Festival ready met Lottie London

door Daphne - verdraaid mooi
lottie-london-review

Het festivalseizoen is alweer even geleden van start gegaan. Festivals lenen zich ervoor om lekker out of the box te gaan met je outfit en make-up en zo een excentrieke look te creëren. Als je een festivalterrein betreedt zonder dat je glitters verwerkt hebt in je make-up look, dan ben je toch niet helemaal af. Ik laat je zien hoe je met budgetproof make-up items van Lottie London festival ready bent.

Lottie London Glitter Glass

lottie-london-glitter-glass-review

Je crush verleiden met je stralende lach? Maak het fonkelend en val op met de Lottie London Glitter Glass. Deze lipgloss is er in twee tinten en bevat schitterende, holografische glitters.

lottie-london-glitter-glass-review-1

De applicator is vrij bijzonder en kom je niet snel tegen. Het is namelijk een soort kunststof spateltje. Zo blijven de glitters niet aan de applicator, maar aan je lippen hechten en krijg je snel het gewenste effect.

lottie-london-glitter-glass-swatch-review

Swatch 1 is de zilveren tint ‘Broken’ en swatch 2 is de gouden tint ‘Shattered’. Beide tinten zie je in dezelfde volgorde terug op mijn lippen op de foto’s hieronder.lottie-london-glitter-glass-swatch-review-2lottie-london-glitter-glass-review-2

De Glitter Glass breng je snel aan. Direct hechten zich veel glitters op de lippen. Daar hoef je gelukkig geen enkele moeite voor te doen. Het is, anders dan dat ik verwacht had met al die glitters, totaal niet plakkerig en heeft buitenom de glitters van zichzelf een mooie glans. Als je de glitter gloss aangebracht hebt, dan zou ik daarna niet teveel meer met je lippen over elkaar gaan. Op die manier verschuiven de glitters namelijk snel en heb je straks één klomp aan glitters op een bepaalde plek op je lippen. Ik zou deze lipgloss alleen niet opdoen als je van plan bent om te gaan zoenen op het festival, want voor je het weet zitten de glitters overal. Je creëert hiermee dus geen “lippen om te zoenen”. Opvallen doe je in ieder geval wel, dus op dat gebied is de missie geslaagd!

De Lottie London Glitter Glass is binnenkort verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 5,99.

Lottie London Eye Foil

lottie-london-eye-foil-review

Kijk je ogen uit met de Lottie London Eye Foils, want deze toppers zijn oogverblindend. Met deze items kun je jouw oogmake-up naar een volgend level brengen. Het zijn toppers die je over je ooglook aan kunt brengen voor een prachtige finish. Er zijn twee varianten, namelijk shimmer toppers en glitters.

lottie-london-eye-foil-review-1

De producten hebben een smalle, zachte applicator. Zo kun je het product nauwkeurig in één keer op je ogen aanbrengen. Ik heb hier geen andere tools voor gebruikt.

De Eye Foils zijn verkrijgbaar in acht tinten, waarvan ik er hier vier van laat zien. Van links naar rechts: Faded, Savage, Fire, Denied.

lottie-london-eye-foil-swatch-review

Faded is een metallic, roestbruine kleur met zilveren glitters. Savage is een duochrome, metallic tint met roze en goud. Fire is ook een duochrome, metallic tint met paars en blauw. Denied bevat vooral zilveren, maar hier en daar ook holografische glitters. Met Faded en Savage kun je makkelijk een volledige dekking creëren met vaak maar één veeg. Met Fire gaat dat alweer lastiger. Daar moet je een mooie basistint onder hebben, wil je deze kleur mooi op je ogen kunnen aanbrengen. Denied is een pure glitter eye foil, waarmee je net een extra dimensie aan je look kunt creëren, zonder dat het direct over de top is. De toppers zijn prettig en snel in gebruik. De substantie droogt vrij snel op, waardoor je je ogen snel weer op een normale manier open kunt houden. Verder blijft het goed zitten gedurende de dag en verdwijnt het niet in de ooglijntjes. Het hele festival flawless dus!

De Lottie London Eye Foil tinten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 5,99.

Lottie London Eco Glitter

lottie-london-eco-glitter-review

Wel glitters, maar geen plastic afval? Dan zijn de Lottie London eco-friendly glitters zeker wat voor jou. Ze zijn namelijk in plaats van plastic, gemaakt van planten. Hierdoor zijn ze biologisch afbreekbaar en 40% zachter dan plastic glitters. De Glitter Fix Balm helpt je om de glitters op hun plek te houden.

lottie-london-eco-glitter-review-1

Je brengt de glitters aan door eerst op de gewenste plek de Glitter Fix Balm aan te brengen. Daarna kun je de glitters erop plakken en ben je good to go.

Ik vind een potje met losse glitters altijd een beetje eng. Voor je het weet, blijven de glitters niet plakken en liggen ze overal. Misschien een kleine trauma naar een jurkje die ik een paar jaar geleden droeg. Iedereen kon namelijk zien waar ik gelopen had die dag… Weken later kwamen we ze na veel stofzuigen en dweilen nog tegen in huis. Deze glitters in combinatie met de Glitter Fix Balm zorgen niet voor een extra trauma. Ze blijven namelijk perfect op hun plek zitten.

De Eco Glitters zijn verkrijgbaar in twee tinten, namelijk links de ‘Stargazer’ en rechts de Dreamcatcher.

lottie-london-eco-glitter-swatch-review

Je kunt de balm direct aanbrengen op de huid en daarna de losse glitters aanbrengen met bijvoorbeeld je vinger. Kijk wel uit als je al een flinke laag foundation of concealer op die plek hebt aangebracht, want dan verschuift het snel als je de Glitter Fix Balm direct op de huid aanbrengt. Daarom heb ik de balm en de glitters eerst aangebracht op mijn vingers en daarna de glitters al deppend op de gewenste plek op de huid aangebracht. Zo blijft je basis goed zitten. Ook de glitters blijven dan gewoon prima zitten zonder dat je ze halverwege verliest! De Glitter Fix Balm zorgt trouwens ook nog eens voor een extra glow. Dus als je je highlighter vergeten bent, is dit nog een prima optie.

De Lottie London Eco Glitters zijn binnenkort verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 6,99 per potje.

Lottie London festival look

Ik kan na alle uitleg en swatches natuurlijk niet achterblijven om de producten ook daadwerkelijk op mijn huid te laten zien. Daarom heb ik een festival look gecreëerd ter inspiratie voor jou.

lottie-london-festival-look-1-review

lottie-london-festival-look-review

Ik heb eerst een rustige, paarse ooglook gemaakt met het Lottie London The Mauves palette. De review en swatches over dit palette, lees je hier. Ik heb Boss aangebracht als transitiekleur in de arcadeboog, Power net onder de transitiekleur in de arcadeboog en Dusk in de buitenste ooghoek. Daarna heb ik de look uitgebreid met diverse producten die ik hierboven aan je heb laten zien. Ik heb de Lottie London Eye Foil in de tint Savage aangebracht op mijn bewegend ooglid. Bij de buitenste ooghoek heb ik die tint gemengd met de eerder aangebrachte oogschaduwtint Dusk. In de binnenste ooghoek heb ik de Eye Foil in de tint Denied aangebracht. Ik heb de ooglook afgemaakt met de Kruidvat Extra Volume Lashes voor extra sprekende ogen.

lottie-london-festival-look-1.1-review

Rond mijn ogen heb ik de Eco Glitter in de tint Dreamcatcher aangebracht met de Glitter Fix Balm. De look heb ik afgemaakt met de Glitter Glass in de tint Broken.

lottie-london-festival-look-1.2-review

Wat vind jij van deze look? Heb jij een speciale festival look?

De producten van Lottie London zijn (binnenkort) verkrijgbaar bij Kruidvat.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

9 reacties

Gaby 23 juli 2019 - 09:18

Wat een feestelijke look mooi gedaan

Reply
Tessa 23 juli 2019 - 16:34

gave look heb je gemaakt. love de oorbellen

Reply
Daphne - verdraaid mooi 23 juli 2019 - 22:45

Dankjewel! Die zijn van SIX.

Reply
Marcelina de Boer 24 juli 2019 - 10:16

Ik zag deze foto al voorbij komen op Instagram. Die laatste dan. Echt een hele mooie foto en ik vind alles met glitter sowieso geweldig. Ik ga eens kijken voor die lipgloss om zelf aan te schaffen 🙂

Reply
Sherry 24 juli 2019 - 19:22

Dit merk is nieuw voor mij. Het ziet er prachtig uit.

Reply
Beauty By Bibi 25 juli 2019 - 09:30

Wat een gave festival look! Supermooi!

Reply
Sonja 25 juli 2019 - 18:48

Wat een geweldige look. Je kwam op Instagram als een Tropical Queen binnen op mijn scherm!

Reply
Xarifa 25 juli 2019 - 20:13

Wat een leuke glitters! Jammer dat ik daar zo laat achter kom. Anders had ik ze voor Parkpop gekocht!

Reply
Amy 26 juli 2019 - 11:29

Wat ontzettend leuk die glitters en inderdaad helemaal festival ready! Ziet er echt heel tof uit. Ik geloof niet dat ik nog festivals op de planning heb staan, maar wel een goede om te onthouden voor volgend jaar.

Reply

Plaats een reactie