FOREO IRIS 2 review | how to

door Daphne - verdraaid mooi
FOREO IRIS 2 review t-sonic pulsaties

We kunnen wel smeren tot we een ons wegen, maar als we de huid niet juist verzorgen, behandelen of masseren, dan haal je nooit alles uit het vermogen van je huid en uit het verzorgingsproduct. Daarbij zijn er inmiddels voldoende tools die je een helpende hand kunnen bieden. Wat betreft je oogcontouren komt FOREO met een verjongend oogmassage apparaat. En dat klinkt als dertiger toch al wel heel interessant, want hallo eerste lijntjes… Pff… Dit apparaat heeft heel wat voordelen, waaronder het versterken van het effect van je oogcrème of -serum. Benieuwd? Ik ga het voor je testen, dus scroll snel verder voor de FOREO IRIS 2 review.

FOREO IRIS 2 review

De IRIS 2 is een niet-invasief, snel, doeltreffend en ultra-hygiënisch oogmassage apparaat die zorgt voor frissere, gezondere en jonger uitziende ogen. Het is gemaakt van bacteriebestendig siliconen, is 100% waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en vegan.

Wist je dat 80% van de vrouwen last heeft van wallen, donkere kringen en puffiness?

De IRIS 2 is verkrijgbaar in drie tinten: mint, pearl pink en fuchsia. Ik laat je de laatstgenoemde zien.

T-Sonic pulsaties | zo werkt het

Net als bij eerder geteste FOREO apparaten, is ook deze tool weer verrijkt met T-Sonic pulsaties. Dat zijn trillingen die door de buitenste lagen van de huid gaan, waardoor de behandeling verder in de huid kan doordringen. Bij een behandeling op de oogcontouren helpen de pulsaties de doorbloeding te verbeteren. Dat vermindert de spanning van de ogen en verlicht droge, vermoeide ogen. Tegelijkertijd worden zwellingen en donkere kringen tegengegaan voor frisse, heldere en energieke ogen. Kraaienpootjes en fijne lijntjes worden verminderd en de huid voelt steviger aan. Daarnaast verhogen ze de absorptie van crèmes en serums, zodat ze beter hun werk kunnen doen.

FOREO IRIS 2 tools travel pouch review

Acupressure | dit is het

Acupunctuur kennen we vast allemaal wel, maar dan werk je met naalden. Acupressure is een behandeling zonder het gebruik van naalden. Het gaat om de toepassing van manuele druk (meestal met je vingertoppen) op specifieke punten op het lichaam. Je ogen die zijn omgeven door acupunctuurpunten die je met deze tool kunt behandelen. Het bevordert de lymfedrainage, helpt kringen te verminderen en vermoeide ogen te laten stralen.

Zo gebruik je de IRIS 2

Bij het eerste gebruik kan de IRIS 2 vergrendeld zijn. Je kunt het ontgrendelen door de + en – tegelijkertijd  in te drukken. Zodra het lichtje gaat branden is je apparaat ontgrendeld. Je gebruikt de IRIS 2 op een schone, droge huid. Breng dan optioneel wat oogcrème of -serum aan rond de ogen en klik op de start-knop om de tool aan te zetten. Plaats de IRIS 2 dan zachtjes aan de binnencontour van de ogen en beweeg het zachtjes naar buiten en rondom het oog. Wissel na zo’n 30 seconden van oog. Ikzelf heb het apparaat getest met gebruik met een oogcrème, zodat gelijk mijn eyecare goed in de huid kon werken.

FOREO IRIS 2 intensiteit opties review

De IRIS 2 heeft het acht intensiteiten met een ingebouwde timer van 30 seconden. Je kunt de intensiteit  van de pulsaties en acupressure gemakkelijk aanpassen met de +/- knoppen. Wil je de pulsaties deactiveren door de universele aan/uit knop nogmaals in te drukken. Dus: 1 klik betekent apparaat aan, 2 klikken betekent T-Sonic massage gedeactiveerd en 3 klikken betekent apparaat uit. Je kunt de IRIS 2 opladen via USB en per oplaadbeurt kun je het tot wel 150 keer gebruiken. Nadat je het apparaat gebruikt en gereinigd hebt, kun je het gemakkelijk opbergen in de travel pouch. Dat reinigen kun je gewoon doen met zeep en lauwwarm water. Dep het daarna droog met een pluisvrije doek of laat het aan de lucht drogen.

Tip van FOREO: je kunt de IRIS 2 ook op het voorhoofd gebruiken om de spanningspunten van de gezichtsspieren te ontspannen.

Review FOREO IRIS 2

Dat het op de juiste manier van aanbrengen van je skincare zorgt voor het optimaal profiteren van de voordelen, weten we inmiddels wel. Alleen is deze tool ook echt een meerwaarde die het effect kan versterken? Het antwoord is wat mij betreft: ja. Ten eerste neem ik ongemerkt toch langer de tijd voor het inkloppen van de oogcrème in de huid. Zeker als ik geen puf heb, smeer ik het stiekem toch best snel even uit, maar met de IRIS 2 neem ik echt de tijd om beide producten goed hun werk te laten doen. Daarbij is het toch echt een andere manier van inkloppen van je oogserum of -crème dan met je handen. Met name door die pulsaties. Die krijg je echt niet voor elkaar om zelf na te bootsen. Als ik het product in de avond gebruik in combinatie met mijn oogcrème heb ik het gevoel dat mijn huid toch meer gevoed aanvoelt dan zonder het gebruik van de IRIS 2. En gebruik het eens in combinatie met een oog-sheetmasker. Echt een aanrader!

FOREO IRIS 2 review ervaring

Verder vind ik het een fijne manier van mijn ogen te kunnen laten ontspannen. Zeker als ik last heb van migraine-hoofdpijn, voelt het heel prettig aan en gebruik ik het bijvoorbeeld ook tussen de wenkbrauwen om daar de spanning wat te verzachten. Van dikke wallen onder mijn ogen heb ik gelukkig praktisch nooit last van. Donkere kringen dan weer wel, maar dat is een ‘cadeautje’ van de altijd aanwezige chronische pijn. Het enige wat daar tegenop kan, is een hele goeie concealer. Wel geloof ik oprecht dat het wat doet voor de lijntjes rondom je ogen. Zeker de droogtelijntjes worden aangepakt als je het in combinatie met een crème gebruikt die zo beter zijn werk kan doen. Ook vermoeide ogen worden ‘opgelapt’. Het is geen goedkoop product, maar je haalt zo meer uit je skincare én uit de conditie van de huid rondom je ogen. En dat zorgt ervoor dat het zijn geld waard is! Net als de andere producten van FOREO die ik al eerder getest heb trouwens. 😉

Je shopt de FOREO IRIS 2 voor € 179,00 op FOREO.com of douglas.nl.

FOREO IRIS 2 review acupressure zo gebruik je het

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie