Etos Smokey Rebel eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review

Etos heeft maar liefst vier nieuwe compacte oogschaduw paletten uitgebracht die perfect in je toilettas passen. Zijn dit de nieuwe budget aanraders onder de oogschaduwen? Ik test ze de komende week alle vier voor je! Deze keer test ik het Etos eyeshadow palette Smokey Rebel.

Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-2

De naam ‘smokey’ lijkt me in eerste opzicht goed bij dit palette passen. Er zitten diverse donkere tinten in, waardoor je een goede smokey eye zou moeten kunnen maken.

Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-3

Als je bekend bent met de X9 paletten van MAC, zal het uiterlijk van dit palette je zeker bekend voor komen. Ze lijken sprekend op elkaar en zijn ook nog eens even groot. Het enige verschil is dat dit palette van Etos werkt met een kliksluiting. Door het formaat, vind ik het een handig palette om mee te nemen op reis. Je hebt veel kleuren bij de hand en toch neemt het niet veel ruimte in beslag.

Swatches

Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-4

Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-swatches

De pigmentatie is op zich prima, niet wauw. Nummer 6 zorgt alleen voor veel fall-out en is erg glitterig. Nummer 9 is een glanzende kleur en bevat ook een grove glitter. Dat geeft een extra touch!

Look

Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-look1

Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-look1.2 Etos-eyeshadow-palette-smokey-rebel-review-look1.3

Bij deze look draag ik het volgende:
4: transitiekleur in arcadeboog
6: bewegend ooglid
7: onder de wenkbrauwen
3: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
3: onder de ogen

Etos Smokey Rebel eyeshadow palette review

Ik vind dit een erg leuk palette, omdat je er met maar negen kleuren, zoveel looks kunt maken. Je kunt voor een volledig blauwe, paarse, gemengde of neutrale look gaan. De kleuren bieden hier veel ruimte in. Toch mis ik in dit palette wel een goede lichte tint. Natuurlijk is kleur 6 zeer licht, maar door de flinke fall-out en de vele glitters, kan ik er niet prettig mee werken. Ook heb ik het idee dat de kleur niet volledig dekt en hierdoor mijn ooglook niet top is. Dit kun je bij de look op het bewegend ooglid goed zien.

Ik zei bij de swatches dat ik de pigmentatie prima, maar niet wauw vond. Hier moet ik bij het gebruik van het palette, buitenom kleur 6, op terug komen. De pigmentatie op de ogen is erg fijn.

Het Etos eyeshadow palette Smokey Rebel is te koop bij Etos voor € 5,99. Benieuwd naar de andere kleuren? De komende week test ik ook het Etos eyeshadow palette Warm Sunset. Het Etos Wild Romance eyeshadow palette,  het Etos Smokey Rebel eyeshadow palette en het Etos Sensual Nude eyeshadow palette testte ik ook al.

Wat vind jij van deze uitgesproken kleuren?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

10 reacties

Julie 27 juni 2018 - 11:09

Het zijn niet helemaal mijn kleuren maar je kan er zeker wel een aantal leuke smokey looks mee maken! 🙂 Voor die prijs moet je het zeker niet laten!

Reply
marjolein westerbaan 27 juni 2018 - 11:38

Etos heeft zeer fijne producten en weet zich goed te positioneren, tof om te zien. Dit zijn niet he;etmaal mijn kleurtjes, maar heb wel v=de lichtere variant van ze. Nice!

Reply
Irma 28 juni 2018 - 09:29

Ik weet met blauwe oogschaduw nooit zo goed wat ik er mee moet… het moet geen blauw geslagen oog worden natuurlijk 😉 Maar je hebt er een prachtige look mee gemaakt 😀

Reply
Anja 28 juni 2018 - 09:45

Verrassend om te zien wat voor een mooi effect je kan krijgen met zo’n verzameling kleurtjes 🙂 als je er verstand van hebt toch… want ik zou er niet veel van terecht brengen waarschijnlijk 😀

Reply
Gabrielle 28 juni 2018 - 09:56

Wat een mooi palette en dat voor maar 6 euro!

Reply
Laura 28 juni 2018 - 10:36

Wauw mooi palette! De kleuren staan je prachtig:)

Reply
Blog & Beauty 28 juni 2018 - 10:40

Wat een mooi palette en wat een mooie look heb je gemaakt. De bovenste rij met kleurtjes zou voor mij wat te heftig zijn, maar het staat jou echt fantastisch.

Reply
Gea 28 juni 2018 - 11:02

Wat een prachtige make-up look heb je gemaakt met het palette! Mooie kleuren

Reply
Nicole Orriëns 28 juni 2018 - 11:35

Ik houd erg van uitgesproken kleuren, ook in kleding. Op het gezicht moet je het net kunnen hebben denk ik. Maar bij jou vind ik het zeker mooi.

Reply
Danielle 28 juni 2018 - 11:41

Heel mooie kleuren, ik ben ook dol op blauw qua kleding en accessoires.

Reply

Plaats een reactie