Estée Lauder Pure Color lipstick review | herlancering 2023 matte & creme

door Daphne - verdraaid mooi
estee lauder pure color lipstick review herlancering relaunch

Dacht jij dat je last had van keuzestress bij het kiezen van de juiste kleur lipstick? Dan heb je de herlancering van de Estée Lauder Pure Color lipsticks nog niet gezien, want dan wordt kiezen nog een level moeilijker… Ik heb namelijk maar liefst 20 kleuren (van de 40!) geswatcht. Gelukkig zijn de formules de meest verzorgende tot nu toe van het merk, waardoor mijn lippen na het swatchen van al die tinten nog steeds kissable waren. 😉 Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe formules, alle tinten en mijn mening? Scroll dan snel verder voor de Estée Lauder Pure Color lipstick review | herlancering 2023 en laat me vooral weten wat jouw favoriete kleur is!

With one strike of lipstick, choose your attitude and take over the world.

estee lauder PR pure color lipstick review herlancering relaunch

De hernieuwde Pure Color lipsticks hebben opvallende, statement tinten met Estée Lauder’s meest langhoudende en lipvriendelijke formules met keuze uit 40 kleuren die alle huidtinten flatteren. Ze zijn verkrijgbaar in drie finishes, namelijk lustre, matte en creme met rijke, levendige kleuren in slechts één veeg. De lipstick blijft kleurgetrouw en blijft tot wel 10 uur zitten, zonder uit te lopen of te creasen.

De formules zijn verrijkt met het Moisture Lock Complex. Die bevat een mix van krachtige oliën (zoals  frambozenzaadolie, moerasbloemzaadolie en abrikozenzaadolie) en het krachtig plantenextract Salicornea Herbecea-extract om de lippen direct te verzorgen, voller te maken en ze voortdurend vochtig te houden. Zo zien ze er direct vol en glad uit en lijken ze meer gedefinieerd. Zelfs nadat de lipstick is verwijderd. 

estee lauder pure color lipstick swatches review herlancering relaunch

Ik laat je verder in het artikel swatches zien met matte en creme finishes. Die lipsticks hebben een full-coverage dekking met verstevigende, voedende en verzorgende voordelen. De matte finish heeft een zacht poedercomplex dat zorgt voor een gladde en fluweelzachte matte finish. De creme finish heeft een dimensionale kleur dat moeiteloos over de huid glijdt voor een gladde, satijnen finish. 

De lipstick zit in een gouden omhulsel die onwijs lekker in de hand ligt en met een magnetische dop die je gemakkelijk kunt verwijderen, maar ook goed blijft zitten in je tas. De flacon is trouwens zo ontworpen dat je er een refill in kunt doen met een selectie van Estée Lauder haar meest begeerde lipsticktinten. Verder is de lipstick zelf perfect gevormd om de rondingen van je lippen moeiteloos te kunnen volgen.

Swatches relaunch Estée Lauder Pure Color lipstick

Bereid je voor op héél veel scrollen, want hieronder zie je alle kleuren aangebracht op mijn lippen. Wat een marathon was dat!😅 Zoals ik je hierboven al heb laten zien, ontving ik de tinten in een prachtige, gouden box. Daarin zitten vijf doosjes met ieder vier lipsticks in. Ik laat de swatches per doosje aan je zien. Zowel op mijn hand als op de lippen.

Thrill Me 

estee lauder PR pure color lipstick swatch thrill me review herlancering relaunch

estee lauder PR pure color lipstick swatch thrill me review herlancering relaunch 2023v.l.n.r.: 699 Thrill Me | 569 Fearless | 520 Carnal | 689 Dark Desire

699 Thrill Me 

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 699 thrill me

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 699 Thrill Me is een felle en gewaagde, warmrode tint met een matte finish.

569 Fearless 

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 569 fearless

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 569 Fearless is een felle, roodoranje warme tint met een matte finish.

520 Carnal 

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 520 carnal

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 520 Carnal is ook een felle, warmrode tint die net nog wat meer knalt dan bijvoorbeeld Thrill Me dankzij haar creme finish dankzij haar heldere kleurtoon.

689 Dark Desire

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 689 dark desire

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 689 Dark Desire is een wat bedeesdere, bijna wijnrode tint met een matte finish.

Power Kiss

estee lauder PR pure color lipstick swatch power kiss review herlancering relaunch estee lauder PR pure color lipstick swatch power kiss review herlancering relaunch 2023v.l.n.r.: 888 Power Kiss | 131 Bois De Rose | 220 Powerful | 420 Rebellious Rose

888 Power Kiss 

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 888 power kiss

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 888 Power Kiss is een koele, medium-donkere rode tint met een matte finish.

131 Bois De Rose 

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 131 bois de rose

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 131 Bois De Rose is een hele warme, rode tint met een tikkeltje bruine ondertoon en een creme finish.

220 Powerful 

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 220 powerful

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 220 Powerful is een hele koele, mediumroze tint met een creme finish.

420 Rebellious Rose

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 420 rebellious rose

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 420 Rebellious Rose is denk ik wel de meest bekende tint van Estée Lauder en had ik zelf hiervoor al in een lipstick tint én een blush kleur. Het is een warme, bruinrode tint met een creme finish.

Suit Up

estee lauder PR pure color lipstick swatch suit up review herlancering relaunch estee lauder PR pure color lipstick swatch suit up review herlancering relaunch 2023v.l.n.r.: 816 Suit Up | 826 Modern Muse | 567 Knowing | 690 Don’t Stop

816 Suit Up 

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 816 suit up

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 816 Suit Up is een vrij koele, nuderoze tint met een matte finish.

826 Modern Muse 

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 826 modern muse

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 826 Modern Muse is een warmbruine tint met een oranje ondertoon en een creme finish.

567 Knowing

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 567 knowing

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 567 Knowing is een diepe, warmbruine tint met een matte finish.

690 Don’t Stop

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 690 don't stop

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 690 Don’t Stop is een warme, paarsrode tint met een matte ondertoon.

Captivate

estee lauder PR pure color lipstick swatch captivate review herlancering relaunch estee lauder PR pure color lipstick swatch captivate review herlancering relaunch 2023v.l.n.r.: 666 Captivated | 320 Defiant Coral | 333 Persuasive | 557 Fragile Ego

666 Captivated

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 666 captivated

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 666 Captivated is een warme, oranje tint met een matte finish.

320 Defiant Coral 

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 320 defiant coral

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 320 Defiant Coral is een felroze koraaltint met een creme finish. 

333 Persuasive

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 333 persuasive

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 333 Persuasive is een roodbruine, warme tint met een matte finish.

557 Fragile Ego

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 557 fragile ego

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 557 Fragile Ego is een diepe, warme roodbruine tint met een matte finish.

After Hours

estee lauder PR pure color lipstick swatch after hours review herlancering relaunch estee lauder PR pure color lipstick swatch after hours review herlancering relaunch 2023v.l.n.r.: 682 After Hours | 440 Irresistible | 688 Idol | 669 Stolen Heart

682 After Hours 

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 682 after hours

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 682 After Hours is een bordeauxrode tint met een neutrale ondertoon en een matte finish. Dit is gelijk de enige tint die ik niet makkelijk egaal kon aanbrengen en daar staan paarse tinten over het algemeen wel om bekend bij veel merken.

440 Irresistible 

Estee lauder pure color creme lipstick swatch 440 irresistible

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 440 Irresistible is een koele mauve tint met een creme finish.

688 Idol 

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 688 idol

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 688 Idol is een neutraal-warmere, paarse tint met een matte finish.

669 Stolen Heart

Estee lauder pure color matte lipstick swatch 669 stolen heart

De Estée Lauder Pure Color lipstick in de kleur 669 Stolen Heart is een zachte, roze tint met een warme ondertoon en een matte finish.

Review Estée Lauder Pure Color lipstick | herlancering 2023

Kan iemand me even virtueel knijpen dat ik niet droom? Want WAUW: dit kun je nog eens een geweldig PR pakket noemen! Daar gaat mijn beautyhart héél hard van kloppen en ik heb dan ook enorm genoten van het maken van de content. Sowieso vind ik de hulzen van de lipsticks zonder het pakket al onwijs mooi en intens luxe ogen.

Estee lauder pure color

Alleen het is natuurlijk de binnenkant dat telt. En daar kan ik vrij kort over zijn. Beide finishes voelen onwijs prettig, voedend en verzorgend aan op de lippen zonder uit te drogen. Zeker bij de matte finishes had ik verwacht dat ze een stuk stugger aan zouden voelen en minder makkelijk te blenden zouden zijn, maar dat is zeker niet het geval. Ze brengen net zo romig aan en glijden net zo makkelijk over de lippen als de creamy finishes. Niet zo gek dat het merk het een ‘velvet matte finish’ noemt. Zo is het wel langhoudend, maar geeft het niet dat droge gevoel aan de lippen. Daarom zijn ze heel vergelijkbaar met de creamy varianten. Alleen geven die net nog een subtiele glow aan de lippen. Beiden zijn rijk gepigmenteerd, longlasting en heel gemakkelijk aan te brengen. Of ze echt die 10 uur houden betwijfel ik. Zeker als je tussendoor wat eet en drinkt, slijt het wel wat sneller. Al lenen de formules zich er wel voor dat je het gemakkelijk kunt bijwerken. Ik ben fan! 

En qua kleurnuances: als er al vijftig tinten grijs kunnen zijn, dan zijn er zeker nog veel meer tinten rood. Estée Lauder bewijst het. Succes met kiezen. 😉

De Estée Lauder Pure Color lipsticks shop je op esteelauder.nl en parfumerieën voor € 44,00. Lees ook andere Estée Lauder artikelen.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 31 juli 2023 - 11:53

Wat een prachtige kleuren. Wat een werk voor jou, maar wel enig om te doen haha, al die mooie kleurtjes uitproberen. Ik hou zelf ook van dit soort sprekende kleuren omdat ik mijn make-up verder altijd vrij basic draag.

Reply

Plaats een reactie