Federico Mahora (FM) parfum review

door Daphne - verdraaid mooi
FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-review-1

Ik ga de deur niet uit zonder even een geurtje op te spuiten. Altijd is dit geurtje van een bekend merk, gekocht bij de parfumerie. Het merk Federico Mahora (FM) beweert dat de geuren die zij verkopen exact gelijk zijn met de merkgeuren uit de parfumerie. Alleen de naam is een nummer en de verpakking is simpel. Ik ben benieuwd of dat daadwerkelijk zo is. Daarom heb ik van Federico Mahora zes testers ontvangen. Ik ben erg benieuwd naar de geur en, niet minder belangrijk, naar hoe lang je de geur daadwerkelijk blijft ruiken. Vervliegt het snel of is het een blijvertje?

FM parfum: echt of nep?

De geuren van FM parfums worden ingekocht bij dezelfde fabrieken waar ook de bekende merken inkopen. Een geur is niet te patenteren, dus daarom heeft FM de mogelijkheid om dezelfde geuren in te kopen als alle andere bedrijven. De prijs bij FM blijft laag door het simpele flesje. Iedere geur zit in dezelfde verpakking. Daarnaast hebben de geuren geen naam, maar een nummer. Minder sexy en anders dan ik gewend ben op mijn kaptafel, maar als het echt dezelfde geur is… Dan houd je toch mooi wat geld in je portemonnee!

Geurnoten

De geuren bevatten geurnoten. Deze zijn onderverdeeld in de topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opspuiten van de parfum dominant zijn. Hartnoten zijn geuren die je gaat ruiken als de topnoten grotendeels verdwenen zijn. Dit is zo’n 10 minuten na het opspuiten het geval. Basisnoten zijn de geuren die je als laatste ruikt, namelijk zo’n één à twee uur na het opspuiten.

Daarom is het ook zo belangrijk om niet direct te beslissen of je een geur prettig vindt of niet, maar juist nog even te wachten tot je beslist. Natuurlijk moet je de geur niet vanaf moment één vinden stinken, maar je moet wel geduldig zijn met geuren denk ik. Een geur verandert namelijk na verloop van tijd.

Federico Mahora PURE Royal – 802

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-802-review

Parfum 802 is een sensuele, verleidelijke en bloemige geur. Het ruikt intens en uitdagend vind ik, wat me doet denken aan een warme zomeravond.

Topnoten: grapefruit, roze peperkorrel, marine akkoorden
Hartnoten: geranium, jasmijn, roos
Basisnoten: patchoeli, musk, vanille

Federico Mahora PURE Royal – 803

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-803-review

Parfum 803 is ook een sensuele geur. Het is een wat minder bloemige, maar juist wat zoetere geur ten opzichte van 802.

Topnoten: sinaasappel, honing, wilde perzik
Hartnoten: gardenia, oranjebloesem, lis
Basisnoten: patchoeli, vanille, amber

Federico Mahora PURE Royal – 804

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-804-review

Geur 804 is een sierlijke, fruitige geur. Ik vind dit een typische geur voor een chique avondje uit. Toevallig heb ik van deze geur ook het originele merk. Dé geur om echt goed te testen dus!

Topnoten: mandarijn, zwarte bes, bamboebladeren
Hartnoten: roos, pioen, oranjebloesem
Basisnoten: patchoeli, praline, musk

Federico Mahora PURE Royal – 810

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-810-review

Geur 810 is subtiele, serene citrusgeur. Deze geur ruikt heel fris bloemig, maar ook fruitig. Ik vind het een erg prettige geur.

Topnoten: bergamot, mandarijn, zwarte bes
Hartnoten: roze pioen, roos, lijster, perzik, abrikoos
Basisnoten: musk, amber, patchoeli, eikenmos

Federico Mahora PURE Royal – 812

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-812-review

Geur 812 is een mannengeur, dus bij deze geur heb ik de hulp ingeroepen van mijn vriend. Het is een sterk aanwezige, houten geur. Dit is zo’n typische geur die je omarmt of niet. Er is door zijn kracht geen middenweg, vind ik.

Topnoten: bergamot, zwarte peper, nootmuskaat
Hartnoten: monoi oilie, tijm, lavendel
Basisnoten: cederhout, patchoeli, musk

Federico Mahora PURE Royal – 815

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-815-review

Geur 815 is ook een mannengeur. Het is een bijzonder kruidige noot met een frisse touch. Als mijn vriend en ik zouden moeten kiezen tussen de 812 en 815, dan gaan wij voor de laatste. Heerlijk!

Topnoten: tijm, bergamot, grapefruit, galbanum, citroen
Hartnoten: appel, kaneel, peper, vanille, lavendel, geranium
Basisnoten: suiker, vetivera, myrrhe, olubanum, amber, musk, ledernoten

Review FM geuren

Zijn de geuren van FM gelijk ten opzichte van de ‘echte’ merken? Ik heb dit uitgebreid kunnen testen met FM geur 804, omdat ik hier ook het originele merk van heb. Bij het blind testen (op kaartjes), kon ik de twee absoluut niet uit elkaar houden. Ook op de huid zijn de geuren gelijk te noemen. De geuren heb ik op beide polsen aangebracht en gedurende de dag af en toe ‘gesnuffeld’. Merk ik verschil? Nee, gek genoeg niet. De geuren zijn gelijkwaardig aan elkaar! Dat scheelt nog eens een hoop geld, want voor 50 ml betaal je bij de originele geur € 107,17, terwijl de FM geur voor hetzelfde aantal milliliters € 23,50 kost!

Een geur is enorm persoonlijk. Het vertelt veel over je persoonlijkheid en karakter. Daarom kan het goed zijn dat een geur die ik heel lekker vind, jij helemaal niet prettig vindt. Daarom kan ik nu niet zeggen of ik een geur aanraad voor jou. Ik vind het concept van FM wel goed. Door het enorme prijsverschil, kun je makkelijk eens wisselen van geur zonder meteen bakken met geld kwijt te zijn. Alle verpakkingen bevatten 50 ml en zijn te koop voor € 23,50.

FEDERICO-MAHORA-pure-royal-parfum-review

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.