Flower Beauty Light Illusion foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
flower beauty light illusion foundation review

Denk ik aan Drew Barrymore, dan denk ik aan Charlie’s Angels. Ik had dan ook totaal geen idee dat zij een uitgebreide make-up lijn heeft: Flower Beauty. Ik ontving de foundation en die ga ik testen. Daarom lees je hier de Flower Beauty Light Illusion foundation review met een swatch en look in de kleur Ivory L2.

De flacon heeft een luxe uitstraling door de glazen flacon en het goudkleurige logo. De dop is wel van plastic. Je kunt de foundation gemakkelijk doseren en tegelijkertijd hygiënisch werken door het pompje.

flower beauty light illusion foundation review-1

Met deze foundation bereik je het onmogelijke, aldus Flower Beauty. Het geeft je een opbouwbare medium dekking en een subtiele glans voor een perfecte teint. De lichtgewichte formule zorgt voor een egale, zachte en natuurlijke uitstraling en voel je bijna niet op je huid. Verder heeft het een SPF 18.

Voor de gevoelige en onzuivere huidjes is het goed om te weten dat er siliconen in de foundation zit. Gelukkig zitten er geen parabenen in. Als zonnefilter is het ingrediënt Ethylhexyl Methoxycinnamate toegevoegd. Die staat onder het rijtje ‘liever te vermijden’ zonnefilters, omdat ze schijnbaar makkelijk door de huid worden opgenomen. Ik heb er zelf te weinig verstand van om er een goed oordeel over te vellen. Wil je de volledige ingrediëntenlijst teruglezen? Kijk dan op de site flowerbeauty.com.

flower beauty light illusion foundation swatch ivory L2 review

Op de afbeelding hierboven vind je de swatch van de tint Ivory L2.

Look & review Flower Beauty Light Illusion foundation

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linker foto heb ik geen foundation op en op de rechter foto bracht ik de Flower Beauty foundation aan.

Op de foto met foundation is de huid rondom mijn neus egaler en is het plekje op mijn kin verdwenen. Verder had ik de vlam in mijn gezicht aan de rechterzijde (op de foto links) en ook dat is goed gecamoufleerd met de foundation.

flower beauty light illusion foundation swatch ivory L2 review-1

De foundation heeft een vrij volle textuur, die je (wanneer je je huid voorbereid hebt met een hydraterende crème of primer) goed uit kunt smeren. Ik doe dat altijd met mijn vingers en zelfs dan kan ik een medium dekking realiseren, dat mooi in de huid smelt. Met een beautyblender zou je het zelfs kunnen opbouwen tot een full coverage dekking. Ondanks dat de textuur wat dikker is, is de finish niet cakey en ziet het resultaat er natuurlijk uit. Dat wordt zeker versterkt door de subtiele glow.

flower beauty light illusion foundation swatch ivory L2 review-2

Ik maakte de look af met een blush en bronzer, waarbij ik mijn huid niet eerst afgepoederd had. De poeders breng je makkelijk aan, vlekken niet en blenden goed in de huid. Als ik nu aan Drew Barrymore denk, dan denk ik deze keer eerst aan deze fijne foundation in plaats van aan Charlie’s Angels. 😉

De Flower Beauty Light Illusion is in zes tinten verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 14,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie