Etos Gummies review | FAQ

door Daphne - verdraaid mooi
etos gummies review

De review over de Kruidvat Gummies is ongekend populair en zelfs een van de best gelezen artikelen op mijn blog. Dus toen ik zag dat Etos nu ook zulke leuke (en hopelijk lekkere!) gummies heeft, kon ik ze natuurlijk niet laten liggen. Je hebt de keus uit maar liefst zes varianten en in dit artikel laat ik er vijf zien (de 6e is speciaal voor kids). Ik vertel je er alles over en beantwoord de meest gestelde vragen. Daarom lees je hier de Etos Gummies review.

Alle gummies zijn vrij van gluten en lactose. De verpakking lijkt verrassend veel op de varianten van Kruidvat. Zonder sticker zou ik de flacons niet uit elkaar kunnen halen. Al heb je dat met meerdere huismerk producten natuurlijk… 😉

Etos vitamine C gummies

etos vitamine C gummies review

Deze gummies bevatten vitamine C, oftewel L-ascorbinezuur. Dat ondersteunt het immuunsysteem en activeert de natuurlijke energie in het lichaam. Het is suikervrij, maar bevat wel zoetstoffen.

Ingrediënten: zoetstof, isomalt, vitamine C, geleermiddel, zuurteregelaar, natuurlijk citroenaroma, stabilisator, voedingszuur, palmolie, kleurstof, glansmiddel.

etos vitamine C gummies review samenstelling

Deze vitaminegummies hebben de vorm van een citroen, net als de smaak. In het potje zitten 60 citroentjes, waarvan je er één keer daags één van in moet nemen.

Etos vitamine D3 gummies

etos vitamine D3 gummies review

Deze gummies bevatten vitamine D3, oftewel cholecalciferol. Dat draagt bij aan een sterk gebit en zorgt mede voor een goede weerstand. Daarnaast speelt het een rol bij het behoud van sterke spieren en botten.

Ingrediënten: glucosestroop, suiker, glucose, geleermiddel, voedingszuur, zuurteregelaar, natuurlijk sinaasappelaroma, vitamine D3, palmolie, kleurstof, kleurend paarsewortelsapconcentraat, glansmiddel.

etos vitamine D3 gummies review samenstelling

Deze vitaminegummies hebben een beetje de vorm van een wat plattere tum tum en smaken naar sinaasappel. In het potje zitten 60 gummies, waarvan je er één keer daags één van in moet nemen.

Etos hair biotine gummies

etos hair biotine gummies review

Deze gummies bevatten verschillende vitaminen en mineralen en is dus een multivitaminen-gummie. De toegevoegde biotine en zink dragen bij tot de instandhouding van normaal haar. Het houdt je haren sterk en in conditie en is goed voor het behoud van glanzend haar. Het is suikervrij, maar bevat wel zoetstoffen.

Ingrediënten: zoetstof, isomalt, geleermiddel, vitaminen, voedingszuur, zuurteregelaar, natuurlijk frambozenaroma, palmolie, mineralen, natuurlijk blauwebessenaroma, kleurend paarsewortelsapconcentraat, glansmiddel, cholinebitartraat, inositol.

etos hair biotine gummies review samenstelling

Deze vitaminegummies hebben de vorm van een bloemetje en smaken naar bessen. In het potje zitten 60 gummies, waarvan je er één keer daags twee van in moet nemen. 

Etos hair & beauty gummies

etos hair & beauty gummies review

Deze gummies bevatten vitamines A, B8, C en E en zink. Vitamine A ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Vitamine C helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. Biotine (vitamine B8) is goed voor je haar. Zink draagt bij aan het behoud van normale nagels. Vitamine E helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Bij vitaminepotjes zie je vaak de term ‘huid, haar en nagels’ staan bij de combinatie van deze stoffen.

Ingrediënten: glucosestroop, suiker, glucose, vitaminen, geleermiddel, stabilisator, voedingszuur, zink, zuurteregelaar, natuurlijk aardbeienaroma, palmolie, kleurend paarsewortelsapconcentraat, glansmiddel.

etos hair & beauty gummies review samenstelling

Deze schoonheidsgummies hebben de vorm van een beertje en smaken naar aardbeien. In het potje zitten 60 gummies, waarvan je er één keer daags twee van in moet nemen. 

Etos multi alles in 1 gummies

etos multi alles in 1 gummies review

Deze gummies bevatten een combinatie van vitamines en mineralen en is, zoals de naam al zegt, een alles-in-1 gummie. Vitamines A, C, D, B6 en B12 dragen bij aan de normale werking van het immuunsysteem. Biotine en jood ondersteunen het energieniveau. Zo draagt het ook bij aan een sterk gebit en ondersteunt het de botten. Het is suikervrij, maar bevat wel zoetstoffen.

Ingrediënten: zoetstof, geleermiddel, vitaminen, voedingszuur, zuurteregelaar, natuurlijk sinaasappelaroma, palmolie, mineralen, kleurend paarsewortelsapconcentraat, kleurstof, glansmiddel, inositol, cholinebitartraat.

etos multi alles in 1 gummies review samenstelling

Deze gummies hebben de vorm van een sinaasappelpartje en smaken ook zo. In het potje zitten 60 gummies, waarvan je er één keer daags twee van in moet nemen. 

Etos gummies review & FAQ’s

Nog steeds word ik overspoeld met vragen over de Kruidvat Gummies. Aangezien de vragen bij vergelijkbare producten vaak hetzelfde zijn, beantwoord ik er alvast een paar voor je. Wel weer met een dikke disclaimer: ik ben geen arts, dus raadpleeg je arts altijd bij vragen over jouw situatie. Ook gelden de antwoorden puur op de gummies die ik je laten zien heb en dus niet op de variant voor kids. Heb je nog andere vragen? Laat ze dan achter in de reacties en dan probeer ik ze zo goed mogelijk te beantwoorden. 😊

Ik ben vegetariër of vegan. Kan ik de gummies gewoon gebruiken?

Ja, alle gummies hebben het vegan logo!

Ik eet al gevarieerd. Krijg ik niet al alles binnen? 

Helaas blijkt dat je lang niet alles binnen krijgt wanneer je dagelijks gezond en gevarieerd eet. Zeker als vegetariër of veganist moet je er extra op letten. Je kunt altijd bloed laten prikken via je huisarts als je wilt weten hoe het zit met de vitamines in jouw bloed. Dat heb ik zelf ook gedaan.

Moet ik nog op mijn voeding te letten als ik deze gummies inneem? 

Ja! Voedingssuplementen zijn helaas geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Toch wel jammer hè?!😉

Kan ik alle gummies tegelijk innemen? Welke gummies gaan goed naast elkaar?

Je kunt vaak niet alle de varianten tegelijkertijd innemen. Welke varianten je wel samen kunt gebruiken, durf ik niet te zeggen. Dat heeft ook te maken met jouw levensstijl en de hoeveelheid vitamines die jij al in je bloed hebt. Laat het dus gewoon checken bij je huisarts! Die kan aan jouw bloed precies zien wat jij nodig hebt. 

Wat is jouw mening over de gummies en de werking ervan?

Ik durf simpelweg niet te zeggen of de gummies echt iets voor me doen. Het is makkelijk om te zeggen dat ik me bijvoorbeeld energieker voel. Alleen is dat van zoveel factoren afhankelijk dat ik het niet met 100% zekerheid kan zeggen. Daarbij neem ik het hele jaar door al extra supplementen/vitamines in, waarvan ik weet dat ik die nodig heb doordat de huisarts mijn bloed onderzocht heeft. Misschien niet het antwoord waarop je hoopte, maar ik wil transparant en eerlijk blijven. Wist je dat het wel zes maanden kan duren voor je vitamines weer goed op peil kunnen zijn als ze te hoog of laag waren? Wel vind ik de gummies een laagdrempelige manier om extra vitamines binnen te krijgen. Zeker als je het niet fijn vindt om een tablet door te slikken, is dit extra fijn en makkelijk. 

etos gummies ervaring werking ingredienten actieve bestanddelen review

De Etos gummies shop je bij Etos en op etos.nl voor € 7,99 per potje | 60 stuks. Heb jij al eens beauty gummies gebruikt?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 30 december 2021 - 08:28

Ik slik altijd wel extra vitamines voor huid haar nagels en ook dit soort gummies heb ik gebruikt, alleen dan van Kruidvat;-)

Reply

Plaats een reactie