Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation review

Het is Estée Lauder haar nummer 1 foundation wereldwijd en wordt al jaren aangeprezen door grote influencers: de Double Wear Stay-in-Place foundation. Het heeft haar sporen dan ook al zeker verdiend in de beautywereld, maar toch ben ik benieuwd of ik er net zo fan van kan worden. Snap ik de populariteit of sla ik hem snel over? Je leest het hier in de Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation review mét voor- en na-foto’s, zodat je het effect goed kunt zien.

Deze foundation egaliseert en camoufleert oneffenheden, heeft een medium tot volledige dekking en blijft tot wel 24 uur mooi op de huid. Het voelt licht en comfortabel aan op de huid, heeft het een matte finish en houdt de olie van de huid de gehele dag onder controle; zonder retouches en zonder dat het in de fijne lijntjes of poriën zakt. Verder is de formule met SPF10 bescherming waterproof, smudgeproof en transferproof. 

Tip: houd je van foundations met een dewy glow? Dan kun je de formule ook mengen met een druppeltje Advanced Night Repair serum. Zo creëer je heel gemakkelijk een instant glow.

Estée Lauder Double Wear Makeup Pump review pompje

Je shopt de foundation met een draaidop, maar je kunt een handig pompje los kopen. Zo kun je het product gemakkelijk doseren en heel hygiënisch gebruiken. Het pompje kun je op slot draaien, maar er wordt ook een kapje meegeleverd die je op het pompje kunt klikken. Zo kun je het veilig opbergen in je toilettas.

57 tinten | hoe weet je welke kleur jij nodig hebt?

De foundation is verkrijgbaar in maar liefst 57 tinten. Ik kan me goed voorstellen dat je daarom heel snel door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er verschillende simpele opties, waarmee jij gewoon zelf de juiste kleur kunt bepalen.

Eerst is het belangrijk om de ondertoon van je huid te bepalen. Heb je een koele (C), neutrale  (N) of warme (W) ondertoon? Bij een koele ondertoon heeft je huid een rozige tint en verbrand je gemakkelijk in de zon. Als je een neutrale ondertoon hebt, dan is de huid niet te roze of te goud en is de huid meer gelijkmatig. Bij een warme ondertoon heeft je huid een gouden of olijf tint en word je gemakkelijk bruin in de zon. Zo kun je al tweederde van de tinten afstrepen en is het dan puur nog kijken welke tint het beste bij jouw huid past. Test dit het liefst op de kaaklijn. 

Estée Lauder heeft ook een try it on functie bij de productpagina op de website, waarmee je door middel van je camera in selfiestand kunt kijken welke kleur het beste bij je past. Let op dat je ervoor zorgt dat er voldoende daglicht op je huid schijnt en je dus met je gezicht in het licht gaat staan. Nou moet ik wel zeggen dat ik eerst een beetje sceptisch was en daarom heb ik het op zowel mijn moeder als mijzelf getest. Ja: het werkt! Ik kreeg exact de kleur te zien die ik zelf gekozen had door middel van swatches in de winkel.

Als je graag hulp wilt krijgen bij het bepalen van de juiste tint, dan kun je natuurlijk ook naar een Estée Lauder counter gaan bij een parfumerie of warenhuis.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation swatch 1N1 SPF10 review

Ik koos voor de kleur 1N1 Ivory Nude: een lichte tint met een neutrale ondertoon, waarvan je hierboven de handswatch van ziet.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De formule is vegan, niet-acnegeen en dermatologisch getest en is vrij van oliën, synthetische geuren, gluten, uitdrogende alcohol en minerale oliën.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation ingredienten review

 1. Aqua
 2. Cyclopentasiloxane is een siliconen dat de huid verzacht, het soepel maakt en beschermt tegen uitdroging. 
 3. Trimethylsiloxysilicate  is een siliconen dat een film op de huid maakt, zodat het product waterbestendig is. Verder werkt het verzachtend en hydraterend.
 4. Butylene Glycol is een textuurverbeteraar dat vochtverlies tegengaat en hydrateert.
 5. Peg/Ppg-18/18 Dimethicone is een textuurverbeteraar en emulgator en verbetert de smeerbaarheid van het product. Daarnaast legt het een beschermend laagje op de huid en beschermt de huid ook zo tegen vochtverlies.
 6. Polyglyceryl-3 Diisostearate is een emulgator dat de huid verzacht.
 7. Magnesium Sulfate is een textuurverbeteraar.
 8. Tribehenin is een mengsel van glycerine en een vetzuur dat de huid hydrateert, vochtverlies tegengaat en de huid verzacht en verzorgt.
 9. Titanium Dioxide is een UV-filter dat ook als pigment kan dienen in een product. Verder kan het als verdikkingsmiddel werken voor de textuur.
 10. Tocopheryl Acetate, oftewel vitamine E, neutraliseert de schadelijke werking van vrije radicalen, maakt de huidstructuur glad en houdt het vocht beter in de huid vast.
 11. Methicone is een vorm van siliconen dat helpt een zijdezacht gevoel te geven aan de huid en vocht vast te houden.
 12. Polymethylsilsesquioxane is een filmvormer en een huidverzorgend middel.
 13. Laureth-7 is een oppervlakte actieve stof en reiniging dat bijdraagt aan de gelijkmatige verdeling van het product. 
 14. Disteardimonium Hectorite is een stabilisator dat een licht en glad huidgevoel creëert. 
 15. Cellulose Gum is een bindmiddel.
 16. Propylene Carbonate is een filmvormend middel dat ook bijdraagt aan het gemakkelijker uitsmeren van de vloeistof.
 17. Xanthan Gum is een natuurlijke gelvormer, bindmiddel en stabilisator. Daarnaast regelt het de viscositeit. 
 18. Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate is een antioxidant dat ook bijdraagt aan de kleurstabiliteit en is een textuurverbeteraar.
 19. Alumina, oftewel aluminiumoxide, wordt gebruikt als coating om de titaniumdioxide, zodat deze niet in de bloedbaan terecht komt en dringt dus niet door in de huid.
 20. Phenoxyethanol is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt.
 21. Sodium Dehydroacetate remt de ontwikkeling van micro-organismen in het product en is dan ook een conserveermiddel.
 22. Titanium Dioxide (Ci 77891). Zie ingrediënt 9.
 23. Mica  is een pigment.
 24. Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499) zijn pigmenten.

Review Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linker foto heb ik geen foundation aangebracht en op de rechter foto bracht ik de Estée Lauder foundation aan. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation swatch 1N1 review look resultaat

Ik heb de foundation tijdens het testen op meerdere manieren aangebracht. Normaal gebruik ik praktisch altijd mijn handen, omdat een formule door de warmte van mijn handen vaak mooi in de huid blendt. Toch vind ik dat met de Double Wear niet zo. Juist het gebruik van een beautysponge gaf het mooist en meest egale effect. De formule is net wat voller dan andere foundations die ik gewend ben en blendt met een sponge het egaalst. De formule oxideert niet op de huid en is dus kleurecht.

Normaliter houd ik persoonlijk meer van dewy foundations met een glowy finish. Simpelweg omdat matterende foundations vaak erg droog aanvoelen op de huid en een ‘cakey’ effect creëren. Dus ondanks dat het een onwijs populaire foundation is, verwachtte ik er niet zoveel van. Toch moet ik mijn vooroordeel bijstellen; erg bijstellen zelfs. Wat een fijne foundation! Het creëert een egale, matterende canvas en is dan ook een goede basis voor de overige gezichtsproducten. Ik heb zelf een normale tot droge huid en hoef de foundation niet af te poederen voor ik poederproducten aanbreng, zoals een bronzer en blush. De formule is van zichzelf al zo fijn dat je die poeders met het grootste gemak zonder vlekken kunt blenden. Ook wanneer je het toch mengt met het Advanced Night Repair serum. Dat doe ik zelf trouwens, net als op de lookfoto, erg vaak, omdat ik dol ben op een dewy finish.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation make-up SPF10 review

Verder vind ik de houdbaarheid van de foundation echt bizar goed. Ik heb last van hooikoorts en moet daarom vrij vaak mijn neus snuiten. Daarom ben ik halverwege de ochtend vaak al een complete laag foundation rond mijn neus kwijt, maar dat is bij de Estée Lauder Double Wear zeker niet zo. Het blijft mooi rond de neus en is dan ook zeker transferproof. Ook trekt het niet in de lijnen of poriën. Daarbij is de formule waterproof. Ik zou willen dat ik dat niet heb kunnen testen voor je, maar een onverwachte regenbui dacht daar anders over. 😉

Kortom: de formule heeft me echt verrast en ben de matte foundation echt gaan waarderen. Ik snap wel dat hij zo populair is en houd hem zeker in mijn beautyroutine. Vooral in de zomer denk ik dat hij mijn make-up look nog meer dan eens zal redden. Het is echt een foundation die tegen een stootje kan!

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation swatch 1N1 review look resultaat effect

Je shopt de Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation op esteelauder.nl en bij luxe parfumerieën voor € 57,00 | 30 ml. Het make-up pompje shop je voor € 7,00. Lees ook de andere Estée Lauder reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie