Estée Lauder Resilience Multi-Effect lijn | verzorging voor de rijpere huid

door Daphne - verdraaid mooi
voedende skincare rijpere huid 60 plus estee lauder resilience multi-effect

Ik heb natuurlijk al vaak geschreven over skincare die tekenen van vroegtijdige huidveroudering verminderen. Alleen welke lijn is nou speciaal geschikt voor de rijpere huid? Samen met mijn moeder, die met nét zestig onder de categorie rijpere huid valt, ben ik daar achter gekomen! Haar droge en vochtarme huid heeft behoefte aan een rijke crème die haar intense en langdurige voeding en versteviging geeft en haar huid laat stralen. De Estée Lauder Resilience Multi-Effect lijn past daar perfect bij. Ik vertel je alles over de dag- en nachtcrème uit de lijn en geef je tips hoe je jouw huidverzorging het beste kunt aanbrengen. 

De Estée Lauder Resilience Multi-Effect lijn is speciaal geschikt voor de rijpere huid en bestaat uit vier producten, namelijk een dagcrème, nachtcrème, oogcrème en een oil-in-crème speciaal voor de erg kwetsbare huid. Het is dan ook intens voedend en richt zich op het verstevigen en dus liften van de huid.

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Creme SPF 15 | € 130 – 50 ml

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Creme SPF 15 review

De intens voedende dagcrème met breedspectrum SPF 15 is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk voor de normale, gecombineerde huid en voor de droge huid. Aangezien mijn moeder een droge huid heeft, hebben we natuurlijk voor de laatstgenoemde gekozen. Die heeft een overvloedig rijke textuur, terwijl de andere variant juist een zijdeachtig en verfrissende textuur heeft.

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Creme SPF 15 textuur review

Het is een intens voedende, jeugdige crème die de huid een stralende, vollere, soepele en veerkrachtigere uitstraling geeft. De formule is dan ook verrijkt met ingrediënten, zoals antioxidanten, die de afbraak van collageen en verzakkingen door omgevingsinvloeden voorkomen en de huid ondersteunen bij het behouden van haar natuurlijke stevigheid en teint. Ik heb de ingrediëntenlijst voor je uitgeplozen en meer verteld over de innovatieve IR-Defense Technology en de Tri-Peptide Complex.

De crème breng je ’s ochtends aan na je serum. Het liefst natuurlijk het Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex serum… 😉

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Night Tri-Peptide Face and Neck Creme | € 137,50 – 50 ml 

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Night Tri-Peptide Face and Neck Creme review

De intens voedende nachtcrème is beschikbaar in één variant die geschikt is voor alle huidtypen. Het geeft je huid een meer gelifte, jeugdige uitstraling terwijl je slaapt. Zo voelt de huid steviger, omdat de elasticiteit toeneemt. Ook worden lijntjes en rimpels minder zichtbaar en krijgt het een frisse, gezonde gloed.

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Night Tri-Peptide Face and Neck Creme textuur review

Je brengt de crème in de avond aan na je serum. Daarnaast kun je de crème ook wekelijks royaal aanbrengen als een masker en tien minuten in laten trekken. Daarna kun je de residu afvegen met een tissue. Ik heb de ingrediëntenlijst voor je uitgeplozen en meer daarin ook meer verteld over het Tri-Peptide Complex.

Zo breng je je skincare aan

Er zijn heel wat manieren bekend, onderzoeken gedaan en vooral ook meningen gegeven die jou willen vertellen hoe jij je huidverzorging op de juiste manier aanbrengt. De een beweert dat je het met een ronddraaiende beweging en massages langzaam naar buiten toe moet aanbrengen. De ander zegt weer dat je het juist in de huid moet kloppen om de bloedsomloop te stimuleren. Wat daarom echt dé perfecte optie is, durf ik zelf ook niet met zekerheid te zeggen. Alleen denk ik wel dat jouw huidtype hierin een belangrijke rol speelt. Als jij een hele (rosacea) gevoelige huid hebt die snel rood wordt, dan wil je echt geen uitgebreide massage uitvoeren en het risico lopen dat je de hele dag met een tomaten-hoofd rondloopt. Wel ga ik je vertellen hoe ik mijn crèmes aanbreng en wat dus voor mij echt goed werkt.

voedende skincare rijpere huid estee lauder resilience multi-effect review

Huidverzorging begint bij de juiste voorbereiding van de huid. Niet alleen het reinigen ervan, maar ook het aanbrengen van een toner is hierin waardevol. Onder meer de pH-waarde van de huid wordt gestabiliseerd en je huid wordt wat vochtig. Wacht niet tot je huid droog is met het aanbrengen van skincare. Juist een vochtige huid zorgt ervoor dat de werkstoffen beter in de huid kunnen dringen ten opzichte van een droge huid. Ik wacht dus ook nooit tot mijn serum volledig is ingetrokken voor ik aan mijn dag- of nachtcrème begin.

Ik haal de crème met een spateltje uit de pot om zo hygiënisch mogelijk te werken. Dan verwarm ik het kort tussen mijn vingers en breng ik stipjes aan op mijn gezicht, hals en decolleté dat ervoor zorgt dat ik de crème alvast wat verdeeld heb. Dan masseer ik het met ronddraaiende bewegingen in de huid en beweeg ik langzaam naar buiten toe. Vergeet je hals en decolleté niet, want ook die zones worden blootgesteld aan externe invloeden van buitenaf en kunnen zichtbare huidverouderingsverschijnselen vertonen. Bij het inmasseren van de crème in de hals maak ik juist opwaartse bewegingen, dat bijdraagt aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. In het geval van de decolleté beweeg ik juist om dezelfde reden naar buiten toe. Bij bijvoorbeeld een olie vind ik het fijn om het daarna, met de residu dat op mijn handen zit, nog wat in de huid te kloppen om ook de bloedsomloop extra te stimuleren. 

Review Estée Lauder Resilience Multi-Effect lijn

Mijn moeder is in het afgelopen jaar vrij zoekende geweest in het vinden van de juiste huidverzorging. Zeker omdat haar huid al heel snel weer droog aanvoelde en de skincare dus toch niet genoeg voeding bleek te geven. Toen kwamen we er ook al snel achter dat een hele volle textuur van een crème uiteindelijk niets zegt over de werking ervan op langere termijn. Zowel gedurende de dag of nacht als over een aantal weken gemeten. Een fijne, volle textuur doet nog niet zoveel als de juiste ingrediënten voor jouw huidbehoefte ontbreken. 

De producten uit dit artikel heeft zij een aantal jaar geleden al eens gebruikt. Zij was toen heel erg tevreden, maar is desondanks toch verder gaan zoeken naar een optie in een lagere prijscategorie. Want, laten we eerlijk zijn: Estée Lauder valt niet onder de categorie low budget. Toch blijkt achteraf goedkoop wel duurkoop te zijn geweest. Inmiddels heeft ze namelijk heel wat halfvolle potjes in de kast staan die het toch net niet waren. Daarbij heb ik zelf ook van haar geleerd om te investeren in je huid. Niet alleen qua geld, maar ook qua tijd. Als jij je huid goed en diep reinigt, dan kunnen de werkstoffen die je daarna op je huid aanbrengt veel beter hun werk doen én zie je veel eerder resultaat. Die tijd betaalt zich dus uiteindelijk terug.

voedende skincare rijpere huid 60 plus estee lauder resilience multi-effect review

Resilience Multi-Effect lijn | resultaat op rijpere huid

De Resilience dag- en nachtcrème hebben beiden een volle textuur die haar huid intens voeden én blijven voeden. Gedurende dezelfde dag en nacht én na een aantal weken gebruiken. Hierdoor krijgen droogtelijntjes, in combinatie met de diepe hydratatie, geen kans meer. Daarnaast heeft de doffe aanblik plaatsgemaakt voor een stralende, gezond uitziende huid. Mijn moeder geeft aan dat vooral merkt dat haar huid continu erg fijn aanvoelt. Net of ze het, ook een aantal uren later, net heeft ingesmeerd. Daarbij werkt het goed in combinatie met haar foundation, die toevallig ook van Estée Lauder is.

Het Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex serum is ze trouwens de afgelopen jaren wel consequent blijven gebruiken. Zeker omdat het een erg goede, steady basis is voor elk skincare product. Dankzij de toner die haar huid wat vochtig maakt, trekt het direct goed in en kan ze direct al profiteren van de anti-aging eigenschappen. Ik hoor trouwens regelmatig dat vrouwen een serum overslaan, maar ik adviseer je echt om die stap in je skincare te blijven gebruiken. Je huid blijft zo langer gehydrateerd, gevoed en prettig aanvoelen.

voedende skincare rijpere huid 60 plus estee lauder resilience multi-effect review moeder dochter

Mijn stralende, prachtige mama! ❤️

Natuurlijk is het even een uitgave en daarom adviseer ik je om langs te gaan bij een Estée Lauder counter als je niet exact weet wat bij jouw huidbehoefte past. Je krijgt dan vaak een sample mee die je al kunt uitproberen voor je een aankoop doet, zodat het niet zo snel een miskoop wordt. Mijn moeder heb ik in ieder geval kunnen behoeden voor nog wat miskopen. Zij is weer helemaal terug gestapt op skincare van Estée Lauder.

De Estée Lauder Resilience Multi-Effect lijn shop je op esteelauder.nl. Lees ook andere Estée Lauder artikelen.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie