FOREO BEAR 2 Eyes & Lips review

door Daphne - verdraaid mooi
FOREO BEAR 2 Eyes & Lips review

Ik zag onlangs beginnende kraaienpootjes ontstaan op een foto waar ik ongedwongen aan het lachen was. Ai… Nu laat mijn huid ook écht zien dat ik de 30 gepasseerd ben. Alleen om nou gelijk naar de Botox te grijpen, gaat me een brug te ver. Gelukkig zijn er ook niet-invasieve opties, zoals de nieuwe FOREO BEAR 2 Eyes & Lips die zich speciaal richt op de oog- en lipcontouren. Ik was al onwijs onder de indruk van de kracht van het oudere zusje, de FOREO BEAR die de huid lift, verstevigt en countourt, en daarom ben ik extra nieuwsgierig naar wat dit apparaat me gaat brengen bij mijn nieuw ontstane ‘probleemzones’. Ben je ook benieuwd? Scroll dan snel verder voor de FOREO BEAR 2 Eyes & Lips review.

De huid rond je ogen en mond zijn gevoeliger voor de zichtbare tekenen van huidveroudering. De FOREO BEAR 2 Eyes & Lips helpt kraaienpootjes en lachrimpels op een natuurlijke en pijnloze wijze te vervagen. Het stimuleert de bloedsomloop om het gebied rond de ogen te verhelderen, een gezonde glow op te wekken en de lippen voller te maken. Ook verstevigt het spieren en verhoogt het de collageen- en elastineproductie.

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips ervaring review

BEAR 2 Eyes & Lips is waterdicht,  gemaakt van bacteriebestendige siliconen en is verkrijgbaar in twee tinten: Lavender en Arctic Blue. Ik laat je de laatstgenoemde zien. Naast het apparaat ontvang je een hervulbaar serumcapsule die al tussen het apparaat geschoven zit en een USB-kabel. Die capsule is trouwens jammergenoeg leeg en kun je dus zelf vullen. 

Uit klinische tests zijn de volgende resultaten gekomen:

  • Verbetert lijntjes en rimpels aanzienlijk.
  • 98% geeft aan dat de huid er helderder en voller uitziet.
  • 93% meldt verbetering van wallen en een slappe huid onder de ogen.
  • 90% meldt een verbetering van de pigmentatie.
  • 83% meldt dat de wenkbrauwen er meer gelift uitzien en voelen.

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips accessoires review

Microcurrent | lifting & tapping 

BEAR 2 Eyes & Lips maakt gebruik van twee soorten microcurrent: tapping en lifting. Microcurrent-technologie is een laagspanningsstroom die de huid en de spieren stimuleert en zo lift en contourt. Voor een mooi gevormde oogcontour, gelifte wenkbrauwen en vollere lippen. De behandeling verbetert de elasticiteit, collageenproductie en celvernieuwing van de huid.

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips review facial toning

Lifting Microcurrent verdeelt herhaaldelijk de stroom van een lage naar hoge frequentie. Zo worden spieren zachtjes overgehaald om op natuurlijke wijze te liften. De huid wordt strakker en de kraaienpootjes, fijne lijntjes en rimpels rond de ogen en mond worden verminderd. Tapping Microcurrent geeft snelle en korte stroomgolven door de bovenste lagen van de huid om het zo stralender en voller te maken.

Het apparaat is verrijkt met het Anti-Shock System. Die maakt gebruik van ultra slimme sensoren om de weerstand van de huid te meten en zo de microcurrent behandeling waar nodig aanpast aan de hand van het geleidingsniveau van de huid. Zo biedt het apparaat een maximale veiligheid en optimale resultaten. 

T-Sonic pulsaties | 5 type massages

FOREO staat bekend om haar T-Sonic Pulsatie Technologie. Bij de BEAR worden de microcurrent en T-Sonic pulsaties met elkaar gecombineerd om de huid strakker en steviger te maken. De pulsaties verbeteren de opname van het serum, terwijl je huid zacht wordt gemasseerd om de glans van de huid te versterken. Behalve de intensiteit van de pulsaties, kun je bij de BEAR 2 Eyes & Lips ook kiezen uit vijf types massages:

  • Lymfedrainage massage. Stimuleert het lymfevocht om door het lichaam te circuleren, waardoor wallen rond de ogen en puffiness onder de kaaklijn worden verminderd.
  • Diepe weefselmassage. Gebruikt een diepe druk met langzame tussenpozen om de spanning in de gezichtsspieren te verlichten en ontspannen. Dat is vooral geschikt voor de wangen en boven de kaaklijn.
  • Triggerpunt massage. Gebruikt afwisselende drukniveaus om de spanning in het spierweefsel te verlichten. Dat is heel geschikt voor de nek.
  • Shiatsu massage. Gebruikt een pulserende druk om de emotionele en fysieke rust te bevorderen en vermoeidheid te verbeteren. Dit is heel geschikt voor het voorhoofd en de slapen.
  • Reflexologie massage. Gebruikt zachte tot stevige druk om te ontspannen en om het natuurlijke energieniveau te herstellen. Dit is heel geschikt rond de wenkbrauwen en de mond.

Zo gebruik je de FOREO BEAR 2 Eyes & Lips

Voor je de FOREO BEAR 2 Eyes & Lips gebruikt, raad ik je aan om eerst de FOREO For You app te downloaden. Laad daarbij het apparaat volledig op voor het eerste gebruik. Volledig opgeladen kun je het zo’n 180 minuten gebruiken. Verder raadt FOREO aan om het apparaat te gebruiken in combinatie met de FOREO SUPERCHARGED Eye & Lip Contour Booster. Die heb ik zelf niet en daarom heb ik een ander geleidend (!) serum gebruikt tijdens het testen: het FOREO SUPERCHARGED serum 2.0.

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips review t-sonic pulsaties

Let op dat je huid en het apparaat schoon en droog moeten zijn voor de behandeling. Daarom raad ik je aan om de behandeling te starten nadat je je huid gereinigd hebt met de LUNA. Breng dan een geleidend serum gelijkmatig aan op de gebieden die je wilt behandelen. Daarna kun je starten met je behandeling die je zowel met als zonder de app kunt volgen.

Behandeling via FOREO For You app

Via de FOREO For You app kun je het apparaat via Bluetooth koppelen aan de app, kan je het perfect naar jouw wens personaliseren en haal je zo alles uit je behandeling. Hierbij kun je een normale massage volgen, waarbij je de intensiteit van de T-Sonic pulsaties en de microcurrent zelf kunt bepalen. Daarnaast kun je ook nog de Exerc-Eyes treatment volgen. Deze 2-in-1 training duurt 3 minuten en 50 seconden. Het strijkt rimpels rond de ogen glad en lift wenkbrauwen.

Bij ‘smart control’ kun je zowel de T-Sonic pulsaties als de Microcurrent Technologie naar wens instellen. Zowel de intensiteit als de soort massage en type microcurrent.

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips treatment settings smart control review

Behandeling zonder de app

Wil je je telefoon niet bij de hand houden? Dan kun je het apparaat ook manueel gebruiken, waarbij je bepaalde instellingen op het apparaat zelf kunt wijzigen en alvast van tevoren kan instellen onder ‘settings’ in de app.

Druk op de universele aan/uit knop om de BEAR 2 aan te zetten en zo de microcurrent te activeren. De lampjes onder die knop geven de intensiteit van de microcurrent aan, waarbij je de intensiteit van 1 t/m 5 kunt veranderen door simpelweg kort op de universele knop te drukken. Druk beide metalen bolletjes licht op je huid en laat de BEAR langzaam over de huid glijden.

Standaard staat de intensiteit van de microcurrent bij settings op BASIC. Die is perfect voor consistent gebruik en goede resultaten op lange termijn. Daarnaast kun je de PRO mode activeren die de microcurrent zo een extra boost geeft wanneer je die nodig hebt. Bij beide functies kun je ook de T-Sonic pulsaties instellen en de duur van de behandeling tussen de één en vijf minuten.

Review FOREO BEAR 2 Eyes & Lips

Een poos terug heb ik tijdens een beauty event een face yoga sessie gevolgd. Dat was heerlijk, maar daarmee ben je niet binnen een paar minuten klaar en is dan ook (voor mij) niet realistisch om dagelijks te onderhouden. Je moet toch zelf een bepaalde kracht zetten en dat voelt voor mij niet ontspannend aan. Dit apparaat doet het werk voor je. Én hoe!

Ik gebruik al dagelijks de FOREO IRIS 2 die dankzij T-Sonic pulsaties mijn oogserum en -crème diep in de huid masseert, waardoor het beter geabsorbeerd wordt en de serums en crèmes beter hun werk kunnen doen. Daarbij helpt het apparaat ook de doorbloeding te verbeteren. Een gedeelte overlap dus. Met nadruk op ‘gedeelte’, want je kunt zeker niet de ene tool met de andere vervangen en beiden hebben ze hun unieke kracht voor de huid. In dit geval merk je de kracht van de microcurrent in combinatie met de T-Sonic pulsaties. Het stimuleert de spieren voelbaar én zichtbaar, waardoor ze versterkt worden. Ik vind het lastig om te meten of het bijvoorbeeld de collageenproductie verhoogt, maar de bloedsomloop wordt zeker gestimuleerd. Daar is een stralende, gezond uitziende huid het resultaat van.

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips microstroomapparaat review

Net als bij de normale BEAR raadt ik je ook hier aan om de intensiteit op te bouwen en je huid zo te laten wennen aan de kracht van het apparaat. In vergelijking met de normale BEAR merk ik trouwens goed dat het heel zacht en veilig voor de tere huid rond de ogen en lippen. De microcurrent is wat minder krachtig en voelt daarom voor die zones prettiger aan.

Ik gebruik het nu enkele weken en ben tot nu toe erg tevreden. Des te nieuwsgieriger ben ik wat het verder met mijn huid en fijne lijntjes zal doen op lange termijn. Dat langere gebruik is ook goed vol te houden, omdat het slechts enkele minuten per dag in beslag neemt. 

FOREO BEAR 2 Eyes & Lips microcurrent t-sonic review

Je shopt de FOREO BEAR 2 Eyes & Lips voor € 219,00 op FOREO.com of douglas.nl. Lees ook de andere FOREO reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie