is dankzij de ronde vorm erg wendbaar. 

Ondanks dat het qua tijd dus niet veel scheelt met een normaal washandje, merkte ik wel dat ik onbewust een soort van me-time momentje had doordat ik heel bewust was van de bewegingen op mijn huid. Waar ik met een washandje ongeveer met mijn ogen dicht over mijn huid ‘schiet’, volgde ik hier meer de bewegingen. Phoe dat klinkt wat zweverig, maar ik denk dat het geen kwaad kan om in deze tijd meer tot jezelf te komen en op deze manier makkelijk even bewust de tijd voor jezelf neemt. En dat zo ook gelijk de bloedcirculatie gestimuleerd wordt en het ingegroeide haren voorkomt, is alleen maar mooi meegenomen.

Je shopt de FOREO LUNA 4 body voor € 159 op onder meer FOREO.com en Douglas.nl. Het is verkrijgbaar in drie tinten: Lavender, Evergreen en Peach Perfect. Ik laat je de laatstgenoemde zien. Lees ook de andere FOREO reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie