Federico Mahora (FM) parfum review

door Daphne - verdraaid mooi
FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-review-1

Ik ga de deur niet uit zonder even een geurtje op te spuiten. Altijd is dit geurtje van een bekend merk, gekocht bij de parfumerie. Het merk Federico Mahora (FM) beweert dat de geuren die zij verkopen exact gelijk zijn met de merkgeuren uit de parfumerie. Alleen de naam is een nummer en de verpakking is simpel. Ik ben benieuwd of dat daadwerkelijk zo is. Daarom heb ik van Federico Mahora zes testers ontvangen. Ik ben erg benieuwd naar de geur en, niet minder belangrijk, naar hoe lang je de geur daadwerkelijk blijft ruiken. Vervliegt het snel of is het een blijvertje?

FM parfum: echt of nep?

De geuren van FM parfums worden ingekocht bij dezelfde fabrieken waar ook de bekende merken inkopen. Een geur is niet te patenteren, dus daarom heeft FM de mogelijkheid om dezelfde geuren in te kopen als alle andere bedrijven. De prijs bij FM blijft laag door het simpele flesje. Iedere geur zit in dezelfde verpakking. Daarnaast hebben de geuren geen naam, maar een nummer. Minder sexy en anders dan ik gewend ben op mijn kaptafel, maar als het echt dezelfde geur is… Dan houd je toch mooi wat geld in je portemonnee!

Geurnoten

De geuren bevatten geurnoten. Deze zijn onderverdeeld in de topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opspuiten van de parfum dominant zijn. Hartnoten zijn geuren die je gaat ruiken als de topnoten grotendeels verdwenen zijn. Dit is zo’n 10 minuten na het opspuiten het geval. Basisnoten zijn de geuren die je als laatste ruikt, namelijk zo’n één à twee uur na het opspuiten.

Daarom is het ook zo belangrijk om niet direct te beslissen of je een geur prettig vindt of niet, maar juist nog even te wachten tot je beslist. Natuurlijk moet je de geur niet vanaf moment één vinden stinken, maar je moet wel geduldig zijn met geuren denk ik. Een geur verandert namelijk na verloop van tijd.

Federico Mahora PURE Royal – 802

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-802-review

Parfum 802 is een sensuele, verleidelijke en bloemige geur. Het ruikt intens en uitdagend vind ik, wat me doet denken aan een warme zomeravond.

Topnoten: grapefruit, roze peperkorrel, marine akkoorden
Hartnoten: geranium, jasmijn, roos
Basisnoten: patchoeli, musk, vanille

Federico Mahora PURE Royal – 803

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-803-review

Parfum 803 is ook een sensuele geur. Het is een wat minder bloemige, maar juist wat zoetere geur ten opzichte van 802.

Topnoten: sinaasappel, honing, wilde perzik
Hartnoten: gardenia, oranjebloesem, lis
Basisnoten: patchoeli, vanille, amber

Federico Mahora PURE Royal – 804

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-804-review

Geur 804 is een sierlijke, fruitige geur. Ik vind dit een typische geur voor een chique avondje uit. Toevallig heb ik van deze geur ook het originele merk. Dé geur om echt goed te testen dus!

Topnoten: mandarijn, zwarte bes, bamboebladeren
Hartnoten: roos, pioen, oranjebloesem
Basisnoten: patchoeli, praline, musk

Federico Mahora PURE Royal – 810

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-810-review

Geur 810 is subtiele, serene citrusgeur. Deze geur ruikt heel fris bloemig, maar ook fruitig. Ik vind het een erg prettige geur.

Topnoten: bergamot, mandarijn, zwarte bes
Hartnoten: roze pioen, roos, lijster, perzik, abrikoos
Basisnoten: musk, amber, patchoeli, eikenmos

Federico Mahora PURE Royal – 812

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-812-review

Geur 812 is een mannengeur, dus bij deze geur heb ik de hulp ingeroepen van mijn vriend. Het is een sterk aanwezige, houten geur. Dit is zo’n typische geur die je omarmt of niet. Er is door zijn kracht geen middenweg, vind ik.

Topnoten: bergamot, zwarte peper, nootmuskaat
Hartnoten: monoi oilie, tijm, lavendel
Basisnoten: cederhout, patchoeli, musk

Federico Mahora PURE Royal – 815

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-815-review

Geur 815 is ook een mannengeur. Het is een bijzonder kruidige noot met een frisse touch. Als mijn vriend en ik zouden moeten kiezen tussen de 812 en 815, dan gaan wij voor de laatste. Heerlijk!

Topnoten: tijm, bergamot, grapefruit, galbanum, citroen
Hartnoten: appel, kaneel, peper, vanille, lavendel, geranium
Basisnoten: suiker, vetivera, myrrhe, olubanum, amber, musk, ledernoten

Review FM geuren

Zijn de geuren van FM gelijk ten opzichte van de ‘echte’ merken? Ik heb dit uitgebreid kunnen testen met FM geur 804, omdat ik hier ook het originele merk van heb. Bij het blind testen (op kaartjes), kon ik de twee absoluut niet uit elkaar houden. Ook op de huid zijn de geuren gelijk te noemen. De geuren heb ik op beide polsen aangebracht en gedurende de dag af en toe ‘gesnuffeld’. Merk ik verschil? Nee, gek genoeg niet. De geuren zijn gelijkwaardig aan elkaar! Dat scheelt nog eens een hoop geld, want voor 50 ml betaal je bij de originele geur € 107,17, terwijl de FM geur voor hetzelfde aantal milliliters € 23,50 kost!

Een geur is enorm persoonlijk. Het vertelt veel over je persoonlijkheid en karakter. Daarom kan het goed zijn dat een geur die ik heel lekker vind, jij helemaal niet prettig vindt. Daarom kan ik nu niet zeggen of ik een geur aanraad voor jou. Ik vind het concept van FM wel goed. Door het enorme prijsverschil, kun je makkelijk eens wisselen van geur zonder meteen bakken met geld kwijt te zijn. Alle verpakkingen bevatten 50 ml en zijn te koop voor € 23,50.

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-review

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

9 reacties

Tessa 18 februari 2019 - 09:48

Klinkt als een interessant product. Al denk ik dat ik liever ook een mooi vorm gegeven flesje heb

Reply
Sonja Van de Sande 18 februari 2019 - 20:30

Mmmmm,… ik zelf koop liever echt!

Reply
Deb 21 februari 2019 - 20:56

Ik denk dat ik de ‘beleving’ een beetje zou missen die ik heb wanneer ik een geur koop in de winkel en later op mijn kaptafel heb staan (kan ik echt van genieten), dus zou zelf liever een originele geur kopen.

Reply
Miriam 2 december 2019 - 18:51

Als de kwaliteit hetzelfde is zoals jij beschrijft, ga ik toch voor de besparing. Ik vind het prijsverschil enorm. Ik had wel al eerder van deze parfums gehoord, maar ik vertrouwde de kwaliteit niet. Ik had het vermoeden dat ze minder lang hun geur zouden behouden op je lichaam.

Reply
Luuk 7 maart 2020 - 23:19

Sommige mensen willen toch het mooie flesje en zijn bereid véél meer te betalen bij de parfumerie.
Probeer eerst middels een tester, zoals Daphne heeft gedaan, en oordeel dan.
Je draagt tenslotte de geur en niet het flesje

Reply
Rina 22 februari 2021 - 13:53

Wat een mooie review Daphne!

Graag wil ik hier nog een toevoeging bij geven, dat alle 225 geuren van FM echt en origineel zijn.
De meerderheid van de mensen is al gauw geneigd te denken dat het hier om namaak- of nepparfums gaat, maar dat is in de verste verte niet zo. Alle FM geuren zijn origineel en echt. Ze ruiken heerlijk. En ze zijn daarnaast ook nog eens goedkoop.

Waarom deze zo goedkoop kunnen zijn, komt omdat dit product rechtstreeks van de groothandel naar de klant wordt opgestuurd en er dus geen extra bijkomende kosten zijn, die op de parfums in de winkel wel zitten. Denk bijvoorbeeld aan personeelskosten, transportkosten, opslagkosten, importkosten, belastingen, vastleggen van merkrechten, vastleggen van het dure label, het ontwikkelen van het dure flesje met bijbehorende etiket, etc.

Als voormalig Business controller heb ik in de beautybranche gewerkt en gezien hoe vaak de prijzen voor flesjes parfum en nagellak over de kop heen gingen. Daar sta je als gewone consument gewoon niet bij stil. Totdat het je portemonnee raakt en je denkt, maar dat kan vast anders.

Ik was zelf fan van een heel groot parfummerk. Het mooie vormgegeven flesje dat op mijn toilettafel staat heeft me €175,- gekost bij een van de grootste parfumeries in Nederland. Door de prijs die ik destijds heb betaald, gebruikte ik deze parfum enkel bij speciale gelegenheden. Inmiddels is deze leeg en staat het enkel nog als herinnering aan de iets wat ik nooit meer zou gaan uitgeven, nu ik via FM exact dezelfde variant heb gevonden in een ander flesje, maar dan voor 1/7e van de originele prijs.

En voor de mensen die nog twijfelen, koop zoals Luuk aangeeft gewoon eens een tester en ervaar zelf het genot van deze heerlijk geuren.

En dit zeg ik niet in de rol van Business coach en mentor van dit mooie bedrijf, maar in de rol van alleenstaande moeder die bekend is met een wekelijks bezoek aan de voedselbank en een WIA-uitkering. En die erg blij is met deze goedkope, heerlijke en echte geuren.

Reply
Sandra 10 april 2021 - 23:30

Ik ben heel blij dat ik FM ontdekt heb. Hier komen geen bekende merken meer binnen. De geuren van FM zijn geïnspireerd op de bekende merken. Velen ruiken hetzelfde en anderen dan weer wat anders. Ik ben enorm tevreden met dit bedrijf.

Reply
Pam 11 mei 2021 - 21:10

Wilde ook even duidelijk maken wat Sandra ook al zei, dat de geuren zijn geïnspireerd op de bekende geuren. Het is dus niet hetzelfde product!

Reply
Germa 6 september 2021 - 17:47

Ik heb ook FM gedaan maar de geuren waren niet zo mooi en sterk een beetje vlakker als bij jullie ervaringen. Tenminste dat was mijn beleving. Ik vond de vergelijking van mijn moeder wel goed. Zij zei: het is net als met aanmaak limonade. Het is dezelfde aanmaak de een doet er veel bij de andere weinig en je hebt twee totaal verschillende smaken met dezelfde ingrediënten. Daarnaast mag de basis hetzelfde zijn maar een parfum merk kan zelf nog wel andere dingen toevoegen waardoor de beleving heel anders is, toch?

Reply

Plaats een reactie